reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A my nie mamy telewizora. Stary się popsuł ze 3 lata temu, a nowego nie kupiliśmy. Przynajmniej mam czas na czytanie książek. :-)

Iwoszku, cieszę się, że dobrze poszło.
Anikunulka, dobrze, że się udało z tymi zakupami. A co do dentysty, to mnie za to czeka rwanie ósemki. Brrr.... wypadła mi plomba i dentystka mi powiedziała, że nie będzie leczyć, tylko rwać. Już się boję. Na szczęście pozostałe zęby w porządku.

reklama
A my dzis odwiedzilismy babcie..., ale szybko wrócilismy, bo chce jak najszybciej skonczyc pisac prace:zawstydzona/y: Mąż zabrał po południu mała na spacer, a ja od 17 pisze (z przerwami na cyca) i juz padam... połoze sie juz chyba spac, bo wszystko mnie boli:-( Ciekawe czy uda mi sie skonczyc pisanie do miesiąca... marzy mi sie.

Mata... jak Ty to robisz, ze po nocach umiesz pisać?:zawstydzona/y: Podziwiam! Ja o tej porze juz przestaje funkcjonować i mózg odmawia posłuszeństwa...

Dobranoc!

Iwoszku to super że się udało i dzieci dopilnowane.
Głuszku moja jak zaśnie 19.30 -20.00 to śpi 4 godziny i mam to jak w banku a potem to już gorzej bo przecież ja się nie kładę spać o 20 stej tylko 22- 23 to potem po 2 godzinkach mam pobudkę i znowu 2 i znowu 2 a potem to różnie

Asiowo ja mogę pisać tylko w nocy, bo do 20 mała mi nie daje a na męża nie mam za bardzo co liczyć, że się nią zajmie... poza tym w nocy cisza, pije sobię kawkę i piszę, ale w takim tempie, że szkoda gadać... to mała zakwęka, to mąż się na łóżku przekręci i już się rozpraszam...
mała o 17 mi odpadła, myślałam, że się obudzi, ale obudziła się na cyca i spała dalej. O 20 znów cyc i śpi... i coś mi się wydaje, że koło 4-5 rano będzie po spaniu :baffled::baffled::baffled:

mała nie chce cyca, jedynie na śpiocha mi się udaje. Dzisiaj jak dobrze pociągnęła koło 10 to dopiero potem na siłę ją przystawiłam o 15 i się zassała :szok: normalnie juz nie wiem o co jej chodzi...

poza tym tracę cierpliwość i mam wrażenie, że nie nadaję się na matkę :-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

już nie zanudzam... miłej nocki, ja dalej próbuję coś pisać ;-)

kasia ja kłade sie o 24 bo zawsze daję mu flaszkę a ja jestem nocny marek i nie ma szans żebym przed 23 usnęła. czasem sie klade po 23 jak jestem bardzo zmęczona ale jak wiem że ktoś małego nakarmi.
Asiowo mi tez nauka i pisanie najlepiej szło w nocy. Ja jestem sowa ewidentna. Natomiast pobudka o 7 czy 8 to dla mnie tragedia. ale teraz tak wstaje juz od 2,5 roku. nie wyoobrażam sobie jak inne dzieci budza się o 5 czy 6... i tak wstać

Ja też się wolałam uczyć w nocy a teraz z małą jak mi zaśnie to powinnam sobie sprzątać po 20stej i miałabym pewnie ogarnięte lepiej ale jak ona mi marudzi i nie śpi prawie cały dzień to jak uśnie to ja robię sobie przerwę na całego

A u nas sie poprzestawiało coś- po kąpieli i karmieniu wcześniej Bartek juz zasypiał tak na kilka godzin, a teraz od 4 dni po kąpieli zaśnie na 40 min a potem szaleje- teraz tez nie spi :baffled:
Ja najchętniej zasypiałbym o 22 ;-)

Ja się próbowałam parę razy nawet wcześniej położyć to się tłukłam ze 2 godziny a niby człowiek nie wyspany a organizm już się przyzwyczaił

michal mi się własnie obudzil :(... tragedia z tymi zabkami, jutro mu dam panadol na noc, kupię chyba tez viburcol... maskra, Marysia tez ciezko znosila ząbkowanie, teraz jej wychodzi ostatnia piatka ale teraz juz ok znosi zabkowanie, najgorsze były gorne i dolne jedynki a potem trójki, czwórki były takie ze cały czas ze mna spała, a dwójki niezauwazalnie wyszly naraz.

reklama
witam mamusie:tak:
U nas na szczęscie Paulinka obudziła sie o 3:30, a pozniej spała do 6:30:tak: i tak sobie siedzimy;-) Ja własnie wole wstac rano i sie uczyc czy pisać, wtedy mi jeszcze cos do głowy wchodzi:tak: zaraz biore sie za pisanie, bo pozniej jedziemy na obiadek odpustowy do mamy, no i pierniki:-D

Miłego dnia zycze!

Do góry