reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ewcia28 ja też się właśnie dzisiaj śmiałam do męża, że w święta, mimo tego obżarstwa, to zgagi nie miałam, a dzisiaj to wytrzymac nie mogę :baffled:
A na zgagę mozna chyba brać Reni, nawet na ulotce jest napisane, że zalecane dla kobiet w ciąży :tak:

reklama
Agacina jak się zastanawiałam nad tą glukozą, to przypomniało mi się co pisałaś :tak:
ja też robię prywatnie wszystkie badania, mimo że mam skierowanie - bo skierowanie jest z prywatnego gabinetu :sorry2: no i też mnie to dziwi, że płacę za badania i glukozę muszę sobie sama kupić :sorry2: ale cóż, nie chce mi się jechać 15 km do prywatnego laboratorium, bo ośrodek mam na miejscu;-)
A badanie glukozy na czczo przy obciążeniu 50 g to po to, żeby więcej kasy wyciągnąć. Mam nadzieję, że przynajmniej dobrze mi zrobią ten test, bo nie mam zamiaru drugi raz pić i płacić ;-)
A babki w ośrodku to już starszawe są i powinny wiedzieć co i jak, ale oczywiście maiłam szczęście i odebrała moja "ulubiona". Teściowa jeszcze będzie próbowała się skontaktować ze swoją znajomą pielęgniarką z ośrodka i może ona coś dokładniejszego mi powie :sorry2:

Im mnniej przytyje się w ciąży tym szybciej powrócić się do swojej formy:tak::tak::tak:,
nasze maluszki w brzuszku są jak małe pasożyty:dry::sorry2:, ostatnio ciocia opowiadała mi,że jak była w ciąży ze swoim pierwszym dzieckiem, to prawie całkiem wyłysiała, brwi jej wypadły etc....:szok::szok:a chłopurodził się zdrowy jak dąb(30 lat temu),nigdy nie chorował,żadnego wypełnienia w zębie etc...:happy::happy::szok:
mimo że mamusie mało tyją to maluszki i tak wyciągną to co najlepsze, wiec Agacinko plus dla ciebie:blink::blink:
mam pytanie: w profilu umieściłam zdjęcie, dlaczego nie wyświetla sie podczas wysyłania postów?:baffled:

Moje małe też się rozbrykało :tak: brzuch się trzęsie, że aż boli :-D i chyba w końcu układa się pionowo, a nie poziomo i to na dodatek w okolicach wątroby :baffled: tak czasem boli, że z chęcią dałabym sobie wyciąć kilka żeber, żeby zrobiło się tam więcej miejsca :-D

ciekawe jak tam nasza Magdziarka po wizycie :-)
a tak w ogole to moj Maluch też chyba ostatnio sporo podrósł ponieważ czasami jak się rozpycha to aż boli :-D a tak w ogole to upodobała sobie ,,masaż'' moich żeber z lewej strony :-D Ciekawe jak jest teraz ułożony ? gdzie głowka, pupcia i w ogóle..

Agusia 04 moja pierwsza niunia, w 29 tyg ważyła 1960g, a jak ją urodziłam to 3300,przy 60 cm długości, była strasznie chudziutka;-) więc może będzie długi kawaler?
drogie mamusie nie przejmujcie sie kobitkami w rejestracji, pielęgniarkami etc...u mnie w pracy tez jest taka jedna, "rypie" pacjentów, ustawia ich po kątach etc..:no::no::crazy:
przecież teraz każdy pacjent jest na wagę złota, a ona sobie nie da powiedzieć że robi źle :wściekła/y::wściekła/y: to typ kobiety która lubi rządzić, albo cos w tym rodzaju "jajko mądrzejsze od kury", w gruncie rzeczy prywatnie nie sa takie złe:-p
co do testu, to robiłam 2 tyg temu, musiałam kupić glukozę w aptece + zapłacić za badanie,pierwszą krew pobrali mi na czczo, a drugą po godz, wszysko ok:tak::tak:

Ja badanie glukozy zarówno po 50 jak i 75 miałam na czczo, później godzinę po wypiciu i dwie po wypiciu. Wszystko na czczo.:tak:Glukozę musiałam kupić - badanie państwowo, raz miałąm prywatnie to nic nie musiałąm kupować ani sama rozrabiać wszystko zrobiły pielęgniarki.

reklama
No i podobno od 9 miesiąca nie powinnyśmy już prowadzić, bo zawsze mogą się z znienacka przyplątać jakieś skurcze. Głupio by było spowodować przez to wypadek.
Ja prowadzilam jeszcze 5 dni po terminie O 16 z minutami, a o 22.30 bylam na porodowce. Z piecioma centymetrami rozwarcia :-D.
Nie bylo to dla mnie problemem, nie byly jakies paralizujace (te skurcze). Jednak to indywidulana sprawa. Ja czasami jestem "zelazna"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry