reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

U mnie

Na instagramie co chwilę mi wyświetla tego typu sesje. I jak zawsze byłam na "nie", tak teraz zastanawiam się, czy jednak w ciąży, już z widocznym brzuszkiem, się na coś nie skuszę 🙂 Mam nadzieję, że Twoja córka będzie miała akurat dobry humor i wstydu tym razem nie będzie 🤞
My mieliśmy pojechać z urodzinowym ciachem do przyjaciółki, ale z samego rana dała znać, że u nich angina szaleje, więc ten weekend odpada. Szkoda, bo chciałam się pochwalić ciążowymi nowinami.
pierwszy raz w życiu namówiła mnie przyjaciółka na takie zdjęcia rok temu i okazało się że to naprawdę super przyjemność jak jedziesz z przyjaciółmi (mamy to szczęście że nasi są fotografami, ale wystarczy tak naprawdę zwykły aparat i minimalne umiejętności żeby już coś zdziałać :)). wynajmujemy szklarnię pięknie urządzoną na godzinkę, jest luz, zabawa i fajna pamiątka. teraz bez zastanowienia się zgodziłam. polecam taką opcję jak jest możliwość :)

reklama
Ja mam usg genetyczne zaplanowane na 27 listopada, chociaż lekarka po ostatniej wizycie sugerowała poprosić o przesunięcie kilka dni wstecz. Obawia się, że maluch okaże się za duży kiedy już doczekamy do tej wizyty. Wg USG wychodzi albo 6 czerwca, albo teraz nawet 3 czerwca. Z kolei wg miesiączki byłby tydzień później.
Na kolejnym usg wypytam lekarza, jaki wiek szacuje i którą z dat mam wybrać. Wtedy dam znać co ostatecznie wpisać :)

Za kilka dni idę na test PAPP-A, mam nadzieję że wyjdzie w miarę w porządku.

WAŻNE!!!
Za dwa tygodnie (około 1 grudnia) będziemy tworzyć prywatną grupę, więc proszę o aktualizację jeśli chodzi o termin i o to kto jeszcze nie ma serduszka przy terminie o danie mi znać. Zaproszenia zapewne będę wysyłane tylko do osób które są zaktualizowane.
Potwierdzam termin 05.06 😄

Tymczasem na ostatniej środowej wizycie było widać 4cm chłopa/baby, czekam na wyniki testów sanco (z niecierpliwością), a usg prenatalne zaplanowane na 28.11

Jestem w 9+3 i też wiedzą wszystkie bliskie mi osoby 😊 w momencie, w którym byłoby coś nie tak i tak powiedziałabym co jest grane więc ja nie mam potrzeby tego przedłużać i ukrywać 😃 z tymi świętami bardzo trafne! U nas jakichś typowych pytań nie było ale dogadywanie typu: „Nooo w następne święta to już fajnie jakbyśmy byli w większym gronie.” I wymowne spojrzenia w naszą stronę były zawsze denerwujące 😂
A na zwolnieniu lekarskim już jestem od jakiegoś czasu 😊
Ooo tak, nie ma to jak "taktowne" pytania przy stole, w ostatnie święta też się nasłuchaliśmy podobnych od teściówki, ale ta jeszcze żyje w nieświadomości, że wykrakała 🤪

reklama
WAŻNE!!!
Za dwa tygodnie (około 1 grudnia) będziemy tworzyć prywatną grupę, więc proszę o aktualizację jeśli chodzi o termin i o to kto jeszcze nie ma serduszka przy terminie o danie mi znać. Zaproszenia zapewne będę wysyłane tylko do osób które są zaktualizowane.
Hej. U mnie wg miesiączki bez zmian. Wg usg 18.06. Ale to było pierwsze i kropek był malutki. Więc trzymamy się raczej terminu z miesiączki.

Do góry