Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dziewczynki - pytanie do tych , co się znają na przepisach pracowników.
1. Jeśli w szkolnictwie była podwyżka(trwają wypłaty) to czy jak jestem na zwolnieniu i mam wypłątę ale średnią z iluś tam miesięcy to czy podwyżka mnie tez obejmie?
Pytanie nr 2 czy wysokoś zasiłku rehabilitacyjnego jest równa otzrymywanej na zwolnieniu pensji?

Przylaczam sie do Gluszka w 200%. Z Lola mialam termin na 13 sierpnia - wyliczony wg 28 dniowego cyklu. Ja mam 35dniowe. W dodatku w 5/6tyg zarodek nie byl widoczny!! A badania bhcg wskazwaly na 3-4tydz! Potem Lola rosla jak na drozdzach. Na usg - temiern rozny (nie pamietam, ale wiem, ze wlasnie jakis poczatek sieprnia), ale juz 12 dni po terminie lekarskim wywolywali mi porod. Najgorsze do tego bylo to, ze od konca lipca "juz mialam urodzic" - tak mowil lekarz. Przyjezdzala rodzina i czekala - zeby nam "pomoc" a kazdy "tupal noga" ze jeszcze nie. W koncu 13 sierpnia pogonilismy wszystkich.dziewczyny co do terminów z usg to nie nastawiajcie się na nie - one się zmieniają tylko dlatego ze teraz dzieci rosna w przyspieszonym tempie.
Mój waźy tyle co Joanny i wg usg mam termin na 7 czerwca ale to nie realne bo wiem kiedy miałam miesiaczkę i termin mam na 21, nawet na 24 bo mam długie cykle. Po prosru dzieci się rodza z wagą między 2500 a 4500 kg wiec nie mogą rosnać tak samo w ciąży i to tak naprawade nie termin się przesuwa a wielkosć dziecka (szacowana oczywiście) w dniu porodu się zmienia.
ja zrobiłam taki bład z Marysia (wychodził mi termin z usg na 19 maja z ostantniej @ na 29 maja a urodziłam 9 czerwca) - jak się nastawicie na wcześniejszy poród a nie daj boze cos się opóźni to naprawde będziecie wściekłe. Ostatni miesiac się STARSZNIE dłuży a dni po terminie to już jest jeden wielki dół. Ja się nastawiam na rodzenie po terminie - jak urodze przed bedzie fajnie. Mam tylko nadzieję ze ten klocek nie rozerwie mi tyłka.

), a o godz 0.26 5 wrzesnia tulilam Barta. Teraz jest trudniej - miesiaczki nie mialam. Ale wiem kiedy "dzialalam". Powinnam sie uwinac w czerwcu, ale to dzidzia decyduje kiedy "wyjsc". Z usg wychodzi zblizony termin 25-28.06.