reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

Weronika też ma różne dni do jedzenia - czasem ładnie wszystko zjada, czasem wierci się, kręci i ryczy... ja jej generalnie nie zmuszam, jak nie chce to nie je...
Obiadki zawsze je w swoim krzesełku - jak my jemy obiad, to ona siedzi z nami w swopim krzesełku przy stole, zawsze muszę się z nią podzielić, albo dać jej do talerzyka ziemniaczki czy coś - ostatnio z pasją uczy się jeść łyżeczką, ale kiepsko jej to jeszcze wychodzi :confused: najlepiej ziemniaki, bo kleją się do łyżeczki...
Ale nie chce jeść ani sera białego, ani żółtego, ani jajek - normalnie weźmie do buzi, oczy wielkie, krzywi się do płaczu i pluje... Na sniadanie monotematycznie je parówki - codziennie - nie wiem czy to dobrze, ale co mam zrobić jak nic innego nie chce? Jak jej zrobię kanapki to zje wędlinę a chleb zostawi...
Ogólnie czasami je przepięknie a czasami tylko pije - bo pije ogromne ilości, ciągle coś by piła, już na nią mówimy mały opój ;-)

reklama
a mój jada przeważnie :tak::
  • makaron z sosem
  • mięcho
  • warzywka gotowane
  • paluszki, herbatniki
  • ot i to cały jego jadłospis i wg. tego komponuję mu posiłki
    kiedyś podjadał żółty ser i jogurty -ale obecnie ma zakaz :-(

My też dorobiliśmy się stołu (pokazywałam wam zdjęcie) i krzeseł-przyszły kilka dni temu. Pola od razu chciała na nich siadać!:-) I siedzi na nich jak my jemy obiad- ona wtedy tez coś skubnie. Swój obiad jej jednak w krzesełku, bo trochę bałagani, cześć zawartości talerza jest na podłodze, cześć wtarte w jej spodnie...:wściekła/y:

Zgred odkąd mamy stół też staram się, żeby były kwiaty w wazonie i ładny świecznik przy kolacji. Ciekawe na jak długo starczy mi zapału;-)

Kropecka, doczekasz się :) A przez to żę teraz tak tęsknisz za tym to będziesz się 100x mocniej cieszyć :)

Agnieszka

Słuchajcie, ostatnio daję Ignaśkowi miód od czasu do czasu, ale okazuje się że warto dawać go częściej.

Znaczenie miodu w od�ywianiu

Na sieci jest duzo wiecej artykułów nt. miodu, a to że warto go podawać szczególnie podczas chorób to nie jest mit babuni tylko fakt :)

Pzdr

Aga

My jemy zawsze posilki przy stole o w miare regularnych porach...Jud na szczescie od daaawna nie musze karmic bo by byla i tak awantura.Ogolnie je slicznie rzadko cos jej wyplynie z lyzki (je duza) czy spanie z noza.co prawda ma troche problemu z rosolem np bo jest rzadki ale ogolnie to sie wogole nie brudzi.

Najbardziej lubi spagetty z sosem pomidorowym od babci- taim naturalnym.
pomidorowa
nalesniki
szynke wieprzowa z salatka z bialej kapusty i ziemniakami:(:(

A ile jedza wasze dzieci?
u nas tragedia.Jud taka pulchnawa (10.5 kg) a moim zdaniem je malo...
Sniadanie to roznie na przemian jajecznica platki racuchy kanapka itd.ale nie zje za duzo, najwyzej kilka lyzeczek czy pol kromki.-kolo 11 rano
drugie sniadanie owoc kolo 14.to roznie albo banan gruszka albo garstka malin jagod itd.
okolo 17 obiad je jednodaniowy.max 150 ml ze tak to nazwe.
o 19 je deser to albo jogurt naturalny albo koktajl jakis albo 5 biszkoptow.
o 22 je kolacje wypija 210 ml mleka i koniec.idzie spac o 22.30 -23.00 wstaje kolo 10 rano i i tak nie jest glodna...
Pije wode czasem wode z soczkiem lub herbatke.
slodyczy prawie nie dostaje.jak juz to owoce....

co o tym myslicie?

No Ignaśko je może trochęwięcej ale jest też troszkę większy :) Ogólnie na tylu już stronach czytałam żeby się nie przejmować że dizecko je ile je i nie da się wmusić.

Jemy poodbnie, z tym że owoce na 2 śniadanie podlewam mu jogurtem, a zamiast tego jogurtu (o19) je zupę mleczną. No i na śniadanie też wypija kubek mleka.

No a jak to z ilośćiami to różnie, zależy od dnia - czasem zje dwa talerze zupy a czasem parę łyżek. Zupy mleczne z reguły zjada, ale np wczoraj się wypiął i zjadł tylko trochę żółtego sera

Bardzo lubi płatki owsiane na mleku z sokiem owocowym

Pzdr

Aga

zgred, a jak robisz te platki owsiane na mleku?
Ja wczoraj zrobilam Aluni kaszke bananowa, do ktorej dodalam kakao, troszke muesli i jeszcze dodatkowo platkow. Jadla ze smakiem :-)

reklama
Do góry