reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziarko znam ta ksiazke, czytałam ja i tam w głównej mierz chodzi o to żeby dziecko ZASYPIAŁO SAMO i były rytuały co ma miejsce w przypadku Michała a więc wszelkie warunki wymienione tam sa spelnione. wg mnie nie tu lezy przyczyna. Zreszta tam jest napisane że dziecko do 3 miesiąca zycia uczy się dopiero rytmu dobowego. Wg mnie do pol roczku moze dziecko jeść w nocy ile chce a potem wydaje mi sie ze 8 godzin powinno spać bez jedzenia. A gdzies od roku juz 12 godzin.
Kasia wiem że nie pisze ale lekarze przepisuja ja dzieciom, ja w każdym razie dałam. w końcu to tylko zioła.

reklama
Witajcie z rana dziewczynki , ja nockę przespałam średnio. Przede wszystkim położyłam się po 23 i do pierwszego karmienia czyli do 1 nie mogłam zasnąć:wściekła/y:
potem też nie bardzo bo mi mąż chrapał a mała to nawet nie wiem ile razy się budziła ale na pewno mniej niż co godzinę.
Może masz i rację Głuszku co do tego leku , jak będę u pediatry to się la spokoju sumienia zapytam

Witam Ja ostatnio nie mam czasu na nic. Podczytuje Was ale nie mam kiedy odpisac.
Wojtek ogolnie grzeczny ma tylko swoje ale popoludniu i wtedy sam nie wie czego cche. noo ale mam meza w domu wiec obiad musi buyc na okrteslona godizne a nie tak jak jestemy z corka ze kiedy zrobie to bedzie ok,Dodatkowo mam problemy z coprka. Przejawia problemy dyslektyczne wiec musimy duzo ciwczyc.Głownie chodzi o czytanie. Niestety sprawia jej trudnosc wiec automatuycznie ona nie chce czytac. I sa bnerwy moje jej i prznosi sie to na cala rodzine. mam nadzieje ze wszytsko sie unormuje i znowu bede czesciej sie udzielac.

Sinlac to taka kaszka dla alergików z ryżu i mączk ichleba świętojańskiego, bardzo slodka, moja Marysia ja uwielbiala, ja zresztą tez ja wcinalam, tylko magdziarko pamietaj że to sie miesza z woda a nie z mlekiem, no i to jest niestety dosc drogie.....

hej!
U nas nocka minęła ok- mały zasnął po 22 (jadł po 21) i wstał na cyca o 3 i 6 i 7:45 i spaliśmy do 9:10 :-) także sie ciesze!!!

Teraz mały spi (drzemka) a ja mogę posiedziec na bb, zjesc sniadanie i wypic kawkę :tak:
Dzisiaj musze odebrac wyniki z posiewu moczu, ale wcześniej dzwoniłam i wyniki są ok- na szczęscie! Jutro idziemy z nim do lekarza, zwazyc go bo ja pisałam wcześniej to przez miesiąc nic nie przytył :sorry2: mam nadzije ze cos waga mu teraz ruszyła!
Zapytam sie tez czy czasem nie zaczac go dokarmiac bo ostatnio jak opróźni 2 cyce (w sumie 10 min) to pozniej potrafi wypic z 50ml herbatki i nie wiem czy on jest głodny czy co????

Głowa mnie cos boli znów... :baffled:

A ja właśnie zauważyłam ze są już czerwcówki nowe!!!!!!!!:-):-):-). I czytałam ich opowieści z wielkimi wypiekami na policzkach. Przsypomniałam sobie nasze początki:-)

Moja mała dzis została z tatą 1,5 godziny i przez cały ten czas płakała:-( podobno jak tylko wyszłam zaczął sie lament:-( Nigdzie juz sama iść nie moge... koszmar:zawstydzona/y:jak wróciłam to troszke zjadła i padła..., taka wykonczona juz byla:-(

reklama
Asiowo musisz w takim razie odczekać i znowu spróbować, ja zostawiam małą z mamą maks. ostatnio 3 godziny bo byłam z Wercią u lekarza i nie było tak źle ale parę pierwszych razy jak zostawała to mama po mnie dzwoniła , teraz jest o.k.

Do góry