• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja zaczęłam podejrzewać gdzieś po tygodniu, półtorej, jak tempka się zmieniła, ale z testem zwlekaliśmy jeszcze 2 tygodnie. Nigdy nie miałam regularnych cyklów, więc nie byłam pewna, kiedy powinnam dostać okres (zawsze obserwowałam temperaturę). Teścik zrobiłam w 3-4 tc, a zaraz potem zarejestrowałam się o ginki i myślałam, że padnę, gdy okazało się, że mam czekać aż 2 tygodnie :szok: ale to było tylko jednorazowe przeciążenie :-D i już w 6 tc zobaczyliśmy naszą fasolkę :tak::-)

reklama
My postanowiliśmy mieć drugie dziecko bo już mamy swoje latka , pierwszy strzał i się udało . Mąż myślał , że trochę dłużej nam zejdzie :-):-):-):-):-) Przekonałam go że teraz to jedynie możemy udoskonalać nasze dzieło. :-):-):-):-):-):-)
Najfajniejsze jest to że nie ma okresu :-):-):-):-)

Ja nie miałam aż takich strasznych bóli, ale żeby normalnie funkcjonować zdażało mi się jakieś tabletki łykać (ale tylko wtedy gdy musiałam być skupiona w pracy albo szkole, tylko wtedy czasem coś brałam) :tak:

przed pierwszą ciążą okres znosiłam strasznie-prawie każdy kończył sie wizytą pogotowia:baffled:
brać hormonów nie mogłam i później już nie chciałam więc męczyłam się jak głupia:crazy:
po ciąży okres dostałam jakieś 8 m-cy po porodzie:tak: i praktycznie przechodziłam go bez wiekszych bóli:tak:
teraz mam nadzieję że też tak będzie:tak:

reklama
Miałam na studiach zajęcia z jakąs babką z poradni laktacyjnej i mówiła, że im kobieta miała więcej i dłuższych przerw w miesiaczkowaniu (i karmiła piersią), tym mniejsze jest prawdopodobieństwo rozwoju raka piersi i dróg rodnych :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry