reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Owoców nie powinno się jeść jako samodzielnego posiłku, tylko jako dodatek do posiłku, ja jem na drugie kanapkę i poł jabłka albo pomarańczy, na podwieczorek jem drugie pół owocu plus jogurt i 10-20g płatków owsianych albo jaglanych.
A myslicie, że owsianka spoko? Ale taka na mleku? Bo bym zjadła. Ja nie wiem co mi dzisiaj [emoji23][emoji23] Same zachcianki.

Owoców nie powinno się jeść jako samodzielnego posiłku, tylko jako dodatek do posiłku, ja jem na drugie kanapkę i poł jabłka albo pomarańczy, na podwieczorek jem drugie pół owocu plus jogurt i 10-20g płatków owsianych albo jaglanych.
U mnie kanapka jest w granicach normy, dodac do niej jablko mysle ze poszloby w gore. Z owocow chwilowo zrezygnowalam, bo jedyne ma co mam ochote to winogron, arbuz albo ananas [emoji2368]

A myslicie, że owsianka spoko? Ale taka na mleku? Bo bym zjadła. Ja nie wiem co mi dzisiaj [emoji23][emoji23] Same zachcianki.
Ja owsiankę jem na jogurcie nat. Wsypuję płatki górskie do jogurtu i czekam 15 min aż zmiękną. Na podwieczorek mam taką owsiankę. 100ml jogurtu, 20g płatków, pół jabłka, orzechy włoskie i posypane cynamonem [emoji3]

Ja tak nie mogę. Same owoce tak, owoce i coś i cukier za wysoki.

Także każdy powinien jeść tak jak jego organizm reaguje. Nie ma uniwersalnej diety

Ooo a czemu tak? Nie slyszalam o tym jeszcze
Tak mi mówiła dietetyczka od diabetologa. Ja piszę z własnego doświadczenia i własnych obserwacji, nie mówię, że dla każdego będzie tak samo, każdy organizm inaczej radzi sobie z cukrami. Ja już przechodzę drugi raz cukrzycę ciążową. Ktoś będzie chciał to skorzysta z moich rad albo nie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry