reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Ha ha[emoji1] najgorsze , że nawet jeśli będziesz probowałam uciekać to daleko z tymi bólami nie dobiegniesz [emoji38]Jeżeli chodzi o poród to u mnie jest to strach przed nieznanym i przed bólem wiadomo,ale pisząc o tym mnie nie straszycie,bo chyba każda wie,że do najmilszych rzeczy to nie będzie należało. My kobiety jesteśmy do tego stworzone,więc kto ma dać radę jak nie my![]()
PS wiecie tak napisałam,ale na porodówce chyba będą mnie musieli przywiązać do łóżka żebym nie zwiała [emoji23]

madireiro
Dziewczyny biorące leki na obniżenie ciśnienia.... ono Wam się unormowalo czy spadło do minimum? bo u mnie po lekach dziś ciśnienie 98 na 47 :O i się zastanawiam czy do lekarza lecieć :/
U mnie po dawce Dopegyt 3x1 spadło i unormowało się.. ze 160/110 na 127/80 jakoś tak
A jak się czujesz? Zmierz popołudniu i wieczorem jeszcze. Ja rano mam zawsze najniższe.
cymera
hej dziewczyny widzę że poruszacie temat porodu bać się czy nie ?Moja mama powiedziała że bóle porodowe przypominają te okresowe ale 3 razy mocniejsze .Zawsze miałam potworne bóle przy okresie i moja mama powiedziała że poród będzie dla mnie łatwiejszy do zniesienia .Nie wiem na ile w tym prawdy .Czy w jej teorii jest ziarnko prawdy ?
Emkaa
Jest tak , że jedna kobieta przyjdzie "wupluje " dziecko i za dużo nie poczuje a inna będzie cierpiała dużo bardziej. Nie da się tego do niczego porównywać i nawet nie warto. Trzeba też mieć na uwadze, że każdy jest inny i innaczej czuje ból. Tak jak u dentysty , jedna osoba siedzi spokojnie a inna skacze po fotelu [emoji4]hej dziewczyny widzę że poruszacie temat porodu bać się czy nie ?Moja mama powiedziała że bóle porodowe przypominają te okresowe ale 3 razy mocniejsze .Zawsze miałam potworne bóle przy okresie i moja mama powiedziała że poród będzie dla mnie łatwiejszy do zniesienia .Nie wiem na ile w tym prawdy .Czy w jej teorii jest ziarnko prawdy ?

Monya81
Jeżeli chodzi o poród to u mnie jest to strach przed nieznanym i przed bólem wiadomo,ale pisząc o tym mnie nie straszycie,bo chyba każda wie,że do najmilszych rzeczy to nie będzie należało. My kobiety jesteśmy do tego stworzone,więc kto ma dać radę jak nie my![]()
PS wiecie tak napisałam,ale na porodówce chyba będą mnie musieli przywiązać do łóżka żebym nie zwiała [emoji23]
Kiedyś przywiązywali, wiec uważaj czego sobie życzysz
Bellax ... Jeśli chodzi o upadek do się nie przejmuj. Wyobraź sobie , że dziecko pływa sobie w dużym balonie wypełnionym wodą. Upadek powoduje, że balon się teochę ugnie ale dziecku nic nie bedzie. O wiele bardziej szkodliwy jest stres po.
A u nas gorączka świąteczna w pełni. Juz 2 dzieci chora.
Trzeba zwolnić obroty, ale co tam i tak będą udane, bo przecież nie czyste okna się liczą a ludzie wokół stołu.

reklama
Arya88
hej dziewczyny widzę że poruszacie temat porodu bać się czy nie ?Moja mama powiedziała że bóle porodowe przypominają te okresowe ale 3 razy mocniejsze .Zawsze miałam potworne bóle przy okresie i moja mama powiedziała że poród będzie dla mnie łatwiejszy do zniesienia .Nie wiem na ile w tym prawdy .Czy w jej teorii jest ziarnko prawdy ?
Każda kobieta inaczej odczuwa, nie ma uniwersalnej recepty jak to boli. Ja miałam zawsze bolesne miesiączki, ale poród to zupełnie inna liga w moim odczuciu - ale ja finalnie miałam jeszcze cesarkę jako "wisienkę na torcie" - to dla mnie najgorszy ból jaki przeżyłam i nie zdecydowałam się na kolejne dziecko - teraz to taka wpadka, ale cieszę się bo bym się nie zdecydowała chyba
ale mam koleżanki, które dobrze wspominają poród czy to sn czy cc - znam i takie, które nie chcą nawet o tym rozmawiać