reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam mamusie:-)
pozdrawiam z nad morza:tak: znalazłam tutaj strefe bezprzewodowego internetu, a ze lapka wzielismy ze soba mogę sobie z nim i z Paulinka przychodzic:-) Morze przepiekne, w poniedziałek 1-szy raz w zyciu zamoczyłam nózki w naszym morzu:-) pogoda nawt fajna, słoneczko swieci, nie pada, ale wiatr wieje i niestety nie mozna sie kapac, bo za duze fale:zawstydzona/y: ale na weekend zapowiadaja poprawę to mężus pewnie sie wykapie:tak: ale strasznie sie ciesze, ze tu przyjechałysmy z mężem... mała przez całą drogę spała z przerwą godzinna na jedzonko i zmiane pieluszki...:tak: ogolnie spała 11 godzin z ta przerwa;-) na dworze ładnie spi, w pokoju troszke gorzej, ale co tam... wazne, ze jestesmy tu z tatusiem, a nie same na tym brudnym sląsku:-p w pokoju nawet łozeczko mamy i w ogole bardzo duzo dzieciaczków tu jest. Co chwilke zagaduje jakas mama, najczesciej o karmienie jak siedze na ławce z małą przy cycu:-D a widok tutaj mamy karmiącej to normalna sprawa;-) ale pieknie... w niedziele wyciągam męża do Gdańska, bo jeszcze w zyciu tam nie byłam.
Jolu?? A gdzie dokładnie jestes??:tak:
pozdrawiam serdecznie, pewnie bede sie odzywać częsciej:tak: buziaki

reklama
Hej dziewczynki!
Zapomniałam napisac ze przeciez w poniedziałek byłam u ginki i jest wszystko ok :tak: jako antykoncepcje przepisała mi zastrzyk który jest bezpieczny dla mamy karmiącej i robi sie go co 3 miesiące, musze go wykupic i sama sobie zrobic :szok::-) powiedziała ze juz mogę cwiczyc i dzisiaj w końcu poszłam pobiegac... przebiegłam 15 min i ledwo zipałam :szok::szok::szok: musze popracowac nad moją kondycją ;-) własnie robie obiadek a Ł zajmuje sie Bartkiem- tak sie zajmuje ze Ł spi a mały leży w leżaczku :wściekła/y: no ale wybaczam mu w koncu z pracy wrócił o 3 :no:
Asiowo zazdrosze morza.... :happy:

Hej dziewczyny!
Muszę Wam się przyznać ale jakoś nam ten dzień minął z małymi bólami ale udało się z jedzeniem co 2 godz choć po 30 min chciał sobie dojeść więc na chwilkę go przystawiałam ranek był koszmarny ale wieczorkiem pokwękał poprzytulał się 2 razy podstawiałam do cyca i usnął w łóżeczku mam nadzieję, że jutro będzie lepiej postaram się trzymać harmonogramu :tak:
Najbardziej boli mnie to, że od 2 m-cy śpię z małym w oddzielnym pokoju i spałam z nim w łóżku - miło było przytulić się do malutkiego cieplutkiego ciałka a teraz Jasio będzie spał w łóżeczku a ja sama bo m śpi w sypialni z uwagi na pracę (musi się wyspać) no i najbardziej mi smutno że teraz nie będę miała się do kogo przytulić :frown: poza tym boję się o małego często odbija mu się jeszcze kilka razy po jakimś czasie jak na razie to zwinęłam ręcznik i kłąde go boczkiem ale obawy są a nie chcę go zostawiać samego w pokoiku i iść do m pęknie mi chyba serce z bólu cieszę się z postępów w łatwym planie ale to jedno jednak mnie smuci (chyba się popłaczę) jakoś mi smutno i źle :sad: jakbym miała huśtawkę nastrojów
Asiowo, Jola życzę udanych pobytów nad morzem korzystajcie i ładujcie akumulatorki :)

Ostatnia edycja:
Aniknulka gratulacje :-)

A my wieści nie mamy dobrych :-(

Okazało się, że mała ma obniżone napięcie, asymetria się nie prostuje i ma złe odruchy :-( nasz pediatra to też neurolog dziecięcy :tak: no i problemy z brzuszkiem to też przez to napięcie, do tego mój pokarm za bardzo małej służy i muszę ją dłużej przytrzymwywac z jedzeniem, spróbować jej podawać wodę jakby bardzo się domagała i kombinować jeszcze ze smokiem :baffled: no i czeka nas rehabilitacja :-( jedyny plus, to że ćwiczenia będę też w domu wykonywać i jest nadzieją, że mała będzie zbyt zmęczona, żeby cycać :sorry2:

ale ta rehabilitacja mnie przeraża, bo będzie też na mojej głowie, do tego musze przywyknąć do płaczu małej, bo będę musiała ją przyzwyczaić do smoka albo butli :baffled: jeszcze psychika po porodzie nie doszła do siebie, a teraz jeszcze to :dry:

Witajcie
My wrócilismy wczoraj wieczorem z wesela. Zajrzałam tylko na chwilkę ale nic nie pisałam bo nie miałam sily. Dzisiaj zabrałam się za pisanie i przebrnęłam prawie przez wszystkiev posty i zamknęłam przez przypadek stronę:szok: i wszystko diabli wzięli, Tak więc będę musiała jescze raz pisać ale co tam:-)
Wesele było bardzo udane. Poszalałam troszeczkę. Kacper był z nami do 22, a Kuba z moją mamą. co niestety okazało się nietrafionym pomysłem. No ale trudno. Dobra zaczynam czytanko od nowa.

Aniknulka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Tak mnie podbudowałaś że sama zaczęłam na nowo stosować łątwy plan no i mały zasnął na noc sam w łóżeczku. Dzięki Aniknulka:-):-):-)
mata-kow nie martw sie za wczasu. Ta rehabilitacja to nic strasznego.To tylko ćwiczonka dla dziecka. Poradzisz sobie na pewno a mała z tego szybciutko wyjdzeia. Znam już dzieci z takimi wadami i szybko im sie poprawiało. Bądź dobrej myśli
A co do butli to mój mały żadnej nie chciał dopiero firmy nuk zaakceptował
A tak wygląda smoczek, moze i twojej będzie odpowiadał
Smoczek NUK FIRST CHOICE Lateks. do mleka roz. 1 (409289537) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Magdziarka-jesli chodzi o jezyki obce u dzieci to powiem Ci to co tu zawsze slysze od osob,ktore to wprowadzaja i od dyrektorki jednego z przedszkoli.Otoz ponoc najlepiej sprawdza sie jesli kazdy rodzic mowi do dziecka we wlasnym jezyku.Chyba,ze w tym obcym mowi na tyle perfekcyjnie,ze dziecko nie wyuczy sie zlego akcentu,gramatyki itp.Tu obcojezyczne dzieci ucza sie niderlandzkiego w zlobku,przedszkolu,szkole.Chyba,ze w domu jest rodzic Belg.Znam rodzinke,w ktorej mama jest Polka,tata Francuzem i mowia do dzieci kazde w swoim jezyku,ale ze soba po angielsku-i dzieci ten ang. tez wychwytuja (w przedszkolu maja nid.).Ale znam tez rodzine,w ktorej jest mama Polka,tata Grek,ktorzy ze soba porozumiewaja sie po niderlandzku i do dzieci tez tak mowia.
Jesli chodzi o to,ze dzieci przez to moga pozniej zaczac mowic-moze tak sie zdarzyc.Z moich obserwacji wiekszosc dzieci ma ten problem,ale nie wszystkie.No i pozniej jak zaczynaja mowic to tymi wszystkimi jezykami,w ktorych byly osluchane.
Ja i M jestesmy Polakami i mowimy do Mai tylko po polsku.Do zlobka na razie jej nie zamierzam dawac,no i za jakies 2 lata planujemy powrot do Polski.Gdyby nie to,to bardzo bym chciala,zeby jak najwczesniej miala kontakt z niderlandzkim.Mysle,ze po powrocie do Polski zapisalibysmy ja na angielski dla malych dzieci.

reklama
Witajcie!
Aniknulka ciesze sie ze u Ciebie są postępy- ja dzisiaj zamierzam tez małego uspic w łóżeczku, a nie wlezaczku non stop bujając- zapowiada sie długggi wieczór, bo mały narazie lezy z otwartymi oczami od ok. 20 min narazie nie płacze, ale jak kwęknie to wkładam mu smoczek, który mu wypadł i ide sobie i tak w kółko ;-) mam nadzije ze bede dzisiaj twarda i Bartus sam zasnie w łóżeczku :tak:
Mata bedzie dobrze- najwazniejsze ze lekarz teraz to wykrył, malutka pocwiczy i nie zdążysz sie obejzec i juz wszystko bedzie ok!!! Trzymam kciuki za tą rehabilitacje!!!!

Do góry