A to tez nie kupuję na zapas...łachów mam sporo na lato...a jak będę na zakupkach to zawsze moge zajśc jedną nogą do ulubionego Reserved czy innego i kupic coś co akurat będzie bardzo potrzebne..a tak to nie.;-)
reklama
magdziarko a myślisz dlaczego ja z Anglii spieprzylam żeby rodzić w Polscepiewsza wizyte mialam u lekarza ogolnego, na slowo uwierzyla ze w ciazy jestem , zalozyla karte, potem w 9 t.c. pierwsza wizyta u poloznej ,kolejna w 14 t.c. tam ma sie kontakt z ginekologiem tylko jak coś nie tak idzie przy porodzie lub jak ladujesz w szpitalu, potem nastepna wizyte 20 t.c. po pierwszym USG
tez z polozna pobieraja krew mocz i dowidzenia, potem kolejna w 24 t.c. tez z polozna krotki wywiad , krew mocz, osłuchanie sreca plodu i dowidzenia na wizyte masz wyznaczone 10 min nie dłuzej. tak ze nic nie wiesz i oni za bardzo nie wnikaja! a potem juz 28 t.c 31tc 34 tc 36tc 38tc 40tc wszytko z polozna. Wlasnie sprawdzilam to w swojej karcie ciazy z Anglii
moja kolezanka tez byla w ciazy, zaczela krwawic pojechala na pogotowie , odeslali hja do domu i kazali lezec. Tydzien pozniej byla w Polsce i wyladowala w szpitalu tracac dziecko bo tam jej nikt nie zbadal.
oj z tego to sie wiele zgadza.Do 12 tyg ciazy nikt cie nie przyjmie na wizyte bo nie ma takiej potrzeby a jak krwawisz to lezec w lozku i tyle bo jak powiedzial mi lekarz na poronienie nie ma lekarstwa wiec nic nie moze mi dac.Lekarza ogladasz tylko 1 raz w ciagu calej ciazy i kilka razy masz wizyte u poloznej ktora tylko bada cisnienie,mocz i w poziejszym okresie bicie serca dziecka.
USG robione jest tylko 2 razy ,w 12 i 20 tygodniu ciazy i to na tyle.
W Polsce przynajmniej mozna kupic sobie L4 a tutaj nie.Ja mialam zawroty glowy prawie 3 miesiace i lekarz mi dal 1 tydzien wolnego i stwierdzil przeciez nie mozesz unikac pracy

Jak ciaza przebiega prawidlowo to jest dobrze skoro nie widujesz lekarza ale jak masz komplikacje to strach bierze

Moje samopoczucie po weselu pogprszyło się, czuje lekki niepokój, że nie dotrwam. Czuję, ze już zbiżam się ku koncówce, może to wina tej pięknej pogody. Ale odczuwam coraz częstsze skurcze i ogólnie ciężko mi się chodzi. 

magdalenkakol
Fan(ka)
Ja ubrania jakby co to pozniej sobie kupie. Nie wiem ile mi zejdzie kg i co bede wydawala kase .. zawsze moge podejsc czy podjechac do sklepu i cos kupic. Mam nadzieje ze bedzie cieplo wiec na spacerki beda rybaczki i podkoszulka..
kasiau30
Czerwcowa mama'08
Dziewczynki pragnę Was pocieszyć że to już końcówka więc co by nie było bliżej jak dalej. Ja się czuję jak emeryt, wydawałoby się , żę jak poszłam na zwolnienie to posprzątam i będę już tylko leżała i czekała a tu jeszcze remoncik i tyle rzeczy do zrobienia. Dużo nie zrobiłam dziś a nogi mi spuchły i nie mam już siły ale będzie dobrze musi być i koniec kropka. :-):-):-):-)
kasiau30
Czerwcowa mama'08
Ciuszki i zakupki dla mnie zostawię sobie na później ,nie wiadomo ile schudnę więc poczekam . I tak w szafie mam sporo tego więc zobaczymy , jak na razie to muszę zrobić miejsce w szafie na nowe bo i tak ciasno. Z resztą ja cały czas sobie kupuję coś nowego a to bluzka a to inna pierda więc się jak mówi mój mąż tylko zbiera. :-)
:-)Ja już sobie marze, jak tylko urodzę to pojdę do kosmetyczki, fryzjera, kupie sobie nowe łaszki, bo teraz to juz szczerze nie chce mi się a tez nie wiem ile schudnę, a moje stare ciuszki z tamtego roku to odłoze na za rok bo na 100% nie wejde w nie.:-(
reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Podziel się: