reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam!:tak:

Ojj... Głuszku, współczuje..., ból pewnie nieziemski:zawstydzona/y:
Lorcia... gratuluje kolejnego ząbka:tak:

Moja mała przez ta noc sie naprawiła:tak:i mama sie w koncu wyspała:-p mam nadzieje, ze sie naprawiła na dłuzej...
u nas podobnie jak u magdziarki dzis było... przed 20 mała poszła spac, obudziła sie po 3 na karmienie i spała do 6...:-) mam nadzieje, ze tak juz zostanie, albo wroci wszystko do normy, jak jeszcze mała spała po 9-10 godzin:zawstydzona/y:
a ja sie wczoraj popażyłam:zawstydzona/y: wczoraj nic reka nie umiałam zrobic, bo cały nadgarstek mam spażony... dzis juz lepiej, ale blizna chyba zostanie:zawstydzona/y:
Mała ciagle ma katerek, ale juz lepiej i moze w koncu w piatek ja zaszczepia:tak:

reklama
Głuszku współczuję bólu, ale prznajmniej dobrze, że nie wracałaś juz zpełnym nocnikiem ;-)

Azile a spróbuj małego kłaść na podłode z zabawkami, zostaw go z gołymi stópkami niech byka :tak: moja małą też kocha rączki, ale taki ukłąd jej też odpowiada ;-)

Magdzalenkakol synus grzeczny, jak tatus w domu, daje mu się wyspac, żeby tatus miał ochotę na zabawę z synkiem ;-):-D

Asiowo oby Paulince tak zostało, a nawet się poprawiło ze spaniem :tak:

Ja dzisiaj tez się wyspałam, bo położyłam się o 22 a mała na jedzonko obudziła się o 1:40 cyli po 5 godzinach :-) a potem usnęłam z nią i kolejne karmienie koło 6:-)

Aja jestem na siebie wściekła, bo mała rano zsunęła sie mi z łóżka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie poprawiłam jej od razu jak sie przesunęła bliżej krawędzi i wystarczyło kilka sekund a zsunęła nogi z łłóżka i się ześliznęła na podłogę :-:)zawstydzona/y: malutka sie wystraszyła, ale na szczęcie nic się nie stało, bo nawet upadkiem tego nazwać nie można, ale nauczkę mam i nigdy więcej już jej nie pozwolę tak leżeć:no:

Głuszku współczuję:sorry2: oj nie raz się tak puknęłam że aż gwiazdki widziałam:-D no ale na szczęście obywało się bez gipsu:sorry2:

a ja w nocy miałam atak kolki nerkowej:-( myślałam że będę chodzić po ścianach.....wzięłam ketonal forte i jakoś kulam się ale z karmienia oczywiście nici:baffled: w nocy mały często się budził więc o 2.00 dałam mu butlę i wypił całą:szok: 120 ml:szok: później wstał dopiero o 6.00:tak: a ja po lekach z ledwością do niego wstałam:-(

Azile zdrówka dla pociech!!!!! i masz rację czas Domisia wychowywać bo się kochana wykończysz!!

Mata dobrze że nic złego się nie stało!! ja też z Mikosiem przeniosłam się już na podłogę:tak:

Agusia ah te nasze trzylatki zbuntowane:-) tylko cierpliwości nam braknie:happy2: i pomyśleć że kolejny trzylatek nam rośnie i powtórka z rozrywki;-):-D

Ło matko , zostawić was na pół dnia a wy szalejecie . Jedna z palcem druga z ręką ojojoj
Co do urazów palca to ja chciałam raz szybko zrobić przemeblowanie żeby zrobić niespodziankę mężowi no i paznokieć mi schodził po walnięciu w szafkę.

Fajnie macie z tym spankiem - ja wczoraj poszłam spać o 23- mała co prawda zasnęła po 20 stej ale ja chciałam sobie w spokoju film obejrzeć no i oczywiście jak film to dziś jestem nie wyspana.
Moja mała ma lat 7 a pyskata jest jak nastolatek. Nie wiem co będzie potem.
Najlepsze to będzie jak mąż zjedzie na stałe bo na razie ma dosyć tego jej jęczenia po paru godzinach wymięka a co dopiero całe dnie.
Mnie dziś babcia wystraszyła na maksa. Jest sama w domu i trzymamy u niej wózek bo mieszka na 1 piętrze więc co rano idąc do szkoły z małą na rękach i po wózek. Dzwoniłam do jej drzwi z 5 minut i mi nie otworzyła. Mam zapas 2 kluczy ale w domu na 3 piętrze więc musiałam się wracać i otworzyłam cała w trwodze że jej się coś stało . Babcia na całe szczęście sobie przysnęła ale ja miałam latania z rana .

;-)

Magdzalenkakol synus grzeczny, jak tatus w domu, daje mu się wyspac, żeby tatus miał ochotę na zabawę z synkiem ;-):-D
Wiesz co wo,lalabym zeby nie spal przy tatusiu Bo tak tatus mysli jaki kochany synek .
A tak w ogole to syn mi sie popsul jest cholernie absorbujacym dzieckiem jak nie spi to sam nie polezy trzeba sie z nim bawic gadac robic ze siebie wariata.
Kasiu oj wiem co czulas Lepiej niech babcia sobie nie przysypia.
Lorcia wspolczuje kolki. To podobno jwest cos strasznego.
Mata teraz to musisz uwazac bardzo Zwlaszcza ze mala zrobila sie mobilna. Moze nie w piorunujacym tempie al;e zawsze. Dobrze ze sie tylko na strachu skonczylo.
Asiowa oby malej tak zostalo
Azile wiem o czym piszesz bo moj smrodek przez ten weekend tak sie rozbestwil ze tylko chce na raczkach byc. Mnie kregoslup odpada.

Witam!
Mój mały śpi od 17.30 ale już 3 razy chodziłąm go "bujnąć" :baffled: nie wytrzymam z nim :no: śpi jak zając pod miedzą noce tez kiepawe wstaje po 1,5 godzinnym spaniu czasem na cyca a czasem żeby go polulac lub przytulić sama już mam dosyć tego niewyspania dziś to rano byałm wściekła na maksa bo m do pracy a ja pół nocy nie przespałam jak tylko zasnęłam to mały zaraz mnie budził (ale odkładam go teraz do łóżeczka - oczywiście jak zaśnie inaczej jest płacz) nie wiem jak to robicie dziewczyny, że wasze maluchy tyle śpią (6-7 godzin?) ja bym byłą w śódmym niebie jakbym przespała pełnym snem te 6 godzin, a tak to ziewam i nie mam ochoty nawet sie ogarnąć bo jestem wiecznie zmęczona... dobrajuż nie narzekam bo mije niewyspanie to pryszcz w porównaniu z Waszymi problemami :tak:
Głuszku kochana życzę szybkiego powrotu do zdrowia no i mam nadzieję, że tatuś będzie teraz "pilnował" nocniczka a Ty odpoczywaj i nie forsuj się kochana :tak:
Lorcia mam nadzieję, że dziś się wyśpisz i nie będzie Ce męczyła ta kolka (ja brałam no-spe forte na kolki)
Kasiau współczuję tego porannego biegania z małą na rękach :tak:
Mata może podstaw coś pod łóżko - fotel lub krzesło z kocem na poręczy ja tak robię u teściów i jak na razie pomagało teraz to mamy turystyczne łóżeczko :tak:
Asiowo smaruj tę rękę Bepanthenem w kremie szybko się zagoi (ja tez kiedyś się popażyłąm i po tyg zrobił się strupek) lub Tribiotykiem

Aniknulka moja zasnęła też o 17.30 ale na 15 minut. W nocy mam to samo co ty więc kochana też chodzę nie wyspana

Aniknulko... dzieki za rade:tak: narazie od wczoraj to pryskam czyms na oparzenia i tez pomaga:tak: nie pamietam nazwy:-p
Nieprzespana nocka to cos okropnego, współczuje wam dziewczyny...
ja to przeciez niedawno spałam nawet 8 godzin gdy mała spała od 20 do 6:tak:Mam nadzieje, ze mała szybko do tego wróci:tak:
Dajecie cos swoim pociechom na ząbki oprócz zelu?? Bo moja mała potwornie to znosi i ewidentnie ząbki, bo jak tylko posmaruje i pomasuje dziąsełka to sie uspokaja na chwilke...
W ogole mała jak jest niespokojna, ze juz nie umiem wytrzymac, trzymam ja przed kompem i puszczam teledysk ze smerfami:
[video=youtube;SNKzf8jwj2U]http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U[/video]
mała znika na te ponad 3 minuty:-D smiesznie to wyglada:tak:i tylko gdy słyszy ta piosenke to sie uspokaja, polecam:-D

Aniknulka bidulko ale Tobie Jasio daje popalić :sorry2: mam nadzieje, że w końcu się naprawi i da Ci odsapnąć :tak:
A z podstawianiem coś pod łózko to wiem, na noc tak robię, ale rano już nie :sorry2: chciałam, żeby mała jeszcze pod kołdrą poleżała :sorry2:

reklama
Mój mały się obudził i puściłam mu Asiowoą piosenkę ale miałam ubaw :-D uderzał rękami o biurko :-D
Mata najważniejsze, że nic się Dobrusi nie stało :tak: a na przyszłość będziesz już zabezpieczała i będzie ok :tak: nie martw się kochana

Do góry