reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
acha i powiedziała mi jeszcze ze moge dawac Bebilon Pepti 2 ale dopiero w 5 miesiącu a najlepiej w 6. Więc ja myslę ze moze zacznę powoli dawać za dwa tygodnie pepti 2 jedna miarkę az przejde zupelnie na dwojke i dzięki temu będe mogla jeszcze miesiąc pociągnąc bez wprowadzania stalych pokarmów a najchetnije bym chciała wrocić do samego cycka, kurde jak było fajnie jak przez 3 tygodnie był tylko cycus.... no ale wiem że to nie mozliwe bo on jest za duzy na to po prostu....

reklama
Sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu bo jest jeszcze opcja że przy jednym stałym będzie może mu twoje mleko wystarczało ?
Kiedyś też była propagadna na sztuczne potem na cyca teraz znów na sztuczne więc oni sami zmieniają co jakiś czas swój punkt widzenia

jak bym dostał np. deserek i zupe i jedno sztuczne z kaszką to może wtedy bym mogła cyca utrzymac, flaszka by poszła w odstawke bo byłaby łyzeczka. Ale nie sądze ze to się uda bo do takiego zestawu to jeszcze z 2 - 2,5 miesiące musze poczekac a do tego czasu moze nie chcieć ssac cyca i KUPA

Dzień dobry mamusie:-)

U mnie zapowiada się dość miły dzionek:-) na pewno długi spacer z Mikołajem po parku a później obiad u moich rodziców:-)
Chłopaki wracają dopiero jutro na obiad także muszę wykorzystać czas optymalnie:-D wczoraj wieczorem rozmawiałam z M przez gg:-D normalnie jak jakieś dzieciaki zachowywaliśmy się:-p parę dni bez siebie i od razu polepszenie;-)
Mata tak piszesz o tych kupkach i powiem ci że spróbowałabym dać Dobrusi troszeczkę soku jabłkowego:tak: u mojego to zadziałało i już robi kupki raz dziennie:tak: no i u nas pojawiły się już kupki po obiadkach które czuć w całym pokoju:-D:-D:-D:-D
odnośnie mleka ja na 2 przejdę dopiero w 6 miesiącu :tak:

Głuszku cieszę się że to jednak nie pokarmówka i będę nadal trzymać kciuki by Michałkowi nic nowego nie wyskoczyło!!!!

Darunia @:baffled: bidulko:sorry2:

Witajcie mamusie :-)

U nas też przyjemny dzionek powinien być :tak: do tego mąż pojechał zamówić meble do pokoiku Dobrusi, dzisiaj skończy malować i pomalutku będziemy małą przenosić :-) może w końcu się wyśpię, bo mała strasznie się w nocy wierci i się budzę :baffled: a dzisiaj to mam wrażenie, że wcale nie spałam... no i mała o 1 w nocy już się wyspała i chciała się bawić :szok: jeszcze czegoś takiego nie miałam... ale cycuś po jakimś czasie zadziałał i usnęła :sorry2:

Lorcia chyba spróbuję z tym sokiem... chociaż z drugiej strony nie widać, żeby mała jakoś się męczyła z powodu braku kupki :sorry2: chyba lubi miec pełną dupcię ;-):-D

mata skoro się nie męczy to wszystko w porządku:tak: u mnie Mikoś też się nie męczył ale za to jak już robił kupkę to stękał jak starzec więc jabłuszko tylko mu pomogło i lekko rozrzedziło kupkę:tak:

czekamy na fotki pokoiku:tak:

u mnie noc spokojna o 3 pobudka i o 6 godzinka gaworzenia i spanko:tak:

Dobrusia też nieźle stęka jak robi tą przetrzymaną kupkę (najczęściej po spacerku, bo wtedy wytrzęsiemy trochę dupkę :-D) i jest nie tylko w kolorze musztardy, ale i ma konsystencje musztardy :sorry2: ale to ponoć oznacza, że jeslitka lepiej pracują i lepiej przyswajają mleczko :tak:

a pokoik pokarzę jak już będzie skończony :tak:

Witajcie dziewczynki. Moja się wyspała wczoraj u mamy bo w nocy przespała 2 godziny a potem to było już tylko grzej - pobudka co godzinę . Mąż dziś przyjeżdża a ja znowu nie wyspana. Jeszcze wesołek do mnie powiedział żebym się wyspała w dzień. Ciekawe kiedy ? Jak mała zalicza pół godzinne drzemki i to ze 2 i weź tu człowieku na zawołanie wykorzystaj te pół godzinki.
Lorcia dobrze czasem potęsknić za sobą byle nie za długo.

Witam mamusie:tak:

U nas powoli wszystko wraca do normy ze spankiem:tak: Dzis mała pospała od 20 do 4, 15 min cyc i spała do 7:15:tak: i teraz dopiero padła:-)
W dzien tez ostatnio spi po 1,5h - 2h, ale w wózku, bo w łóżeczku góra 45 minut.
Przed chwilą bujałysmy sie na fotelu i szybko poczułam, ze mała jakas cieższa... no i oczywiscie zasneła mi na brzuszku:-p
My dzis pojdziemy na rodzinny spacer pewnie, a popołudniu skoczymy do babci M. choc mi sie nie chce:zawstydzona/y: wolałabym troche w domku z rodzinka posiedziec... .
U nas tez kupki nie ma juz 2 dni:-p Aż sie boje tej "bomby":-D
Miłego dnia zycze!

reklama
Do góry