• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magda tez na twoim miejscu miałabym dylemat z resztą ja go trochę też mam. Na razie się nie poddaje no i ja nie muszę ściągać ale jak będę na diecie a mała będzie miała nadal krostki to już sama nie wiem. Poza tym zobaczę też jak z moją wagą bo przy starszej też spadłam do anorektycznej wagi.
Nie ma się co martwić na zapas , nasze wysiłki i te wszystkie dylematy są mniej ważne , najważniejsze jest zdrówko naszych pociech.:-)

reklama
Magdziarko kochanie - tak ja karmie od poczatku butla - cholera zmieniam te mleka i zadne jej nie pasują, od 2 tygodni Beblon Pepti pije, poczatek był koszmarny bo to mleko smierdzi, ale szybko podchwyciła i je ze smakiem, wiem, ze Nutramigen to swinstwo ;)jak dla nas tylko.

Jasne , ze dam znac, teraz czekam jak mi z apteki przywioza :) :-)

A mi Majka w nocy ladnie spi-dzis wlasciwie przespala cala noc,bo karmilam ja o 23.30,a potam juz dopiero o 6.20 rano:-)I reszte dnia tez ladnie spi,jednego dnia wiecej,drugiego mniej-ale czesto na reku zasypia.
A wczoraj wieczorem to u nas byla schiza kolkowa-biedna bardzo sie meczyla przez kilka godzin,a my sie poklocilismy o sposoby pomocy:-(W koncu usnela wlasnie po karmieniu i obudzila sie dopiero po 6.00.
Dzis kupilam jej kropelki z wyciagiem z kopru i juz zaaplikowalam,bo juz sie znowu prezyla i plakala:-( Nie wiem co ja takiego jem-moze za duzo czekolady....

Hej mamusie:-)
Ja narazie nie mam wiekszego problemu z małą (odpukać):tak:
Czaem ma schize i nie chce spac... np. w nocy 2h dawała mi w kość... w dzien tylko 2h spała, teraz zasneła dopiero, gdzie zaraz mam ją kąpać:zawstydzona/y: ale obudze ja, żeby mi wnocy ładnie pospała... bo zauwazyłam, ze jak chwilkę poczuwa wieczorem to ładnie przesypia... tylko 1 karmienie w nocy:-)
Dzis mała odwiedziła dziadków 1 raz i była zafascynowana nowym miejscem chyba:-p az w koncu zasneła u tesciowej na rekach...:zawstydzona/y: zapowiada sie ładna pogoda to teraz pewnie bede spedzac z mała wiecej czasu na dworze:-) nalezy jej sie... i wtedy o wiele lepiej spi:-)
Mała tylko zaczeła robic zielone kupki... i zastanawiam sie czy to normalne. Choc wyczytałam gdzies, że jezeli mama zelazo je, to sa takie kupki... . Jak to jest?!:zawstydzona/y:
Ogolnie czasem tylko ja kolka meczy... albo jakis ból brzusia, ale szybko przechodzi i mała sie uspokaja bez problemu.
Idę po ta królewnę... pewnie znów ja wykąpie nieprzytomną:-p

Asiowo gratuluję spokojnej córeczki :tak: a zielone kupki ponoć mogą być od żelaza, które mama przyjmuje i jak dziecku zimno...

Nasza mała takie koncerty zaczyna robić, że już z sił opadam... do tego głowa mi pęka... można brać paracetamol jak karmi się piersią? No i się zastanawiam czy mogę podać małej krople dla dzieci od miesiąca (mała ma 3 tyg.), bo jeszcze trochę te ataki kolki wykończą mnie i ją :eek: a herbata koperkowa dla małej to niewypał, bo tylko nią pluje :sorry2:

Hej dziewczynki !
Ale miałam dzień... przez schizę małego to się poryczałam a teraz głowa mi pęka:wściekła/y:. Umówiłam się na jutro z pediatrą to Jaśka zważy i powie co i jak.

30 min temu uśpiłam małego :-) mam nadzieję, że teraz sobie pośpi. Wykąpany, najedzony (ssał 30 min intensywnie) no i w dzień pospał tylko 2 godzinki więc jestem dobrej myśli :-D ale chwalić go nie będę :no:
Ogólnie chyba ta meliska zaczęła działać a małemu pomogły kropelki i noszenie na rękach w pozycji pionowej (mimo, że w dzień nie chciał spać) poprutał zrobił 3 wielkie kupy i chyba się trochę uspokoił i ja też :-) i obyło się bez herbatki koperkowej :-D
Majka zazdroszczę, że Twoje maleństwo tak długo śpi Jasiek to w nocy budzi się co 2 godz i chce cyca.

Magdziarko :) Nadia wypiła calą butle tego smierdzącego Nutramigenu :-)fuj ale paskudne to mleko - próbowalam. Mialam zapytac czy Twój Skarb to uczulony jest na białko czy laktoze? Bo widzisz problem polega na tym, ze głowną przyczyną bolesci naszych pociech jest wlasnie laktoza :tak:
Moja lekarka przepisała mi dwie masci na zmiany skórne na dzien elo-baza a na noc elosone. Od dzisiaj zaczynam kurację.

Co do herbatek koperkowych to je własnie przestalam podawac, pewien lekarz powiedzial, ze dziecko bardzoej po nich cierpi. A co do kropli ( np. Espumisan) dawałam juz Nadi jak miala 2 tygodnie.Oczywiscie w mniejszej dawce.:cool:

reklama
Lepiej ja dzidzia zaczyna od takiego już specjalnego mleka bo moja Weronka najpierw sztuczne - normalne to potem takiego nawet nie chciała brać do buzi a ja robiłam cuda żeby choć trochę wypiła.

Ciekawe jak tam Głuszek , pewnie już w domku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry