reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Gratulacje!!!
Ja tez sie ciesze jak tak sama je:) a czym smarowalas? maslem czy margaryna roslinna?
My dzis pierwszy raz kaszke manna z owocami jej zrobilam i baaaardzo jej to smakowalo!!

ja swojej jeszcze chlebka nie dawałam bo nie bardzo wiem jaki ale ostatnio zrobiłam jej nalesnika na mleku z serkiem i polałam zmiksowanym na mus bananem a znikł w ekspresowym tempie

Ja dzisiaj zrobiłam Amelce jajecznicę z szynką i szczypiorkiem, zjadła ją ekspresowo :)))))))
Pangę robię w piekarniku, kładę fileta na kilku kawałkach masła i zawijam to w folię aluminiową
Naleśników jeszcze nie robiłam ale może jutro zrobię bo narobiłyście mi smaka :))))))

dziewczyny, zadam teraz pewnie głupie pytanie :zawstydzona/y: ale trudno - wy już dajecie nabiał maluchom? czy te naleśniki to na jakimś specjalnym mleku? a chlebek też już normalny? z masłem takim "dorosłym"?
co prawda Weronika nie miałaby czym pogryźć, ale...

Ola ja raczej mędę robić naleśniki na zwykłym mleku.
Chleb też podaję jej zwykły tzn kroję na malutkie kosteczi i Amelka co jakiś czas podchodzi sobie i bierze jeden kawałek :)))))))))

muszę spróbować jej też dać troszkę - zawsze tak patrzy jak coś jem, że normalnie aż mi żal ;-) może zaczniemy od chlebka...

reklama
Kropecka a może takie ?
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
px.gif
ZOBACZ TAKŻE
px.gif

Bez jajek (04-08-04, 11:51)

px.gif

px.gif
Składniki:
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka maki kukurydzianej
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli

Sposób przyrządzania:

Składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Pierwszy naleśnik smaż po obu stronach na posmarowanej tłuszczem patelni, następne bez tłuszczu. Są delikatne i łatwiej jest je smażyć na małej patelni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry