reklama

Cos innego niz mleczko...

włąśnie odkryłam,ze chyba mi się ząb ukruszył:((((((( czy dentysta będzie wiedzial czy sie dziad ukruszył????
a ja bym mleko mogła pić wiadrami,ale nie uht tylko zwykle,gorące!!!!!!!!!!!
ale Kiniuśka pawiuje jak się napiję mleka:(((((((((((((a co to za atrakcja wypić pół kubka?już wolę poczekać jak abryzka:)))))))))))))))
nie wiem kropecka czy to ma aż taki wpływ na zęby ja zawsze piłam full mleka, moja siora wcale fakt,że miałam leczonego jednego zęba do ciązy z ewą,potem lawinowo się posypały,a moja siora luz ma z zębami ma 25 lat i jednego leczonego zęba

reklama
Biedronka napewno bedzie wiedział ze sie ukruszył bo to widac:-)
A ja dzis zrobiłam na obiadek młodemu danie polecone przez a+t+? ze szpinakiem i jak ładnie pachnie:-) pierwszy raz danie które zrobiłam dla młodego tak ładnie pachnie. Mam nadzieje ze bedzie mu smakowało.

A moj dzis jadł kopytka rączka i smiałam sie z niego bo musiał je oczywiscie wpierw porozgniatac łapką, powcierac w blat...no ale troche zjadł i juz zabawa sie zaczeła na całego wiec reszte mu pociapałam i włozyłam do zupy z pulpetem w sumie zjadł dzis strasznie duzy obiad jak na niego:szok: :tak:

Angie pewnie mu bardzo smakowało!:tak:
Ja nie cierpie mleka od zawsze :no: brrr na samą myśl!
Julka dzisiaj zjadła naleśniki z serkiem i polewą bananowo-truskawkową śpi już 2,5 godziny:szok:

Lilith, malej przeszlo praktycznie calkiem to uczulenie po powrocie do starego proszku (i jednoczesnie daje jej Zyrtec), wiec daje jej z powrotem wszystko i nic zlego sie nie dzieje. Jajka i tak dostawala juz dawno, tzn samo zoltko, ale przeciez zoltko ma wiecej bialka niz bialko :)

dokladnie z tym jajkiem:)
jak juz oki to super!pamietam tylko co wkoncu napisala ci Gluszek.

A my dzis jemy pierwszy raz kaszke pszenna bananowa!!! dorwalam taka dzis w sklepie z bobovity! nie mialam pojecia ze takie sa!

Buuu Alek b. ja lubił a teraz narazie nie moge mu dawac bananow:no: Tak swoja drogą to i tak mi sie wydaje ze to od pomidorowych zup było ale sprawdzam narazie te owoce i pomidory i zobaczymy po kolei co sie bedzie działo narazie jest ok, tylko bryndza ze ciagle tylko te jabłka i gruszki musi jesc:baffled:

Co do mleka to owszem jest w nim duzo wapnia ale niestety nie jest on tak łatwo przyswajalny jak z mleka kobiecego. i tu tkwi zagwozdka własnie. i jeśli chodzi o wapń to np. dużo więcje jest go w serze żółtymi jests lepiej przyswajalny niż z mleka. Mleko jest dal cielaków a nie dla ludzi - własnie dobrze ze napisalaś Zgred o tych cielakach. Krowa ma inny żoładek niż człowiek. Ale jest wielu zwolenników mleka jak i jego przeciwników. Ja tu kiedyś wklejałam artukuł o mleku - mogę ci poszukać jak chcesz - ale pewnie niełatwo ci będzie zaakceptowac to co jest tam napisane.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry