reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Zmieniajac temat. Bylam wczoraj na usg.
A wiec Malutka (w tej kwestii nic sie nie zmienilo) jest naprawde malutka. Nie wazy jeszcze 2kg:-(. Troche smutno, ale bedzie raczej kruszynka. Miesci sie w dolnych normach. Lekarz zanim powiedzial mi ile ona wazy zrobil mi niezly wstep. Chodzi o to, ze z kazda kolejna ciaza macica jest coraz bardziej zablizniona, lozysko inaczej sie trzyma sciany, inaczej funkcjonuje. I o ile na poczaku kazde kolejne dziecko jest wieksze, to w moim przypadku juz jest tendencja spadkowa... To jednak jest 5 ciaza. No i w krotkim odstepie czasu. Poza tym malutka ma baardzo duzo miejsca w brzuchu:szok:. O tyle szokujace, ze przeciez brzuch mam nieduzy...
No i dzidzia ma sie w niezlej formie, lozysko I/II stopien dojrzalosci. Ilosc wod prawidlowa. No i dzidaj jest glowa w dol, co w przypadku wielorodki... nic nie znaczy. Moze sie jeszcze ze 3 razy obrocic....
Bo macica jest baaardzo elastyczna..... Jak rozpocznie sie akja skurczowa porodowa to wtedy bedzie wiadomo jak naprawde dzidzia jest ustawiona do porodu...
Ale napisalam, co?

reklama
Nasza Martynka skaczebrzuszku rano jak wsystie dzieci wstaja z lozek. W dzien tez lubi fikac jak Maluchy szaleja. Juz czeka chyba na spotkanie z rodzenstwem....

Joaś to dobrze że się troszkę zrelaksowałaś, oj dziewczynki jakoś to będzie jeszcze tylko ponad miesiąc i będziemy z naszymi dzidziusiami:-)

Ja też na dziń porodu najlepiej bym wybrała sobie sobotę bo M w domku, a najlepiej gdyby to było w następny weekend bo jak już Wam pisałam goście przyjeżdżają. No ale to raczej nie od nas zależy.

Snoopy trzymaj się dzielnie, wszystko się jakoś poukłada. Będzie dobrze.

A u mnie po czwartkowej wizycie wiadomości przyzwoite. Kazał mi dotrzymać do przyszłej środy a później niech się dzieje co chce;-):-D. Rozwarcie na całe 0,5cm czyli jeszcze dużo, dużo brakuje, szyjka słaba. A wyniki do przejścia. Mogłoby mnie niepokoić gdyby przy białku w moczu, które mam wystąpiło wysokie ciśnienie. Ale ciśnienie jest OK. Mam tylko raz dziennie kontrolować czy nic się nie zmienia.
Poza tym teraz mam już wizyty co tydzień. No i wspomniał, że raczej do terminu porodu nie dotrwam, ale to tylko jego przypuszczenia.
Mi w/g USG, OM i moich wyliczeń wychodzi termin z max. 2 dniami różnicy

A ja przdwoczoraj i wczoraj miałam w domku urwanie głowy. M zabrał się za odświeżanie mieszkanka, ale już wszystko odmalowane. W końcu czyściutko i kolorowo. Pomagałam na tyle na ile mogłam. Ale firaneczki poprane, okna powyte. Teraz tylko takie tam małe sprzątanko mi zostało, ale to już powoli sobie porobię. I w końcu luzik. Wczoraj zajrzałam do Was na chwilkę, ale nie miałam siły popisać, zabrakło mi już sił. Śmiałam się nawet do Damiana, że jakbym wczoraj w nocy zaczęła rodzić to bym to chyba przespała, bo zabrakło mi już sił i energii

Edytko super, że się odezwałaś. Życzę Wam szybkiego powrotu do domku. Uściskaj Dzieciaczki od cioteczek:-D

Snoopy mam nadzieję, że Twój zmądrzeje i wyznaczy sobie priorytety w życiu. I to Ty z maleństwem będziecie na pierwszym miejscu. Joaś napisała Ci bardzo mądre słowa.

Magdziarko odpoczywaj teraz jak najwięcej. I niech skurczyki narazie nie dają o sobie znać. Poczekaj jeszcze trochę. Mam nadzieję, że jesteś jeszcze 2w1.

Joaś cieszę się, że się oderwałaś choć na trochę od domowych obowiązków, ale z tymi tańcami to uważaj kochana, żebyś zbyt szybko się nie rozdwoiła. :tak:
Teraz to najgorszy m-ce wiem coś o tym bo od jakiegoś czasu mam przepowiadające (tak powiedziała ginka) i co 2 godz biorę nospę forte lub scopolan na rozkurczenie macicy. Staram się dużo siedzieć i leżeć ale wiecie jak to jest.... w domu bałagan a jutro przychodzi pani myć okna bo mój M ma robotę przy tej naszej łazience i nie zdąży. A dziś to montowanie moskitier i rolet więc też będę musiała (dobrze że siedzieć) i pilnować.

Magdziarko kochana uważaj na siebie mam nadzieję, że jeszcze maluszek w brzusiu i dotrwasz do końca:-D

Snoopy skarbie nie przejmuj się chłop musi czasem dostać kubeł zimnej wody żeby otrzeźwieć. Będzie dobrze, zobaczysz a jak malutka przyjdzie na świat to on oszaleje na jej punkcie i będzie już wiedział co jest w życiu najważniejsze - rodzina:-D

Joaś z tym usg to bywa różnie. Moja znajoma miała mieć maleńkie dziecko - tak wychodziło z usg - a urodziła ponad 3 kg malca ze 2 tyg przed terminem. Więc ja też się pocieszam, że mój mały nie będzie tak duży. Zdarzają się rozbieżności.:tak:Najważniejsze, że zdrowo rośnie w brzusiu:-D
A z tymi chusteczkami to dobry pomysł tylko u nas jeszcze brakuje na ulicach kultury

Agusia jeszcze troszeczkę i Twoje słoneczko będzie tulić się do mamusi:-D

Mata, trzymaj się!
Snoopy - tak trzymaj. :-)

Ja dziś rano się lenię, bo mój ukochany zabrał Wojciaszka na basen, a ja odpoczywam. A teraz młody śpi, więc odpoczynku ciąg dalszy.

reklama
Do góry