reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Krecik gadał, że się ma jeszcze ochłodzić... :-(
Wstałam rano z zamirem sprzątania, ale jakoś tak przy śniadaniu mi przeszło... Wyszłam z domu o 10 i wróciłam o 17.30 i nie miałam siły, żeby palcem kiwnąć. Ze sprzątania nici, tylko troszkę odkurzyłam i wstawiłam pranko. No, ale kupiłam nowego mopa, moze jutro go wypróbuję...:-D

reklama
Mi też się nic nie chce :sorry2: rano wstaję pełna energii, ale jakoś szybko mi ona przechodzi :-D Ale z jednego jestem dumna: dzisiaj udało mi się w końcu napisać więcej niż jeden akapit pracy :tak: chyba wena mnie po mału nachodzi ;-) i dobrze :-p

Ja dziś po wizycie, szyjka troche skrócona ale długa i zamknięta. Lekarz potwierdził płeć ale wiecie jak to jest- ta niepewność:sorry2:
Położenie główkowe czyli dzieciaczek wie już którędy do wyjścia:happy:
Główka mojego malca jest duża jak z 34 tygodnia,a jestem dopiero w 31 :szok:ale lekarz powiedział,że nie mam się martwić bo wszystko Ok. Tylko ja mam obawy jak urodzę taką wielką głowke:szok:.Moja mama powiedziała,że ja też miałam dużą główke i mój M. też:baffled:
Wymiary
BIP 85-34+4
FL 58-30+2
HC 30-33+0
AC 27,5-31+5
Masa 1880 :szok:
Według tego usg powinnam urodzić 8 czerwca:baffled: Ciekawe jaką należy do tego wziąść poprawkę:dry:

ja też łykam magnez i pomaga całe szczęście - mam już taki odruch,że jak tylko wyczuję najmniejsze drgania łydki zwiastujące skurcz to od razu naciągam stopę (palce do góry,pięta w dół)- robię to już nawet przez sen :-)

Julia - fajnie,że wszystko ok; a główkę spokojnie urodzisz :-)

No to ja jeszcze dzisiaj wyprasowałam wszystkie maleńkie ciuszeczki i ulepiłam pierogi z serem. Teraz sobie leże i odpoczywam.....pochłonęłam kolację ale coś bym jeszcze pogryzła;-)
Marta ja swoją cała prace napisałam w tydzień;-)jak przysiądziesz to dasz radę tylko wyłącz BB

Ja też byłam dziś na usg. Młody leży sobie główką na dół, waży 1880 g. Fajnie się taką małą buźkę ogląda. :-) Wszystko jest ok.
I tak jak u Julci mój maluch ma dość dużą główkę (34 tydzień, a ja jestem z 33). Jak powiedziałam panu doktorowi, jaki duży był Wojtek jak się urodził, to stwierdził, ze tu może być podobnie. Czyli dość krótki i dość ciężki. Tak wynika z szacunkowych pomiarów.
Co prawda moja położna mnie dziś pocieszyła, że jak już 4 kg chłopa urodziłam, to z drugim będzie o wiele łatwiej nawet jeśli też będzie duży. I tej wersji będę się trzymać.:-)

reklama
Magdziara być będę na pewno i nie widzie problemu żebyśmy się spotkały nawet z miłą chęcią :-D:tak:.
No i ja muszę się pochwalić że i ja mam wszystko wyprasowane musze kupić tylko wózek i spakować się do szpitala tyle mi zostało :-):-D

Do góry