reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Joaś zdrówka życzę, opatul się cieplutko, przypilnuj robotników (czyt. poganiaj, żeby się szybko uwinęli) i hop do łóżka ;-)
magdalenkakol
Fan(ka)
Ja mam kolezanke w Olsztyynie i juz wybieram sie do niej w odwiedziny chyba 6 rok... az mio wstyd noo ale to jakos nie po drodze.
mata-kow
A ja tak się przejełam przeczytaniem wszystkich wczorajszych postów, że zapomniałam napisać o mojej wczorajszej wizycie 
Nie miałam niestety USG, więc płeć jeszcze jest wielką niewiadomą
Powiedzialam o moich bólach podżebrowych, a ginka na to, że to mogą być skurcze
Ale dokładnie mnie przebadała i wszystko ok. Pocieszyła mnie, że bóle pod żebrami i bóle bioder są spowodowane moją wadą kręgosłupa i uciskiem macicy no i że później będzie jeszcze gorzej
I aż boję się pomysleć jak dopiero będzie później bolało, bo wczoraj miałam problemy z chodzeniem, jakby wszystko z zawiasów mi wyskoczyło i nie chciało wskoczyć spowrotem 
Jeśli chodzi o moje wyniki, to glukoza i mocz ok, ale morfologia beznadziejna, tzn. spora anemia
dostałam żelazo Sorbifer Durules 2xdziennie (mam nadzieję, że wyjdę z anemii, żeby po porodzie jakoś funkcjonować).
Ginka musiała się nieźle naszukać, żeby serduszka posłuchać
, bo dzieciątko znów ułożone w poprzecznie i to na samym dole macicy(dlatego brzuch mi opadł). I wygląda na to, że spodobało się maluszkowi takie leżenie, bo najczęściej tam sobie leży
mam nadzieję, że nie będzie taki wygodny do końca ciąży i się jeszcze dobrze ułoży ;-)

Nie miałam niestety USG, więc płeć jeszcze jest wielką niewiadomą

Powiedzialam o moich bólach podżebrowych, a ginka na to, że to mogą być skurcze

Jeśli chodzi o moje wyniki, to glukoza i mocz ok, ale morfologia beznadziejna, tzn. spora anemia

Ginka musiała się nieźle naszukać, żeby serduszka posłuchać

Magdziara nie zaszkodzisz ,Twój organizm wie najlepiej co dla niego dobre.Takie okresy wstrętu do jedzenia przechodzą,widocznie teraz potrzebujesz czegoś innego.
Ja mam ogólnie nastrój do d..y.Chyba mam jakąs grzybice,wszystko swedzi i piecze,podejzewam ze to drożdzaki znowu przylazły,a poznaje to po tym ze znowu mam swira na punkcie coli i pepsi.To dranstwo potrafi zmusic człowieka do jedzenia cukru łyzeczką,chlania litrów coli.A potem wszystko swedzi,z ust cuchnie
,głowa boli i pryszcze wywala na całej twarzy.Do tego nie ma chyba pozycjii w której by mnie brzuch nie bolał.Jak siedze -żle,chodzic nie moge bo brzuch mi chyba na kolana spada,jedynie na wznak lezec moge ale po 10 minutach przyłazi zgaga.Męcze sie potwornie.Moze jakis pas kupic?Odwiozłam córe do szkoły,wysiadam z autobusu i...stałam jak debil z 10 minut bo kroku zrobic nie mogłam,potem nózka za nózka jak staruszka 80 letnia ,bolało w kroku i w biodrach.Normalnie jakby mi smaru w stawach zabrakło,rozchodziłam sie dopiero po kilkunastu krokach.A tu miałam sie wybrac na zakupy
,tylko jak?Pewnie zamówie wszystko z katalogu i mi przywiozą bo jak mam łazic godzine po sklepie to prędzej urodze.Ale sie namamrałam,sorki ale chyba mi teraz lepiej:-)
Ja mam ogólnie nastrój do d..y.Chyba mam jakąs grzybice,wszystko swedzi i piecze,podejzewam ze to drożdzaki znowu przylazły,a poznaje to po tym ze znowu mam swira na punkcie coli i pepsi.To dranstwo potrafi zmusic człowieka do jedzenia cukru łyzeczką,chlania litrów coli.A potem wszystko swedzi,z ust cuchnie

mata-kow
Limba wyżal się, zrobi Ci się lepiej, a kto jak kto, ale babki w podobnej sytuacji zrozumieją Cię najlepiej
Ja też ledwo się toczę, taki ból bioder
pocieszam się, że jeszcze tylko 2,5 miesiąca 

Joaś życzę zdrówka
będzie dobrze. Zrób sobie ciepłą herbatę z cytryną i miodem rozgrzejesz się
po tym pilnowaniu robotników i szybciutko pod kocyk
Limba ja tez miałam drożdżaki ale lekarz zalecił nystatynę i po tygodniu przeszło. Najlepiej mieć oddzielny ręcznik do tych spraw
.
Magdziarka ja tez tak miałam kilka dni, ale tak jak mówi Limba Twój organizm sam wie czego potzrebuje, widocznie więcej witamin a mniej kotletów

Limba ja tez miałam drożdżaki ale lekarz zalecił nystatynę i po tygodniu przeszło. Najlepiej mieć oddzielny ręcznik do tych spraw

Magdziarka ja tez tak miałam kilka dni, ale tak jak mówi Limba Twój organizm sam wie czego potzrebuje, widocznie więcej witamin a mniej kotletów

reklama
Podziel się: