reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
Nie odzywałam się z braku czasu. W weekend wyprawiam mojemu m imieniny i musiałam trochę ogarnąć dom. Cały czwartek sprzątanie a w piątek szykowałam zimne przystawki (ryba po grecku, sałatka warzywna, śledź w pelerynie) a dziś dokończyłam sprzątanie i przygotowywałam obiad na jutro (nadziewane kieszenie z kurczaka) - sorki pewnie narobiłam smaka ale chciałam się pochwalić, że udało mi się to wszystko przygotować - podziękuję mojemu bratu - przysłali w końcu te turystyczne łóżeczko i rozłożyłam je w kuchni stąd miałam na to wszystko czas :-D m dziś cały dzień z małym a ja znów w kuchni :-D jednak uwielbiam gotować - musze to przyznać i trochę wymyślać :tak:
Co do spania to Jasio po 1,5-2 godz budzi sie na cyca w nocy ale teraz odkładam go już do łóżeczka i w końcu mam całe łóżko dla siebie wtedy i ja jestem bardziej wypoczęta mimo nocnego wstawania :tak:
Magdziarko buty super :-)
Lorcia gratuluje ząbka
Joan-na mojemu Jasiowi od urodzenia ropieje oczko najpierw była tylko sól fizjologiczna i przecieranie, potem neomycinum maść i biodacyna, później jakieś inne krople z antybiotykiem ale nic nie pomogło i musze się umówić w Dziekanowie na zabieg udrażniania kanalika nosowo-łzowego (mam nadzieję, że nie będziemy długo czekali na termin).
Azile, Magdziarko Życzę udanego spotkania :-)
Mata cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupów ja też muszę kupić jakieś pajace i śpiochy do spania bo Jasiek goni Dobrusię ze wzrostem :-D
Darunia udanego wypoczynku :-D

reklama
Aniknula jak zwykle gotuje i pichci.:-) Teraz będziesz mogła więcej zrobić :-)
Ja nawet dziś zrobiłam ciasto i pyszny obiadek. Wsadziłam małą do krzesełka do karmienia i nawet sporo ładnie siedziała. Kurcze od paru dni nie może zrobić kupki tylko wali takimi śmierdzącymi bąkami.
Niestety nie lubi herbatki koperkowej , próbowałam podać jej łyżką i tez wypluwa
Ogólnie jest wesoła i nie widać żeby ją brzuszek bolał ale mimo wszystko wolałabym żeby się już wypróżniła.

Aniknulka szlaje jak zwykle w kuchni :-D a smaka narobiłaś, bo uwielbiam wszelkie wariacje na temat ryby :-p dobrze, że już niedługo :szok: święta ;-)

Kasiu a może podaj małej jakieś kropelki na gaziki, u nas czasem na nierobienie kupki pomaga esputicon :tak: niby to na gazy, a kupkę łatwiej małej zrobić :sorry2: u nas znów drugi dzień bez kupki, a ostatnio było już kilka dziennie :dry:

Panie Prezes i Darunia wyjechały i coś spokojnie na bb ;-):-D

Jejku, dziewczyny...gotowanie, pieczenie na całego. Fajnie, że Wasze maluchy Wam na to pozwalają. Ja też lubię gotować, szczególnie wypróbowywać nowe przepisy. Ale ostatnio gotowanie sprowadziłam do minimum...jak najprościej i jak najszybciej. Najczęściej gotuję w weekend, kiedy M zajmuje się małym...i przygotowuję więcej, żebym miała co jeść w tygodniu. M na szczęście jada w pracy. Jakoś nie mogę na razie ogarnąć wszystkiego z Krzysiem. Sprzątać, prasować itp. jeszcze daję radę...na raty, po małym kawałeczku. Ale na gotowanie mały już nie pozwala;w kuchni trzeba za jednym razem spędzić wiecej czasu, nie zawsze można przewać, żeby iść do bobasa. A co to będzie, jak nasze szkraby zaczną raczkować...wtedynawet na moment nie można ich zostawić.:tak:

Daruuunia, życzę udanej imprezy.

My dziś byliśmy z Krzysiem na rehabilitacji, dlatego na weekend wyjeżdżamy dopiero jutro. Cieszę się, że znów odwiedzimy rodziców.

Cze dziewczynki
U nas nocka jak zwykle taka sobie ale to już norma ze mała budzi się jak niemowlak.
Widzisz Mata wczoraj byłam w aptece wykupić babci leki i nie pomyślałam o małej .
Na szczęście jest M i będzie mi łatwiej cokolwiek zrobić bo nawet odwiedzenie toalety to trzeba się nakombinować.:-D:-D:-D:-D
Życzę miłego dzionka

no to cieszcie sie dziewczyny ze swobody bo ja musze mieć obiad dla Marysi coodziennie, wiec automatycznie my z męzem tez jemy codziennie, jak marysia byla mała to pamiętam że nie gotowałam codziennie, oczywieście nie mialam czasu hehe. Jakos prawda jest że im więcej obowiazko tym bardziej czlowiek zorganizowany :).
Michasiek już zdrowy, wali eleganckie pistacjowe kupsztale, nie ma goraczki, takze ladnie poszedl na bactrim, co prawda po syropie go strasznie zesypało ale na tabletki ładnie zareagował. Najbiedniejsza była jego pupa, juz czopka mu sie nei dalo wsadzić taki mial poraniony odbyt. No ale na szczeście juz wszystko dobrze a w przyszłym tygodniu dopiero będę wiedziec co mu było.
najgorsze że Marysi wcale nie przechodzi. Już tydzien mija jak ja trzyma. Kurcze kaszle okropnie i katarzysko wstrętne, zastanawiam sie nad tym antybiotykiem jednak. Muszę zadzwonić do lekarza.

kasia ale pamiętaj ze na cycu to i tydzień dzieciaki moga kupy nie robić.

Aniknulka zazdroszcze ci talentów kulinarnych , aj to raczej z obowiązku gotuje, ale mąz nie narzeka na jakość (cale szczescie)

Lorcia gratulujemy zabka - my nadal czekamy, dwie przexroczyste kreski są, ale ślinotok sie skończył wieć nie bardzo wiem co to oznacza.

asiowo jescze szałwią mozesz płukac, paracetamol tez mozesz brac, no i syrop z cebuli polecam

Mysmy 125 zł w totka wygrali, nie wiem czy smiać sie czy plakać, jedna głupia cyfra wiecej i byłoby 5000 :baffled:

Jeszcze jeden dzień w domu i moje dzieci chłupe rozniosą.......

Głuszku to gratulejszyn wygranej co by nie było to samo wskoczyło :-)
Wiem wiem że może długo kupki nie robić ale się wkurzyłam bo to się stało po tym jak dałam jej zupkę jarzynową marchewka plus ziemniak. Po marchewce wyskoczyły krostki . Najważniejsze że mała zadowolona i brzuszek nie jest jakiś nadęty.
Ciekawe jak zareaguje na kaszkę :baffled:

Gluszku-no gratuluje!A my zapomnielismy wyslac kupon....

My zaraz uciekamy na obiad do tesciowej,wiec milej niedzielki Wam zycze!:-)

Cisza jak makiem zasiał. Porozjeżdzały sie dziewczyny:-)
Ja dziś juz pospotkaniu a Magdziarką. Było fantastycznie. Madzia na żywo jeszcze sympatyczniejsza, cieplesza. Rewelacyjnie się rozmawiało tylko... któciutko. Szkoda. Fajnie było by się spotkać tak wszystkie. Zdjątko ze spotkania na zamknętym.
Pozdrawiam!!

reklama
Azile,Magdziarko zazdroszcze spotkania!
Głuszku gratuluje wygranej
Mój M. wyjechał czuje się opuszczona, wczoraj się strasznie pokłóciliśmy:-(jest mi wstyd i czuje się okropnie:zawstydzona/y:Od jakiegoś czasu jestem chorobliwie zazdrosna o głupstwa i tak też było i tym razem,wydaje mi się,że pójdę do jakiegoś psychologa czy coś:baffled: Muszę o siebie zadbać itd. bo czuje się taka jakaś nieatrakcyjna,faceci mają dobrze bo zostają ojcami i nie tracą sylwetki,włosy im nie wypadają(ja nawet czasami nie mam czasu ich umyć:wściekła/y:) itd...

Do góry