reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to wiecie ta moja p. doktor w przychodni to go tylko wąży:szok:nic nine mierzy żadnej głowy klatki piersiowej długości ciała:angry:taka leniwa baba. Jeszcze pyta mnie : Zdrowy?????Sama niech sprawdzi czy zdrowy. SZOK:szok:

reklama
Dzięki dziewczyny za troske. Synuś już lepiej, choć nadal kapryśny. Teraz śpi na podwórku, ale pogubił nam się rozkład spania i jedzenia. I nie możemy załapać rytmu.

Witajcie!
Azile, Lorcia -trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki zeby szybciutko dochodziły do siebie po tych okropnych szczepieniach!!!
Nasz pani doktor przekonała mnie do tych skojarzonych szczepionek i pierwsza bedzie we wrzesniu- mam nadzieje ze jakos to zniesiemy ;-)
My dzisiaj nockę mielismy dziwną- Bartus zasnął ok. 22 i wstał o 2 na cyca i pozniej budził sie co godzinę- mysle ze kupki nie mógł zrobic, biedactwo teraz spi- bawił sie ze mną chwile i nawet chwycił grzechotkę do rączki :szok::szok::szok: ale jestem dumna!
Nie wiem dlaczego nie mogę wstawic dwóch suwaczków naraz :baffled::crazy: wiecie jaki jest tego powód?

Magdziarka Bartus w poniedziałek bedzie miał 6 tygodni, we wtorek bedzie szczepiony na żółtaczkę, a we wrzesniu własnie ta skojarzona bedzie.

ja mam szczepienie już 19.08:-( i najgorsze jest to że idę z Karolem i Mikosiem więc płacz będzie na całego:-( Karoś dostanie pneumo i meningokoki...

Darunia z suwaczkami nie pomogę:no: nie znam się zbytnio:zawstydzona/y:

Ja zdążyłam zaliczyć dworek, mała usnęła więc byłam pewna że będzie spała 2,5 h to ja spokojnie zostawiłam u babci i poszłam do sklepu a ona się obudziła po 10 minutach. Babcia ją powoziła trochę w wózku i jak przyszłam to już nie płakała.
Magda u mnie tez pielęgniarka mierzyła i sądzę że to po prostu żeby wpisać w kartę bo podawała wyniki lekarce.

reklama
Dziewczyny składłyście deklarację czy coś takiego do ośrodka o wybór pediatry? Czy załatwiła to położna jak przyszła na patronaż? Bo ja już nie wiem...

Moja mała dzisiaj jakaś niespokojna... jakby za ciepło jej było... po kąpaniu mi się już p 45 minutach na cyca obudziła, a zazwyczaj spi minimum 4 godziny :baffled: ale trochę pociągnęła i zasnęła...

dzisiaj ją u teściowej zważyłam, tzn. najpierw na wagę z nią weszłam, a potem sama, no i kluseczka waży 6200 :szok: czyli w 2 tyg. kolejny kilogram jej przybył :szok::szok::szok: czyli w ciągu 7 tygodni równe 3 kg, oj chyba pediatra będzie kręcił nosem (u nas jest taki mądry, co niemowlaki by odchudzał i jedzenie im ograniczał :dry:)

czytałam gdzieś, że czasem pediatra zaleca szybciej wprowadzać nowe pokarmy jak dzicko tak ładnie przybiera, ciekaw co mi powie nasz pediatra, do którego prywatnie chodzimy, bo na tego w ośrodku nie ma co liczyć i co się z nim liczyć ;-)

mała po kropelkach biogaia dalej ma problemy z kupką, robi gęstszą, ale dalej się śluz pojawia, no i ciągle sie pręży... za to bączki takie sadzi, że dorosły nie dałby rady :-D:-D:-D

Do góry