reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A to tez nie kupuję na zapas...łachów mam sporo na lato...a jak będę na zakupkach to zawsze moge zajśc jedną nogą do ulubionego Reserved czy innego i kupic coś co akurat będzie bardzo potrzebne..a tak to nie.;-)

reklama
magdziarko a myślisz dlaczego ja z Anglii spieprzylam żeby rodzić w Polsce:dry: piewsza wizyte mialam u lekarza ogolnego, na slowo uwierzyla ze w ciazy jestem , zalozyla karte, potem w 9 t.c. pierwsza wizyta u poloznej ,kolejna w 14 t.c. tam ma sie kontakt z ginekologiem tylko jak coś nie tak idzie przy porodzie lub jak ladujesz w szpitalu, potem nastepna wizyte 20 t.c. po pierwszym USG :szok: tez z polozna pobieraja krew mocz i dowidzenia, potem kolejna w 24 t.c. tez z polozna krotki wywiad , krew mocz, osłuchanie sreca plodu i dowidzenia na wizyte masz wyznaczone 10 min nie dłuzej. tak ze nic nie wiesz i oni za bardzo nie wnikaja! a potem juz 28 t.c 31tc 34 tc 36tc 38tc 40tc wszytko z polozna. Wlasnie sprawdzilam to w swojej karcie ciazy z Anglii

moja kolezanka tez byla w ciazy, zaczela krwawic pojechala na pogotowie , odeslali hja do domu i kazali lezec. Tydzien pozniej byla w Polsce i wyladowala w szpitalu tracac dziecko bo tam jej nikt nie zbadal.

oj z tego to sie wiele zgadza.Do 12 tyg ciazy nikt cie nie przyjmie na wizyte bo nie ma takiej potrzeby a jak krwawisz to lezec w lozku i tyle bo jak powiedzial mi lekarz na poronienie nie ma lekarstwa wiec nic nie moze mi dac.Lekarza ogladasz tylko 1 raz w ciagu calej ciazy i kilka razy masz wizyte u poloznej ktora tylko bada cisnienie,mocz i w poziejszym okresie bicie serca dziecka.
USG robione jest tylko 2 razy ,w 12 i 20 tygodniu ciazy i to na tyle.
W Polsce przynajmniej mozna kupic sobie L4 a tutaj nie.Ja mialam zawroty glowy prawie 3 miesiace i lekarz mi dal 1 tydzien wolnego i stwierdzil przeciez nie mozesz unikac pracy:no:
Jak ciaza przebiega prawidlowo to jest dobrze skoro nie widujesz lekarza ale jak masz komplikacje to strach bierze:szok:

Moje samopoczucie po weselu pogprszyło się, czuje lekki niepokój, że nie dotrwam. Czuję, ze już zbiżam się ku koncówce, może to wina tej pięknej pogody. Ale odczuwam coraz częstsze skurcze i ogólnie ciężko mi się chodzi. :rofl2:

Ja ubrania jakby co to pozniej sobie kupie. Nie wiem ile mi zejdzie kg i co bede wydawala kase .. zawsze moge podejsc czy podjechac do sklepu i cos kupic. Mam nadzieje ze bedzie cieplo wiec na spacerki beda rybaczki i podkoszulka..

Dziewczynki pragnę Was pocieszyć że to już końcówka więc co by nie było bliżej jak dalej. Ja się czuję jak emeryt, wydawałoby się , żę jak poszłam na zwolnienie to posprzątam i będę już tylko leżała i czekała a tu jeszcze remoncik i tyle rzeczy do zrobienia. Dużo nie zrobiłam dziś a nogi mi spuchły i nie mam już siły ale będzie dobrze musi być i koniec kropka. :-):-):-):-)

Ciuszki i zakupki dla mnie zostawię sobie na później ,nie wiadomo ile schudnę więc poczekam . I tak w szafie mam sporo tego więc zobaczymy , jak na razie to muszę zrobić miejsce w szafie na nowe bo i tak ciasno. Z resztą ja cały czas sobie kupuję coś nowego a to bluzka a to inna pierda więc się jak mówi mój mąż tylko zbiera. :-)

:-)Ja już sobie marze, jak tylko urodzę to pojdę do kosmetyczki, fryzjera, kupie sobie nowe łaszki, bo teraz to juz szczerze nie chce mi się a tez nie wiem ile schudnę, a moje stare ciuszki z tamtego roku to odłoze na za rok bo na 100% nie wejde w nie.:-(

reklama
Z jednej strony czlowiek juz by chcial byc po, bo i w nocy zle i w dzien sie ledwo turlam, ale przy najlzejszym skurczu mysle jeszcze nie, jeszcz nie!!!

Do góry