reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Hejka!
Ja na chwilkę :-D bo mam na gazie obiad na jutro :-) hihi mały śpi od 21 i zaraz może się obudzić.
Darunia mój też często chce cyca nawet co 15 min ale to przez ten upał - poprostu chce mu się pić
Asiowo gratuluję takiej córci może Jasiek wziąłby przykład z babyboomowej koleżanki :tak:
Ola cieszę się, że są jakieś postępy z brzuszkiem potrzeba troszkę czasu żeby się unormowało ale powinnaś uważać na to co jesz może coś mu szkodzi :tak:
Patyk Kasiau ma rację - nie wolno szczepić chorego dziecka ale zanim szczepią pediatra bada maluszka:tak:
Joaś życzę żebyś odpoczęła chociaż chwilkę i może znalazła jakąś pomoc :-) powodzenia kochana:-D

Witam kolejną mamusię i jeśli są problemy to trzeba się nimi dzielić :-D tutaj są same pokrewne dusze, które pomogą :-)

dobra kobitki zmykam
buzialki :-) i trzymajcie się nie dawajcie się :tak:

hejka:-)

u nas dzisiaj bardzo ponury dzionek się zapowiada...leje, wieje i 15 stopni raptem na termometrze:szok: także spacer raczej odpada:-(
ja oczywiście od 5.30 na nogach:wściekła/y::sorry2:

Cześć. U nas też brzydko a miałam jechać do Mamoota i przełożyłam to na jutro. Wczoraj nie odzywałam się bo wróciliśmy od teściów i nie mogłąm się we własnym domu odnaleźć poza tym rozpakowywanie toreb i bagazy Olka z wakacji itp. dzisiaj pranie i ogarnianie chaty ciag dalszy i zakupy bo przez te dwa tygodnie naszej nieobecności nawet lodówkę miałam rozmrozoną.
My dzisiaj wstaliśmy o 8 rano więc jest OK nie narzekam.
Kupiłam w końcu kieckę na wesele. Jak znajdęminutę zrobię zdjęcie i wrzucę. W tę sobotę mam panieńskie...
Jeśli chodzi o Antosia tfu tfu tfu nic nie powiem...złego zle nie będę chwaliła żeby nie zapeszać jest dobrze, tylko Antek dziwnie je zamiast np 120 ml co 3-4 godziny to on mało bo np 60 co 1,5 ale chyba o tym już wspominałam a nie mam sumienia go przeciągnąć.Prawie wcale już nie ściągam mleka..Antos zaakceptował Nutramigen( moje mleko dostaje raz - dwa dziennie).

Wczoraj lekarka podpowiedziała mi, ze na polepszenie perystaltyki jelit u takich maluszków można podawać Dicoflor. Podobno jest bezpieczny i nie uzależnia, tylko pomaga dojrzeć układowi pokarmowemu. Od dzisiaj zaczynamy, podobno potrzeba kilku ładnych dni, żeby zauważyć poprawę. Mam nadzieje, ze skończą się prężące noce i kupka już nie będzie problemem.

cze Magda może ty mi pomożesz ? Czy dzień porodu ma coś wspólnego z terminem wypłaty macierzyńskiego ? o nie wiem czy kasę powinnam dostać na początku miesiąca czy po 19 stym bo tak urodziłam ?

Magdziara, mam ten sam problem. Według zaleceń na opakowaniu (Bebilon Pepti) powinnam dawać 150ml co prawie 5 godzin. Ale jak to wytrzymać, kiedy Lukasz jeszcze niedawno wisiał na piersi co 1,5h. Lekarka powiedziała, że lepiej dać więcej jednorazowo, żeby dłużej wytrzymał, a nie dawać zbyt często mniejszych porcji, bo może dojść do sytuacji, że będzie wołał o jedzonko co godzinę :confused:

reklama
Kasiu z tego co sie orientuję, to do dnia porodu wypłacany jest zasiłek rehabilitacyjny/l4 czy na czym się tam było, a od dnia porodu liczą macierzyński, ale trzeba dostarczyć akt urodzenia dziecka do pracy :tak:

szkoda, że Agacina do nas nie zagląda, ona na pewno by dokładniej wiedziała :sorry2:

Do góry