• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
OGROMNE GRATULACJE DLA ULI I MAŁEJ ZUZI :-)

Wstałam wcześnie i sen mnie łapie...

agusia;
ja również mam dzisiaj wizytkę :-) kraczę kraczę kraczę - i może coś z tego będzie - przecież te, ktore mają już 38 tydzień mogą rodzić :-)

Madzia;
odnośnie geriatri -jak wszystkie wiemy mało jest miejsc w szpitalach dla rodzących - jednym z powodów tego stanu rzeczy jest fakt, iż sale porodowe zostały przekwalifikowane na oddzaiły geriatryczne. Przecież cały czas trąbią,że społeczeństwo nam się starzeje.

Wyszorowałam dzisiaj mojego psiaka i jest na mnie obrażona - nie powiem... myślałam,że kręgosłup to mi odpadnie...

reklama
ULA NAJSERDECZNIESZE GRTULACJIE!!!!!!!
Joanno ja też dzisiaj mam wizytę u ginki- nie byłam ponad miesiąc i nie mam pojęcia co tam słychać :szok: wizyta o 20.45 takze jeszcze trochę czasu zostało;-)

Aniknulko;
wyszły mi 2 torby ponieważ ja chcę dla Malucha mieć swoje ubranka zarówno po porodzie jak i na wyjście, rożek, ręczniczek, kosmetyki, kocyki... poza tym dla siebie o ile pamiętam 3 koszule, szlafrok, klapki, ręczniki (muszę jeszcze dolożyć papierowe), kosmetyczkę dopakuję...i tak jakoś wyszło,że mam 2 torby :-D

azile;
mnie też molestują pytaniami kiedy urodzę - jakbym wiedziała to byłabym chyba wróżką...

Mi lekarz zabronił brać wszelkich leków oprócz wit C i witamin w 36 tyg. Przyznam szczerze,że jak brałam fenoterol lub partusisten - to brzuch bardziej się stawiał - teraz nawt jak się stawia to odbieram to jako coś naturalnego - przecież trzeba jakoś przygotować się do porodu

Właśnie dostałam to mailem od koleżanki:

> Garść przesądów:
> > > Rozsypała się sól - będzie kłótnia.
> > > Rozsypał się cukier - na zgodę.
> > > Rozsypała się kokaina - będą wizje.
> > > Upadł widelec - ktoś przyjdzie.
> > > Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego.
> > > Jaskółki nisko latają - będzie deszcz.
> > > Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina.
> > > Pękło lustro - będzie nieszczęście.
> > > Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy...
> > > Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro.
> > > Swędzi nos - będzie pijaństwo.
> > > Swędzi dupa - mydło upadło.

Ula serdeczne gratulacje :-):-):-)
a mi sie dzis snil porod i ze urodzilam..dziewczynke ;-) a cala ciaze bylam przekonana ze to bedzie chlopiec :laugh2:
wogole to jakas panika mnie zaczyna ogarniac...mysle sobie ze czuje sie za dobrze i...:-(:-(:-(

Darunia;
no to ja mam wcześniej bo na 16.40 - prawdę mówiąc to już nie mogę się doczekać - mam nadzieję,że moja długaśna szyjka troszeczkę się skróciła...

Właśnie dostałam to mailem od koleżanki:

> Garść przesądów:
> > > Rozsypała się sól - będzie kłótnia.
> > > Rozsypał się cukier - na zgodę.
> > > Rozsypała się kokaina - będą wizje.
> > > Upadł widelec - ktoś przyjdzie.
> > > Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego.
> > > Jaskółki nisko latają - będzie deszcz.
> > > Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina.
> > > Pękło lustro - będzie nieszczęście.
> > > Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy...
> > > Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro.
> > > Swędzi nos - będzie pijaństwo.
> > > Swędzi dupa - mydło upadło.
Dobre Magdziarka dobre!!!!
Joanna ja to nie wiem KONKRETNIE NIC na temat mojej szyjki:baffled:

azile;
mnie też molestują pytaniami kiedy urodzę - jakbym wiedziała to byłabym chyba wróżką...

No właśnie, ja dzisiaj tak sie zdenerwowałam z rana że szok. Ledwo oczy otwieram a dzieci do mnie "kiedy ta dzidzia sie urodzi, ile jeszcze tygoni" i seriw pytań bez odpowiedzi:tak:.
Im jestem bliżej terminu tym mniej mam ochote na poród, ale dzidzie juz mogłabym mieć.

A ja mam jeszcze pytanie dziewczyny co do pakowania torby. Ja planuje brać jeszcze suszarkę do włosów, czy któraś z was bierze? I jeszcze jedno czy planujecie brać kosmetyki do makijarzu, bo ja nie wiem czy nie będę śmiesznie wyglądać z oczkami pomalowanymi?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry