reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Agusia fanie jest czasem sobie z rodzeństwem pogadać do serca .
Moja też pyta kiedy tata wraca i jej się cały czas tłumaczy, rozmawia, takich sytuacji się nie uniknie a potem jak już jest to się na niego wiesza. Pyta dlaczego tata sobie nie może znaleźć bliżej pracy itp.

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa!!
Pogodziliśmy się już i mam nadzieję,że będzie Ok.

Agusia,Kasiu ja też kiedyś musiałam tłumaczyć małej,że tata musi wyjeżdzać,ateraz to ona już nie pyta tylko codziennie z nim rozmawia i wie kiedy wraca.Kurcze ale mi ciężko przez te pierwsze dni bez niego..

Azile chyle czoła,że dajesz radę:tak:

Asiowo ale miałaś dzień pełen wrażen:-) fajnie,że wszystko załatwiliście

Lorcia odpocznij, mama nadzieje,że Mikoś da Ci się wyspać:tak:

Mata oby Dobrusia już tylko miała dobre dni, oby ząbki dały jej w końcu odpocząć troszke:tak:

Czyzbym dzis byla pierwsza?
U nas troche gorsze dni z Maja-pewnie przez te zabki,ktore tylko przeswituja,ale nie wychodza....Maja zrobila sie przez to bardzo krzykliwa i piskliwa.Wczorajszy spacer to byl koszmar.
No,albo ksztaltuje jej sie charakterek-a ja naiwnie myslalam,ze moje dziecko to bedzie grzeczne i posluszne...;-)

Milego dnia wolnego,kobietki!

Oj mamusie się weekendują, bo taka cisza ;-)

U nas nawet miło minął ten dłuższy wypoczynek... mąż nawet zabrał się z nudów za sprzątanie piwnicy i oznajmił mi, że w końcu zrobił porządek z zeszłoroczną choinką :baffled::eek::rofl2:

mała znów marudząca przez ząbki, ma problemy z zasypianiem, a dzisiaj spała tylko 3 razy, ale za to 1 drzemka trwała godzinę, druga 1,5 a trzecia prawie 2 :szok: oczywiście mama musi czasem z cycem poleżeć obok, ale wolę karmić na śpiocha niż wojować z nią jak się wybudzi :sorry:

Oj cisza!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
U mnie goście wyjechali. Dziś udało mi sie troszeczke posprzątać i nawet umyłam dwa okna. Sukces.
A reszta to koszmar. Córka mi sie rozchorowała na całego. Wczoraj wieczorem kaszel ją dopadł, rano wymioty. Cały dzień tylko lerzy, śpi i wode popija. Teraz miała stan podgorączkowy i śpi. Domiś kapryśny na całego , już dawno aż tak źle nie było. Mam tylko nadzieję ze nie załapał jakiegoś świństwa od siostry. Nie może spać, co chwilka sie budzi i płacze.
A wczoraj była u mnie moja kolerzanka z synkiem i okazało sie ze będzie miała kolejną dzidzie. Miała już spory brzuszek i miło było poparteć. W moim domu było wtedy 6 dzieci i 7 w brzuszku;-). Ale głośno to było. Ale sie skończyło i czas na wyciszenie. Oby tylko dzieciaki były zdrowe.

Witajcie Cioteczki:-) Cisza dzisiaj taka jak dawno nie było. U mnie dzieciaczki śpią w końcu. A ja jestem wykończona. Kacper znow mi dał popalić:szok: Ostatnie kilka dni to nic w porównaniu do dzisiaj. Doprowadzil mnie do łez. Nawet nie mogłam na chwilę spościć oka z Kuby bo tylko patrzył żeby mu dokuczyć . Boże nie radzę sobie z wlasnymi dziećmi:-(Próbowałam wymyslać mu zabawy żeby się nie nudził, a on miał wszystko gdzieś. Mam jakiś kryzys:szok: teraz. Nie przynudzam jak poprawi mie sie nastruj to zajrzę do Was. buziaki

rzeczywiście cicho:szok: no ale za pewne od jutra zaczniemy nadrabiać:tak: ja mam jeszcze jutro wolne więc bardzo się cieszę może uda mi się posprzątać:tak:
a tak przy okazji mamy drugiego ząbka!!!!!!!!!!!:-) Mikoś troszku cierpi z tego powodu ale na szczęście mam dobry żel na ząbki i jakoś maluszek daje rade choć apetyt ma słaby:sorry:
teście już wyjechali i nie powiem bym była ich wizytą zmęczona w sumie nawet było miło:tak: pojechaliśmy nad morze dzisiaj i troszku się dotleniliśmy:tak: było tak ciepło:szok: aż zgrzałam się w kurtce:eek: a to przecież listopad:eek:

Azile zdrówka dla dzieciaczków!!!
Mata grunt że M zdążył przed kolejna gwiazdką:-D
Julcia super że się pogodziliście:tak:

Hej dziewczyny!
Ja spotkałąm się zkoleżanką z sasli poporodowej. Mieszkamy od siebie 15 min drogi samochodem :-D było super. Jak będe miała więcej czasu to wstawię fotki na zamkniętym. Poza tym z m jakoś się dogadujemy i mam nadzieję, że innym mamusiom tez się uda. Głowy do góry :tak:

Mata mam nadzieję, że Dobrusia da Ci odpocząć ale i tak masz dobrze, bo śpi Ci w dzień.
Musze zmykać bo mały płacze

Witajcie mamuśki.
Moja mała pobiła wczoraj rekord w spaniu w nocy bo spała 7 godzin za to ja się budziłam bo zaglądałam czy jej nic nie jest :confused2:
Jakby nie było to pewnie jednorazowy taki wybryk a z drugiej strony to fajnie by było jakby tak długo w nocy spała.
Wczoraj była u mnie siostra z malutką a dzisiaj byłyśmy razem na spacerku. Dwie siostry z wózkami. U nas na mieście było trochę wojskowego sprzętu i czołgi , można a było wejść i po dotykać. Na koniec zaliczyłyśmy Mc Donald
Agusia - może starszy jest zazdrosny o małego i zwraca na siebie uwagę
Mata a jak twój pokoik dla małej ?

reklama
Witajcie mamuśki.

Agusia - może starszy jest zazdrosny o małego i zwraca na siebie uwagę

Kasiu pewnie tak jest. Ale jak staram się czymś go zająć to on nie wyraża chęci do zabawy. |No i nie mogę cały czas poświęcać uwagi tylko jemu. Już sama nie wiem. Może jak jutro pójdzi do przedszkola to się wyszumi, obym tylko nie nasłuchała się jakiś skarg

Do góry