reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Asiowo, nie dziwię się, że się wkurzyłaś. Ja jestem głęboko przekonana, że każda mam wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka i co powinno się robić. Lekarze są czasem niezbędni, ale instynkt to instynkt.:tak:

Magdziarko, butki cudne. W ogóle mi się podobają (mam dosyć podobne, takie na "okazje"), a już przy tańcu flamenco muszą wyglądać rewelacyjnie.:-)

Darunia, miłej podróży.:-)

Staś śpi najczęściej co 2-2,5 godziny i śpi od 0,5-1 godzinę. A czasem nawet 2. W sumie wychodzą ze spania w ciągu dnia.

reklama
Witam mamusie. Bylam dziś u siebie w pracy, zlożyłam wniosek o wychowawczy. Szef nie był zachwycony, ale stwierdził, że sobie wcześniej zapracowałam na odpoczynek...więc nie było źle. Jutro idę z małym do lekarza. Od kilku dni ropieje mu jedno oczko...chociaż nie jestem do końca pewna, czy to zakażenie, czy tylko kanalik łzowy się przytkał i nie odpływa wydzielina. Do tej pory zakraplałam mu sól fizjologiczną i masowałam kanalik...ale nie widać porażającej poprawy. Gdyby nie długi weekend, pewnie poleczyłabym go jeszcze sama. Ale nie chcę zostać z problemem na 4 dni bez lekarza. Tym bardziej, że wyjeżdzamy do rodziców, a tam nie mam pediatry. Także idę, zobaczymy co mi powie lekarz. Boję się tylko trochę, bo jestem zapisana do poradni dzieci chorych...żeby mały przy okazji czegoś nie załapał od innego chorego szkraba. A z drugiej strony nie dam rady cały czas trzymać go pod kloszem z dala od innych chorujących. Ot...takie obawy nadopiekuńczej matki ;-).

Daruuunia, milego odpoczynku. Ja też jak tylko mogęjadę z małym do moich rodziców, żeby Krzysiowi powietrze zmienić.

dzięki dziewczyny ;-)

Cisza coś, pewnie mamusie odpoczywają...
Ja jeszcze buszuje po necie, Ł pojechał do teściów po torbę moją i na zakupy do tesco, Bartek śpi, a ja siedzę...
Jutro od rana będzie gorączka, bo musze się spakowac, miałam to zrobic dzisiaj ale wstąpił we mnie leń... :sorry2:

pewnie jeszcze jutro postaram się wpasc na bb, kurcze, ale mi będzie Was brakowało...:-( a wracam dopiero w poniedziałek za tydzień...

Spokojnej nocki!

Witam mamusie:tak:

wiecie co... wczoraj ta pseudo pani doktor przepisała nam jakies krople i syrop... i okazało sie, ze to jest witamina c i wapno dla dzieci z niedoborem karmione sztucznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za głupia baba... to mogła chociaz zapytac jak mała jest karmiona! to, ze jest duza nie znaczy ze jej sama nie karmie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wapno pije sobie ja:-D bo tez mnie łapie jakies przeziebienie:zawstydzona/y: a wit. C w tych kroplach bedzie na pozniej:tak:

Asiowo wit. c my już od jakiegoś czasu dajemy malutkiej :tak: najpirw kazali w szpitalu, a potem nasza pediatra :tak: na przeziębienia jak znalazł i do tego dobre przeciwko zapaleniu dróg moczowych :tak:my dajemy cebion ;-)

witam :-D
my od poczaktu podajemy Juvit C małej z zalecenia pediatry, i wapno odkąd miała katar, p doktor zaleciła. Banankowe :-D mniamu:-D a małej nie bardzo podchodzi:-D no i u nas na porządku dziennym niestety Espunisan w kroplach dla dzieci:sorry2:
Wczoraj za to nasz szkrab buszowal do 22:30 :shocked2: zawsze 19 i mała juz padała a wczoraj normalnie taka miała głupawke że szok:shocked2:nauczyla się cmokać i teraz cały czas cmok i się śmieje:-D i zmalazła sobie przyjaciółkę do spania;-) żyrafe Bożenkę (jak ją nazywamy:-D) i nie ma szans na zasnięcie bez Bożeny:-D mówie wam co rośnie nam charakterek to aż się jej czasem boje:-D

Mata-lekarka na szczepieniu potwierdzila,ze to zabki i mam dawac paracetamol.No,ale pomysle tez o ibuprofenie.
Wczoraj Maja juz poszla normalnie spac i spala cala noc-od 23.00 do 8.30:-)
Po dwoch zastrzykach (6w1 i pneumokoki) nie ma sladu.
Asiowo-wspolczuje takiej lekarki,zmien ja na pewno.

Ta wit. C moge dawac małej, ale nie to co nam przepisała... bo to trzeba mieszac z pokarmem, a jak ja mam mieszac?? jak nawet odciagnac mleczka nie umiem:zawstydzona/y:
a to wapno własnie w tym syropie bananowym mamy, ale małej nie daje tego narazie, bo ona nawet nie zna smaku banana:zawstydzona/y: stwierdzilam, ze lepiej bedzie jak ja sobie go bede łykac, bo tez na moje przeziebienie mi dobrze zrobi, a mała z mleczkiem i tak dostatnie to wapno:tak: z reszta u małej jest tylko katarek, ale to chyba nie znaczy odrazu, ze jest przeziebiona...:zawstydzona/y: juz nie wiem co mam myślec...

My dzis jedziemy zobaczyc mieszkanko:tak: mama ma urlop to przyjedzie do małej i nie bede musiała ja ze soba ciagac:-) po meza tylko skocze bo urwie sie z pracy..., a ja troszke odpoczne od małej:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry