reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Ja na drugie sniadanie zawsze jabłko, a na podwieczorek najczesciej po prostu kanapke jedną ;)
A sprawdzalas sobie cukier po jablku?
Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru.
@renisus cukier 137. A zjadłam 3 placki, kawałek piersi z kurczaka z szynką, pomidorem i cebulą i tak dość sporo kapusty kiszonej.
Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.

No właśnie nie. Zjem śniadanie o 9-10 i do 15 mogę nic nie jeść. Jak zjem o 13 (czasem zglodnieje) to do 20 jestem najedzona.
A czy to nie szkodzi Twoim cukrom? Z mojej obserwacji i mówię tu o swoim organizmie wynika, że jak za długo nie jem, to potem mam duże skoki cukru po posiłku. Dlatego jem co 2,5 - 3 godziny tylko mniejsze porcje ;)

Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru. Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.
No ja bym chętnie zjadła 10 ale nie jestem takim hardkorem [emoji23] a co do omletów - mi wywala cukier w kosmos. Mimo ze robie takiego fit omleta.

A czy to nie szkodzi Twoim cukrom? Z mojej obserwacji i mówię tu o swoim organizmie wynika, że jak za długo nie jem, to potem mam duże skoki cukru po posiłku. Dlatego jem co 2,5 - 3 godziny tylko mniejsze porcje ;)
Nie wiem. W 99% mieszczą się w normie. Czasem spadną ponizej 60 ale to kilka razy się zdarzyło.
Ja sobie nie wyobrażam jeść co 2h [emoji85] fizycznie bym chyba nie dała rady. Jak jem za często to zaraz mi niedobrze.

Slodkatrojeczka, gdyby nie maluszek w brzuchu to i ja bym tyle zjadla [emoji23][emoji23]

Ja musze jesc co 2 godziny bo zaraz glodna jestem.

Nie wiem. W 99% mieszczą się w normie. Czasem spadną ponizej 60 ale to kilka razy się zdarzyło.
Ja sobie nie wyobrażam jeść co 2h [emoji85] fizycznie bym chyba nie dała rady. Jak jem za często to zaraz mi niedobrze.
Ciężko się przestawić. Ale jak w zeszlym roku byłam na diecie to tam też zalecali jeść 6 posiłków dziennie. Teraz wiem, że muszę to mi łatwiej.

Ja na drugie sniadanie jem albo jajko, omlet, jajecznice, jogutr. Cos co wiem ze nie wywali mi cukru. Super, ja niestety 3 placki to na rozgrzewke jem [emoji51] Jak wracalam ze sklepu, to myslalam o tych plackach Twoich i stwierdzilam, ze takie jedzenie ich na raty to nie dla mnie niestety.
Sprawdzałam 3 razy. Wszystkie wyniki w granicach 95-98 ;) wiec teraz juz nie sprawdzam ;)
@Ennis92 ja jem co 1,5 max 2,5h ;) bo jak nie jem tak czesto i zglodnieje to napada mnie wilczy głód i miakabym ochote wciagnać konia z kopytami ;)

reklama
Ja jem co 2,5h - 3h inaczej bym się nie potrafiła kontrolować i za dużo bym zjadła. Ja do każdego posiłku daję węglowodany i to dobrze na mnie wpływa, nie chodzę głodna i mam energię. A waga spada a dzidziuś rośnie.

Do góry