reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a tak z innej beczki... czy któraś z Was postanowiła nie chrzcić dziecka? Jeśli tak, to czy spotkała Was (lub dziecko) jakaś przykra sytuacja ze strony szkoły/przedszkola/rodziny/społeczeństwa?
Ja mialam.pierwszej nie chrzcic i poczekac az sama sobie zdecyduje, ale np u nas problem w szkole bo religia jest w klasach przedszkolnych w czasie zajec a nie ochrzczone dziecko nie moze wtedy byc w klasie "a pani sie nie rozdwoi" tak wiec w razie czego sobie zmienia wiare same

reklama
To musze wypróbować ten Ariel. Teraz mam Surf czy jakoś tak i szału nie ma i nie pachnie jak w reklamie :p

Ja też myślałam o kapsułkach tego Surfu bo tak ładnie się reklamowali ale weszłam przed zakupem na opinie i każdy pisał że tak naprawdę to bzdury w tej reklamie mówią i zrezygnowałam i nie zamierzam już eksperymentować bo Ariel spełnia moje wymagania ;)

Dziewczyny a tak z innej beczki... czy któraś z Was postanowiła nie chrzcić dziecka? Jeśli tak, to czy spotkała Was (lub dziecko) jakaś przykra sytuacja ze strony szkoły/przedszkola/rodziny/społeczeństwa?

Mój synek ochrzczony, ale mam koleżankę, która nie chrzciła córek i kompletnie nie odczuwają presji czy negatywnych komentarzy. Moim zdaniem jeśli ktoś ma solidne argumenty i wie dlaczego nie chce tego robic to powinno być ok. W sensie nawet jak jakaś ciotka klotka skrytykuje to nie ma co się przejmować. Co do przedszkola to powinno byc tolerancyjne, zresztą na zajęciach nie ma tematów religijnych - w przedszkolu mojego synka najstarsza grupa ma religie, ale to rano więc spokojnie kto nie jest wierzący nie musi uczestniczyć i nie ma z tego tytułu nieprzyjemności (tak sądzę)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja tez mam mocz idealny ale pani doktor zarzadzila wiec robie :) ale na anstepna wizyte 21.02 nie musze robic morfologii bo jest caly czas na bardzo rownym poziomie [emoji7]

p19u9jcg81ehxczt.png
U mnie tez badania b.dobre wiec na nastepna wizyte tylko mocz.Ale powiem wam ze wieczorami czuje sie fatalnie.Boli mnie podbrzusze i dolny odcinek kregoslupa.Gin mowi ze to normalne takze nie pozostaje nic tylko wytrzymac do porodu.

Majka...ja jestem od tabelki płci.
No właśnie. Przydałoby się ją zaktualizować.
u mnie proszę się wstrzymać z tą zmianą na dziewczynkę bo jakoś tak nie jestem przekonana ;) chyba się wybiorę to tego samego ginekologa który stwierdził że chłopczyk i każę mu powtórzyć usg .Chociaż kuszą mnie te sukieneczki dla dziewczynki narazie się wstrzymam , drugi raz nie popełnię tego samego błędu .

Jak narazie żadnych przykrości, zobaczymy jak mały pójdzie do przedszkola/szkoły. W dzisiejszych czasach już to żadna nowość, więc wydaje mi się ze powinno był łatwiej.
Ale będzie jak będzie, warto żyć w zgodzie ze sobą.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
cześć. u mnie ok. skończyły mi się ferie, zaczęłam jazdy na prawko, miałam ciężki tydzień w szkole więc nie miałam siły ani ochoty wchodzić na forum. Rozbawiły mnie stwierdzenia że robi się "niemiło", bo tak to wszystkie są ekspertami od wszystkiego a do obrażenia i mówienia że robi się nie miło to pierwsze [emoji23][emoji23] Ja jestem pod tym względem podobna do emkamat, troche ostrzejsza wymiana zdań tyle .
Troche was nocami czytałam. Gratuluję udanych wizyt i wysypu dziewczynek [emoji173]
Seulen trzymam kciuki za pozytywny wynik posiewu i szybkie założenie szwu ;)

w57vyx8dubspq12k.png
No i gitara.

Ja wychodzę z założenia że skoro obchodzimy świata to dzieci powinny być ochrzczone. Kolędę przyjmuje bo muszę a do kościoła chodzę bo dzieci chcą. Odrobina wiary w domu mi osobiście się przydają ale nie jestem z tych co w pierwszej ławce dla pokazu siedzą raczej wszystko w granicach rozsądku i nie interesuje mnie czy sąsiadka z bloku chodzi i chrzci czy nie Za to chcę przełożyć komunie na przyszły rok synowi. On Itak jest rok młodszy od większości w klasie, poszedłby razem z siostrą w przyszłym roku no i co najważniejsze nie przejął się tym

Do góry