reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magda przy Weronice to może była norma ale przy Oli to najdłuższy sen w jej życiu. Normalnie to budzi się co 3 jak dobrze pójdzie albo po 2 godzinach cały czas jak niemowlak.
Napatrzyłam się dziś na córkę mojej siostry i wiecie taka jest malutka i przy swojej wadze 4200 taka leciutka - mam porównanie - Olę :-)
Fajniej jest jak dziecko się choć uśmiechnie bo na razie to zaczyna się powolutku rozglądać. Nie mogę się doczekać kiedy obie będą brykały

reklama
Lorcia gratulacje dla Mikosia z okazji drugiego ząbka :-)

Widzę, że mamusie w rozjazdach, gości przyjmowały... a my sobie spokojnie w domku siedzieliśmy (nawet do teściowej nie poszliśmy :-p). Mąż miał wczoraj wolne, więc nareszcie byliśmy dłużej razem :tak: no i ja wieczorami coś tam próbuję szydełkować ;-)

Aniknulka też się cieszę, że mała ładniej śpi, ale muszę być ciągle blisko, bo często się wybudza i najczęściej każda drzemka i tak kończy się cycem :sorry: w każdym bądź razie staram się, żeby mała jak uśnie spała min, pół godziny, bo jak się obudzi szybciej, to jest marudna... no a dzisiaj o 5 już się wyspała :baffled: buuuu a ja położyłam się przed 12 :sorry:

na szczęście znów po kąpaniu ma sen 4-5 godzinny, potem to różnie bywa, bo po 2 godzinach potrafi się już wybudzać, a czasem jak karmię ja koło północy to śpi do 5 :-)

Kasiu pokoik ciągle się wykańcza ;-) teraz jesteśmy na etapie montownia karnisza i półki nad drzwiami (drzwi są we wnęce). Niby ot przewiercenie kilku dziurek, ale nie w naszym mieszkaniu :baffled: przy wierceniu otworów pod karnisz okazało się, że ściana jakaś "miękka" i trzeba kupić inne kołki, a tam gdzie ma byc półka jest plątanina kabli... ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że najpóźniej w przyszłym tygodniu będzie po wszystkim :tak:

wpadlam tylko na chwile zeby wam powiedziec ze zlamałam sobie ten najmniejszy palec u nogi i mam noge w gipsie :-( super nie?
Gluszek bomba tylko tego ci teraz brakowalo
Witajcie dawno mnie nie bylo ale i wiele sie dzialo Maz w domu ja walczylam z robaczkai na Kingi głowie i ze szkola. Z reszta z nia dalej walcze. Noo i pogoda cudna wiec w domu sie nie siedzialo.
Wojtek jak mu strzeli raz idealny innym razem wrtecz nie do wuytrzymnania. Co do sapnia to jak maz jest w domu si pod 20 do 5 a jak go nie ma to o 3 robi pobudke na 60 ml mleczka i spi do 6,30 wWole pierwsza wersje.

poniewaz od 3 dni Marysia sama woła kupe na nocnik trzeba byc zwartym i gotowym, wiec leciełam z tym nocnikiem i zachaczylam tym palcem o kant łożka. Ja polecialam dalej a palec chmmm... jak by to rzec... - został sobie. :-D:-D
no Madzia to jest po prostu mistrzostwo swiata masz racje. Cale szczescie ze mam tylko taka łupke a nie cała noga w gipsie i tylko na tydzień :)

Gluszku-wspolczuje;A chociaz zdazylas z tym nocnikiem,a moze Marysia dobiegla do niego?;-)

Magdziarko-jak ty to robisz,ze Antos juz o 20.00 na tak dlugo zasypia?!
Maja wieczorami tylko drzemie po pol godziny,dopiero po 22.00-23.00 zasypia na 7-9 godzin.Niby dobrze,bo spie cala noc,ale wieczory mamy zajete zajmowaniem sie nia,a nie soba nawzajem....

Głuszku, współczuję serdecznie tego bólu w szczególności...
Lorcia, gratuluję ząbków -już dwóch
Magdalenkakol - pierwsza wersja rzeczywiśie lepsza :)
Kasiau - taki spacerek o super sprawa, szczególnie z kimś bliskim sercu
Julia, cieszę się, że sie pogodziliście

reklama
Dziewczyny kochane zazdroszcze tych przerw w spaniu. & godzin to umnie nigdy nie było:szok::zawstydzona/y:. Kiedyś były przerwy 4 godzinne teraz 3 to na maksa .
Dziś noc u mnie to masakra. Jestem zmęczona na całego. Mały zachowuje sie w nocy jak by był chory na całego. Śpi tylko przy cycy i to też kiepsko. Obudził sie dziś o 4 rano i nie chciał spać. Zasnął po lulaniu około 5 i znowu pobudka o 6 . Więc sen miałam do D***y:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mała dziś do szkoły nie poszła bo kaszle , ale juz nie ma wymiotów. Za to syn zaczyna też kaszleć. Pewnie chorowanie na całego sie zacznie. .
Domiś chce tylko noszenia a ja juz mam tego dość. Bo z tego powodu wszystko zaniedbuje(nawe siebie). I tak sobie myśle że czas najwyższy go wychowywać. Obiecałam sobie ze dam jemu troszke popłakać. Może sie troszke zmeczy i będzie lepszy. Teraz też siedzi koło mnie i ryczy:szok::zawstydzona/y::-:)wściekła/y::zawstydzona/y:

Do góry