Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczynki a powiedzcie mi, czy to badanie dł szyjki macicy na połówkowym robi się dopochwowo czy przez brzuch?
U mnie zawsze na wizycie jest "samolot", bo cały czas walczę z infekcjami. Dodatkowo mam masaże na kręgosłup i ortopeda dał zalecenie, aby sprawdzać stan szyjki, więc mój gin sprawdza ręcznie podczas badania.. Na szczęście mówi, że jest wszystko ok. Być może sprawdza też podczas usg, ale o tym mi już nie mówi :-)
Jasne to że jedna ma nie znaczy że druga też będzie mieć. Ale nie zgodzę się z tym, że nie ma potrzeby jej badać przed połówkowym. Nie jedna już przez takie podejście ciążę straciła - poród w 16 czy 17 tyg to teoretycznie poronienie, ale u niektórych dziewczyn przez skrócenie się szyjki i rozwarcie poprostu zaczęła się akcja porodowa.
Nikt nikogo nie straszy, namawiamy tylko do upomnienia się o zbadanie, to lekarza nie zbawi a dziecko można uratować
![]()