• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Marlena gratuluję pierwszego miejsca na podium ;-)

dziewczyny trzymam za Wasze maluszki kciuki (za moją mała też ;-)), żeby skończyły się nieprzespane nocki :tak:

u mnie noc dzis przespana jedna pomaga Mikołajowi ten koperek włoski co jest od pierwszego tygodnie piękne bączki puszczał przyznam że dawałam mu ten koperek z duszą na ramieniu ale nie płakał po nim

moja koperku hippa nie chce pić (próbowałam, ochydny więc się nie dziwię :sorry2:) normalnie nim pluje :eek: nie wspominając, że mi butli wcale nie chce ciągnąć, tylko cyca :shocked2:

U nas dzisaij jazda od samego rana... jakby atak kolki, ale od 6 do 12 :confused: mała z płaczu była gorąca, już myślałam, że ma gorączkę, ale 2 razy jej mierzyłam temp. i była ok, więc zdurniałam. Dzwonię do teściowej, przyjeżdża i mówi, że nie ma gorączki, tylko od płaczu i krzyku jest taka ciepła, każe się pakować i jadę do niej. (Przynajmniej po 12 zjadłam śniadanie :eek: bo w domu mała nie dawała). A tam mała pokwękała i była grzeczna jak aniołek :eek: koło 18 jednak miarka się przebrała i jazd od nowa, koło 21:30 zasnęła, ale już się wybudza i coś czuję, że mnie ciekawa nocka czeka :dry:

te granulki co lekarka przepisała niby dziłają, bo mała nie wymiotuje i nawet jakoś w nocy nam śpi, ale ataki kolki są okropne i muszę jeszcze ponad tydzień czekać zanim jakiekolwiek kropelki jej podam, bo większość tych lepszych jest dopiero od miesiąca :eek: w piątek znów jedziemy na wizytę to zobaczymy co babka nam powie, jeśli nic ciekawego, to śmigamy do innego lekarza

u mnie zaczyna się totalna załmka, bo jestem w domu sama, mąż jest z pracy dopiero koło 17-18, a u teściów źle się czuję, tym bardziej, że u nich zawsze dużo ludzi się przewija, jest hałas i mała źle tam spi, no a w domu później odreagowuje... ale sił mi już brakuje... no i jeszcze miałam zamiar w lipcu pracę skończyć pisać i coś czuję, że przez te kolki napiszę :eek:

do tego męża mam zamiar czasem udusić, bo niby kładzie się z małą, żeby jej pilnować, ale zaraz zasypia i to ja prędzej reaguję na jej płacz niż on, bo ma tak twrdy sen... no i niby jest z małą, a i tak ganiam co chwilę, bo jakby go nie było :dry:

brrrrr, i jak mam się nie denerwować :wściekła/y: staram się ile mogę, bo wiem, że tak dla małej lepiej, ale czasem mam już dość...

wygadałam się, tylko ciekawe czy coś to pomoże:confused:

reklama
bo my musimy te stresy jakoś odreagować .przydałby się worek bokserski to może bliscy by mniej cierpieli.:-):-):-)mała właśnie ssie cyca :-):-):-)
przed chwilką się uśmiechnęła - na razie tylko do cyca a nie do mnie ale to mnie całkiem rozbraja .

witam z rana
Niestety u mnie nie jest wcale lepiej, mały prawie nic nadal nie śpi. Tylko by ciągał cycę i przy niej spał. Podejrzewam że niestety ale ma refluks. Spróbuje dzisiaj pójść do neonatologa z mały. Myśle że trzeba coś jemu podać, bo pewnie go piecze przełyk. A jeszcze dwa tygonie temu spał i jadł z przerwami po 2 godziny. szkoda że teraz tak nie jest. Myślałam ze chociaż ostatnie dziecko będzie spokojne. Ale za dobrze bym miała. Teraz sie zaczynam martwić bo zbliża sie dlamnie godzina zero, czyli koniec 1 miesiaca. Ze swoimi starszakami w tym wieku lądowałam w szpitalu, więc teraz zaczynam sie martwić.
Umówiłam się do lekarza na dzisiaj na 17 godzine. Oczywiście prywatnie. mam nadzieję że coś poradzi. Bo ja oszaleję z jego nie spaniem.
Wiem ze nie jestem z tym osamotniona, bo jak czytam was to sporo naszych dzieciaczków jest tak kapryśnych.

Ostatnia edycja:
Magdziarko jak to mówią niektórzy mają zawsze pod górę, ale dzieci ze skazy wyrastają koło3-4 roku więc wszystko będzie OK! Tylko trzeba pilnować diety żeby skaza nie przerodziła się w alergię wziewną bo to już krok do astmy! Współczuję diety, ja wytrzymałam pół roku jedząc chleb pszenno-żytni, margarynę, wędlinę wieprzową i herbata. Może przerysowuję sprawę ale są duże ograniczenia. Co do mleka to jeśli zdecydujesz się zrezygnować z karmienia to poproś lekarza o mleko ISOMIL dużo lepsze w smaku. A tak na marginesie to czemu odciągasz mleko i podajesz z butelki?

Pozdrawiam wszystkie mamy!!!

sorki ze bez ogonków ale pisze jedna reka:-D

o skazie wiem cos bo miał ja Olek..pił i nutramigen i isomil i bebilon pepti - wyrósł z alergii wiec sa duze szanse ze Antek też wyrośnie.
CO do pytania dlaczego butelką ...mały okropnie piszczał przy piersi...pręzył się itp potem nie spał i tak w kółko i dopiero pediatra zauważyła że on spłyca ssanie co za tym idzie leci mu na początku mleczko póki jest wodniste dobrze a potem nie może się zazssać i sięnienajada....a ja już nie miałam siły walczyć znów w poradni żeby to korygować( może i błąd) a ponieważ nie będę na diecie więcej nież trzy miesiące - nie dam rady...już ważę 49 kg, zawsze mam kłopot żeby przytyć...boję się o zęby o wypadanie włosów itp...to- to ściąganie przez 3 miesiące nie jest jakąś czarna wizją...pogubiłam się w tym wszystkim okropnie. Dzisiaj Olek jedzie do dziadków na 10 dni to troszkę będzie mi łatwiej..Ogólnie dalej dół!!!!

magdziarko trzymam kciuki by było dobrze:tak: grunt że dzidzia najedzona i zdrowo rośnie..masz dużo racji pisząc o tej diecie mnie ona też zaczyna wykańczać( czuję wszystkie zęby:wściekła/y: a włosy za pewne zaczną wypadać ok 4 miesiąca tak miałam przynajmniej po poprzedniej ciąży:wściekła/y: co do wagi to akurat jak dla mnie może lecieć w dół jeszcze parę boczków mi pozostało:sorry:

u mnie ogólnie jest ok- mały śpi spokojnie czasem się po pręży raz mniej raz więcej..jedyna wada to nie toleruje taty:-( i całe dnie spędzałby na moich łapkach:-(
do tego nie radzę sobie z Karolem:-( o wszystko piszczy!!!!kłóci się ze mną i ktokolwiek do nas przyjdzie w odwiedziny to zaraz chce z tym kimś iść:-(:szok: już sama nie wiem co robić-jak się staram to skubany to wykorzystuje na maxa:eek: terror niesamowity....

Witajcie :-(
Co za dzień mój syn wcale nie chce cyca poprawka mleka z cyca próbowałam go oszukać i sciągnełam do butelki wzioł dwa łyki i koniec nawet niechce się do niego przytulić :-( a mleko z butli łobzuje aż szum idzie , jak nie miałam wystarczająco pokarmu dla niego dokarmiałam go butelką a teraz ma cycka w głębokim poważaniu :-( co ja mam zrobić już mnie cycki bolą od sciągania dziewczyny ratunku :-(

Jolu ja przeżywałam horror po powrocie ze szpitala, bo mała była dokarmiana butlą, a mojego cycka nie umiała złapać :eek: kupiłam nakładki zeby nie bolały, odstawiłam butlę, smoczki i karmiłam piersią zaciskając zęby :sorry: po kilku dniach już było ok, a mała teraz wcle butli nie chce, tylko cyca :eek:

Witajcie dziewczyny!!!
Ja juz od jakiegoś czasu to nie śledze postów BB, jestem zmeczona, chyba dopadła mnie depresja, Nadia nie chce spać w dzień, w nocy budzi sie co 2-3 h. Powstał problem u mej córki, po pierwsze podczas jedzenia pręzy sie, po drugie, nie moze sie zalatwic, musze niestety jej pomagac:no:. Po trzecie dostała straszną ciemieniuchę na głowce, po czwarte wysypka na buzi, strasznie suche plamki czerwone, na uszkach łuszczy sie skóra, do tego w okolicach szyji pełno krostek:frown: Nie wiem co robic, lekarka podała jej Bebilon Pepti i nic , wyc mi sie chce!!! Naszczescie dziadkowie wzieli Fabiana bo chyba bym zwariowala!!!

Dzisiaj idę z nią do lekarza i na szczepienie.
Kupiłam szczepinka 6 skladnikowa i bedzie tylko jedno kuj kuj .
Co myslicie na temat szczepienia na Pneumokoki? - ja odpuszczam bo cena tych szczepionek jest jak dla mnie za wysoka. 3 szczepionki 900 zł :(

Moja nocki prawie nie przespała do tego ja mam mega rozwolnienie i boli mnie żołądek, mała ma nadal krostki więc sama postanowiłam pójść na dietkę bez mleczną , dopiero jem śniadanie bo mała w końcu zasnęła a ja zamiast odsypiać muszę w końcu coś zjeść. U mnie też starsza miała skazę.

reklama
Widze dziewczyny że problemy nam sie mnożą.
Ja jestem na dieci bezmlecznej od 2 lat i nie wypadają mi włosy ani nic w tym stylu. Drogie mamusie warto w takiej sytułacji przyjmować dodatkowo wapń w tabletkach.
A mój urwis spał teraz 3 godziny ale na rękach i bez cycy, lepsze to niż nie spanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry