reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jeść tez mi się nie chce mąż robił makaron to musiał wszystko pozamykać bo mnie mdliło. Mój szef poradził pic rumianek kupiłam zobaczymy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno imbir pomaga na mdłości... Moja koleżanka kupuje kandyzowany i cały dzień go sobie żuje :-)

hchy3e3kh54y83hd.png

reklama
Tynka ja tez sie czuje jak na kacu, zwlaszcza z rana. Juz nawet pisalam, ze nawet na te same rzeczy mam ochote do jedzenia ( jak juz przejda najgorsze mdlosci i dam rade w siebie cos wrzucic). Dzis pierwszy pawik z rana :/.,
Co do brzucha to w drugiej ciazy ponoc duzo szybciej widac. Wiec tego sie trzymajmy ;).
Ja jem sporo, glownie po to zeby mdlosci sie nie nasilaly, bo jak przegapie ten moment, to ciezko mi pozniej zjesc cokolwiek. Z rana jest najgorzej...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie fakt Kasia86 ;)

A powiedzcie kochane czy już powiedziałyście rodzinie i znajomym? Czy czekacie aż już minie największe ryzyko? U nas rodzina męża wie, bo tak przypadkowo wyszło, ze akurat badanie beta hcg odebrałam :p A moim rodzicom jeszcze nic nie mówiłam, chcę poczekać na dobrą okazję i jakoś wymyślić formę przekazu. Np. myślałam o tym aby kupić malutki kartonik w neutralnym kolorze i włożyć do niego maleńkie buciczki i zdjęcie z usg. A wy jakie macie pomysły? Obwieściłyście już nowinę?

W sumie fakt Kasia86 ;)

A powiedzcie kochane czy już powiedziałyście rodzinie i znajomym? Czy czekacie aż już minie największe ryzyko? U nas rodzina męża wie, bo tak przypadkowo wyszło, ze akurat badanie beta hcg odebrałam :p A moim rodzicom jeszcze nic nie mówiłam, chcę poczekać na dobrą okazję i jakoś wymyślić formę przekazu. Np. myślałam o tym aby kupić malutki kartonik w neutralnym kolorze i włożyć do niego maleńkie buciczki i zdjęcie z usg. A wy jakie macie pomysły? Obwieściłyście już nowinę?
u mnie już dużo osób wie, z najbliższej rodziny i najbliższe koleżanki... wiem że to dość wcześnie ale w sumie stwierdziliśmy, że nie ma sensu czekać. przynajmniej nie muszę ściemniać koleżankom, dlaczego znów nie idę z nimi na piwo ;) a co do przekazu? kupiłam malutkie chłopięce skarpetki , takie słodziutkie i wręczyłam mężowi z textem " dla Ciebie - tatuśku " :) zaskoczył od razu i strraasznie się ucieszył :)

Nahia ja mojej mamie tak prosto z mostu powiedziałam
Mama: Ale mam okres mocny
Ja: a ja go nie dostanę przez najbliższe 9 miesięcy
Heh duże oczy i trochę strachu bo lecze się i bała się o leki ze wpłyną źle na dzidzie Ale jak ją uspokoiłam, że nie zaszkodzą one dziecku to była radosc :)

A tak z innej beczki. Łapie mnie przeziębienie. Już kilka dni Ale dziś sie zaczęło nasilać. Dziewczyny polecacie coś na katar i gardło? Pije dużo herbaty z cytryną, mleko z czosnkiem i miodem...i tak jakby nie przechodzi. Co jeszcze mogę zrobić?

Kasia86 a mój brat 10 dni po moim terminie OM - (sugerując się poprzednią ciąża ) też będę miała szanse na nim się toczyć [emoji23]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Próbując dopchać się do rossmanowskich podkładów widziałam , że jest tam cala gama produktów dla kobiet w ciąży w tym jakiś leków na gardło - może na przeziębienie też coś będzie.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedziałam tylko babci tacie bratu i w pracy reszcie nie ogłaszam bo się boje , w pierwszej ciąży powiedziałam za wcześnie i klops potem pytali a to bolało jeszcze bardziej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry