reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Darunia mam nadzieję, że sprawa z koszulką się wyjaśni:tak:

My dzisiaj też po szczepieniu. Mała trochę płakała, ale dałam jej cyca, wyszłam na spacer i spała 1 godz. 40 min :szok: a mi nogi nie powiem gdzie chcą wejść, bo wcześniej też byłam na spacerze i mała usnęła gdzieś po 3 km :baffled:
tak więc dzionek nawet, nawet, za to mała od 19 nie może na dobre usnąć i już nie wiem, czy to kolejny ząbek, czy ten co już stuka, a może reakcja na szczepienie :dry: każde przełożenie do łóżeczka kończy się płaczem... dostała niedawno nurofren, może coś da i na razie zostawiłam ją u nas w łóżku :sorry2:
do tego mąż mnie wkurza, bo z małą walczę, próbuję uśpić, a on na kompie siedzi i wali myszką, a mała aż podskakuje i się wybudza :angry::angry::angry: do tego zajmuje się małą raptem pół godzinki i kąpanie, a jak przychodzi do usypiania i pilnowania, żeby usnęła, to sam śpi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ty się męcz i pisz pracę między łózeczkiem a kompem :crazy:
u nas jak na razie nauka samodzielnego usypiania poszła w odstawkę, bo mała marudna i czasem nawet przy cycu nie uśnie... a ja już nie mam siły ją i siebie męczyć :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanko odnosnie wychowwczego...
Macierzyński kończy mi się 22 października, chcę potem iść na zaległy urlop z 2007 roku, potem na urlop za 2008 rok i do tego na 2 dni opieki, a dopiero potem na wychowawczy i muszę chyba napisać jakieś podanie czy cos takiego i nie za bardzo wiem jak :sorry2: czy pisać w tym podaniu, że po macierzyńskim idę na urlop wypoczynkowy a dopiero potem na wychowawczy?

Mata musisz najpier wypisać podanie o urlop wypoczynkowy i na dwa tygodnie przed zakończeniem sie urlopu wypoczynkowego złożyć podanie o urlop wychowawczy
Przynajmniej u mnie w pracy tak jest.

Madziu ja mam do ciebie pytanie. jak uczyłaś synka zasypić, to metodą Trjsi czy metoą z książki "Każde dziecko może sie nauczyć spać". Bo ja mam mieszane teraz uczucia. trejsi mówiła aby dziecko przytulić i wziąść na ręce. W tej drugiej książce pisze zeby nie podnosić dzieckoa tylko głaskać.
Dziewczyny a jak wy to robiłyście i co się wam bardziej sprawdziło:baffled::baffled::baffled:

Mój Maciek zasypia z pieluszką przy buzi. Teraz był trochę problem bo zęby...ale staram się go nie brać na ręce tylko go poklepać w łóżeczku

Mata musisz najpier wypisać podanie o urlop wypoczynkowy i na dwa tygodnie przed zakończeniem sie urlopu wypoczynkowego złożyć podanie o urlop wychowawczy
Przynajmniej u mnie w pracy tak jest.

Tak jest! Ja już jestem od 8.10 na wychowawczym

Ja mam urlop wypoczynkowy od poniedziałku. Biorę 5 tygodni. A potem muszę się w kadrach upomnieć o nowy aneks do umowy o pracę, bo idę na pół etatu.
Dobrej nocy życzę!:-)

Hej dziewczyny!
Asiowo spełnienia marzeń, samych radości, uśmiechu, obrony na celujący , teraz chłopczyka do pary :-D
Mata gratuluję pierwszego ząbka Dobrusi :tak:
Daruunia współczuję ale mam nadzieję, że już niedługo Bartuś da Ci odpocząć :tak:

My dzisiaj mieliśmy wizytę u kardiologa i wszystko ok ale mały strasznie się zmordował bo u nas wyjazd do stolicy to wyprawa - wyjechaliśmy 2 godz przed wizytą (takie korki) potem wizyta, skierowanie na echo i EKG, badania, no i wróciliśmy na 16 :szok: teraz Jasio śpi.
Mam pytanie: czy szczepiłyście na pneumokoki. Nam pediatra poleca tę szczepionkę (wcale się nie dziwię kosztuje 300 zł jedna - a byłoby ich w sumie 3 jeśli zaczniemy teraz szczepić) oraz menigokoki. Jednak zastanawiam się czy teraz tak kłuć małego miał już tyle tych szczepień - sama nie wiem z drugiej strony w powietrzu jest tyle bakterii.... Na dodatek dowiedziałam się, że przy zaszczepieniu jest ryzyko dostania wysokiej gorączki 39 stopni :szok: i weź tu człowieku bądź mądry:baffled:

Aniknulko, moja pani doktor mówiła, że na pneumokoki warto szczepić dzieci chorowite, wcześniaki i te, które ida do żłobka. W pozostałych przypadkach nie ma potrzeby.

reklama
A ja zwalczylam niedawno już 3 raz gorączkę u Kacpra. Coś mi się wydaje, że nocka nie będzie należala do udanych. Wpadłam do Was zajrzeć bo czekam aż porządnie zaśnie. A zapewne Kuba zaraz się obudzi na karmienie więc nie wiem czy opłaca mi się kłaść.
Ale przynajmniej poczytam co Was nowego się wydarzyło. Widzę, że zaczął się temat urlopowy:-)

Marta owocnego pisania pracy Ci życzę:tak::tak::tak:

Do góry