reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa

Dzisiaj na kolacje miałam taka chęć na białe pieczywo (jak nigdy), no i pozwoliłam sobie a tu zaskoczenie, po 40g pszennego chleba z masłem, szynką drobiową, ogórkiem, sałatą i pomidorem, cukier po godzinie 120. Jestem tym zaskoczona bo dietetyczka mi mówiła tylko nie pszenne pieczywo a tu taki myk. Człowiek tu myśli o bardziej pełnowartościowym jedzeniu a tu taki biały chlebuś lepszy od żytniego. Teraz to już w ogóle jestem w tym temacie zaskoczona jaki i zagubiona bardziej.

reklama
Dieta cukrzycowa to bardzo idealna sprawa. Jeśli masz zdrowy biały chlebek to napewno lepszy niż np razowy czy zytni ale nie wiesz co w nim jest. Piekarnia putka ma chleb bodajże natura. On jest naprawdę zdrowy i dla cukrzyków i on mi lekko podnosił cukier. Może wypróbuj sobie.

U mnie zdiagnozowano cukrzycę w 17tc - na czczo 98,po 1h 108, po 2h 95.
Mam 4 razy mierzyc cukier i nie jesc slodyczy i pszennych, stosuje sie srednio -ale slodycze odstawiłam, i poki co po 1tyg mierzenia ani razu na czczo nie przekroczyłam 90, a 1h po nie wiecej niz 110... i tak sie zastanawiam czy to cukrzyca czy tylko mialam "zly " dzien w dzień robienia ogtt(spora przerwa od kolacji do mierzenia na czczo cukru)

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Do góry