reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hej diewczyny u nas dziś dzien do d... Mikołaj calutki dzien nie spal marudził zasną dopiero po kąpani i nadal się budzi nie wiem jak zniose dzisiejszą noc :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas kiedyś było tak że była rejonizacja i dziecko było automatycznie przypisane d o przychodni rejonowej. Teraz jest tego sporo więc rodzic idzie sam do wybranego ośrodka i wypełnia deklarację.
Mata to taka kartka A4 którą z resztą trzeba podpisać samemu więc może położna dawała ci coś do podpisu ?
Mata to faktycznie duża przy mojej
Jolu oby dzidzia byla grzeczna i dała pospać :-)

Położna wypełniała jakieś papiery przy mnie, chyba ze 2 sztuki jak nie więcej, ale już nie pamiętam czy coś podpisywałam...
Kasiu a mała to rzeczywiście przestaje być małą, aż boję się co to poźniej będzie :szok:;-):-D

Potem wiesz, inaczej się karmi , dziecko inaczej je i co innego , ważne żeby potem rozsądnie postępować ( nie dawać soczków do picia i słodyczy i takie tam ) a teraz jak szybciej przybędzie to się nic nie stanie.

Ja mojej próbowałam dać koperkowej herbatki i niestety - nie lubi - wyciągała język i śmiesznie buzią kręciła , ach
Mata żeby było śmiesznie to u mnie położnej nie było wcale. Jak poszłam , wypełniłam deklarację to mi kazali iść do pediatry , ona ją obadała i to chyba był patronaż bo innego nie było

Dziwne, u mnie położna była już 3 razy (raz mnie nie było hihi), ale zraziłam sie do niej, bo nie ma podejścia do dzieci, a je bada. Mała strasznie przy niej płacze... A gad takie bzdury, że szok. Pytałam sie jej co mam robić, żeby brzuch wrócił do dawnych rozmiarów, a ona na to, że ćwiczyć (z tym to się zgodzę), jeść połowę tego co zwykle i wciągać brzuch :szok::szok::szok: herezje jakieś... od kiedy to kobieta karmiąca ma przechodzić na drastyczn dietę :confused: a oczywiste jest, że olbrzymich ilości sodyczy nie jem i staram się zdrowo odżywiać, a ona mi o ograniczaniu jedzenia :baffled:

w poniedziałek się chyba wybiorę do ośrodka i wszystko załatwię :sorry2:

jutro idziemy na wesele, aż się boję jak mała zareaguje na taka ilość osób (ma byc ponad 120 :baffled:). Dobrze, że mamy bliziuko do domku, więc w razie czego wrócimy... z ubraniem nie szalałam, bo i tak w nić ładnego się nie mieszczę... idę tak samo ubrana jak na chrzciny małej, tylko mam nadzieję, że nie będzie zimno :sorry2:

Hej dziewczyny!
Mały w końcu usnął a w dzień pospał tylko 1 godz z przerwami - i ten czas poświęciłam na sprzątanie bo mogą jutro wpaść znajomi na kawę a ja nie lubię mieć bałaganu.
Mata mi dokumenty wypałniła położna jak przyszła na wizytę
Magdziarko ja też mam prasowania całe tony ale we wtorek i środę mały nawet ładnie pospał (2-3 godz) w dzień więc nadrobiłam. Obiady robię wieczorami jak śpi.
Alize życzę zdrównka maluszkowi i żeby szybko po tej szczepionce doszedł do siebie :tak:

Mata mi kazali w szpitalu wypełnic deklaracje kto bedzie pediatrą w osrodu dla Bartka.
U nas była ładna pogoda, ale pozniej zaczęło lac- mam nadzieje ze Bartus pospi ładnie w nocy bo zmeczona jestem :dry:
wszystki mamusiom zyczę przespanej nocki i spokojnych maluszków ;-)

Witam z rana dziewczynki , niestety nie bardzo wyspana , mała się obudziła w nocy i zaczęła się uśmiechać i gadać a ja cieszyłam się do niej i gadałam i jakoś po godzinie usnęła a potem co godzinkę się budziła. Rozbraja mnie jej uśmiech więc jej wybaczam, odeśpię kiedy indziej .
Mata to rzeczywiście głupia baba - kto ciężarnej karze dietę stosować ?

reklama
Kasiau oglądałam małą na zamkniętym. Jest sliczniutka.
Aniknulko dzięki za tros~kę - stanik już kupiłam teraz sięmartwię czy mi cycki nie wypadna jak mleko przybierze:-D

Do góry