• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Kasiu, ja po porodzie używałam tylko dalej kremu na rozstępy - przy pokazji masaż skóry na brzuszku. :-) Z resztą nie miałam rozstępów, ale własnie podczas kurczenia się brzucha już po porodzie pojawiły mi się takie drobne kreseczki przy pępku - chyba jednak głębsze uszkodzenia skóry. Ale jak brzuch się wciągnął to własciwie sa niewidoczne. Teraz szczególnie dbam o te miejsca, bo wydaje mi się, że mogą być predysponowane do rozstepów.

reklama
Wracając na chwilę do zabobonów ;-) czerwona kokardka jest po to, żeby chronć od uroków, a jest czerwona, bo czerwony przyciąga wzrok (ludzie zerkaja na kokardkę, a nie wlepiają oczy w dziecko) :tak: niby tak jest naprawdę. A na wsi to nawet czerwoną wstążkę cielakowi przywiązują, żeby się nie pochorował :szok:

A jeśli chodzi o truskawki, to naczytałam się, że można się toksykoplazmą zarazić i trochę się boję ich jeść. Słyszałyście coś o tym?

Aniknulka;
nic się nie martw, często tak bywa,że na pocztku wystrzeli jak z katapulty a później zwalnia
Obyś Joasiu miała rację :-D
Aniakinulka moj teraz juz tez tak nie rosnie. No i na szczecie dla mnie. Bo ludize sie mnie pytaja kiedy rodze a jak mowie ze w czerc to nastepne pytanie jest czy beda blizniaki.
U mnie reakcja identyczna :-D
Dziewczyny sliczne brzuszki :-) Joaś niech Ci będzie, że duży biust przysłania Ci duży brzuszek, ale i tak to nie zmieni faktu, że brzszek masz zgrabniutki :-D
Aniu z boku rzeczywiście mamy podobne brzuszki, ale z przodu mój wygląda już całkiem inaczej (prawie się nie odznacza od reszty ;-), czyli tak jakbym piłkę miała w sobie a nie z przodu :-D)

reklama
A ja gdzieś czytałam właśnie, że w ciąży nie powinno się jeść truskawek :baffled: ale już nie pamiętam czy w jakiejś gazecie dla ciężrówek czy w na portalu internetowym :sorry2:
Przejrzałam teraz jeszcze trochę neta i znalazłam info, że truskawki są nawet zalecane, bo zawierają dużo żelaza. I weź bądź tu człowieku mądry :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry