Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dorwałam dzisiaj gazetę "Rodzice" wyd. specjalne "Claudia" i zmienili tabele żywieniowe. A więc gluten od nowego roku ( wprowadzili to jak jakąś ustawę albo podatki ) podajemy gluten od 5 miesiąca (karmione piersią) a od 6 (karmione modyfikowanymi mieszankami).
Ciekawe co za rok wymyślą
A ja dzisiaj wypróbowałam nowinki z Hippa Naleśniczki z musem jabłkowym i 2 dni temu ryż z jabłkami co prawda są po 9 miesiącu ale ja juz kilka słoiczków daje po 9 bo Julka jak ma za bardzo rozgniecione to nie chce jeśc musi czuć coś w dziubku:-)
Bardzo jej te naleśniki smakowały aż trochę pobuczała bo chciała jeszcze
Wczoraj jak szukałam mamie przepisu na bogracz to znalazłam parę przepisów dla maluszków. W ogóle na tej stronie są fajne przepisy i są fajnie pogrupowane np. wg. kuchni.
mandarynka fajna stronka. Ja w zasadzie większość zupek to daję jej nasze robione. To znaczy jeszcze przed dodaniem zabielacza i wrzucam tam mięsko na którym była gotowana (kurczak) i warzywa z zupy. Jadła już żurek śląski, pomidorową, ogórkową.
U nas niestety nie - dajemy mu w tym czasie flipsy albo staramy się jeść żeby nie widział Rzadko jemy coś co moglibyśmy mu dać szczególnie że teraz znów odstawiliśmy gluten z powodu jakiegoś uczulenia na policzkach - nie sądzę żeby to było to ale musiałam jakieś ograniczenia wprowadzić.
Ewe - beka z tym glutenem, ale ja jestem za. Może nie od 5 miesiąca, bo w ogóle to nieptorzebne jest, ale od czasu kiedy dizecko uczy się jeść samo, chwytać w rączki i wkłądać do buzi - Ignac miał mnóstwo frajdy swego czasu z okruszkami chleba - wyćiwczył sobie na tym paluszki świtenie.
Poza tym jak się wprowadza nowe pokarmy to i tak z reguły zaczyna się od kleiku ryżowego, potem przeciery warzywne, a wziąwszy pod uwagę że każdy nowy pokarm dopiero po kilkudniowej przerwie od poprzedniego to potrwa znim dojdzie się do glutenowych potraw.
Współczuje naprawde z tymi problemami zywieniowymi ja małej nie ucze w ten sposób ona ma swoje jedzonko i swój czas a my swoje w tym czasie staram sie odwrócic jej uwage albo jem wtedy gdy spi.
a dzis jadła zupke rybna:-)