reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej mamusie :-)

A ja miałąm dzisiaj super nockę :wściekła/y: posiedziałam wczoraj dłużej, nie było sensu kłaść się spać, bo mała zaraz budziła się na karmienie. Potem umyłam się, do łóżka i za cholerę zasnąć nie mogłam, bo mąż tak chrapał (nie wspomnę, że przy chrapaniu mała sie wybudzała:crazy:), no i tak zeszło, że usnełam po 1, a mała po 2 się budziła na jedzenie, mąż wstawał o 4 do pracy a mała wstała o 5 :baffled:
dzisiaj kładę się jak tylko mała po kąpaniu uśnie :sorry2:

dziewczyny Wasze dzieciaczki też sporo ulewają jak leżą na brzuszku :confused: mała non stop sie na brzuszek przekręca, ale nie poleży minuty i juz sie jej ulewa, nawet jak jadła 1-2 godziny temu :dry:

reklama
Mata moj Wojtek jest lakomczuszkeim i jemu nawet jak nie lezy na brzuszku to sie ulewa. A na brzuchu to najpierw mu sie odbije i za chciel ulewqa ja juz wiem kiedy /., Jak lezy na macie i nie ma oka na niego to wiem kiedy sie przekreci na brzuch bo wlasnie zaraz slychac głosne beeek .Ale to chyba normalne w koncu uciska brzuszek. Moj lekeraz nie kazal mi sie martwic jego ulewaniem bo stwierdzil ze on jest bardzo aktywny i uscika wlsanie brzuszek . A przybeira dobrze na wadze.

Moja też ulewa bo też nie poleży na wznak tylko zaraz się przekręca na brzuch. Odkryłam też że woli się przekręcać z brzucha na plecy jak jest na wersalce u mamy czyli na bardziej miękkim.
Mata ja wczoraj się położyłam 21.30 i też nie mogłam zasnąć ale jakoś się udało potem mała obudziła się po 3 godzinach , potem co 2 . o 6 włączyłam mini mini i jeszcze leży i ogląda

Dobrze, że wspomniałyście o chusteczkach też spróbuję zmienić. U nas ta pupa lepsza ale właśnie jak go wycieram itp to znów się czerwieni.. Muszę go pod wodą pomyć.
A ja poszłam spać koło pierwszej a Antoś mi dzisiaj spał od 20 - do 5:40 i potem po mleczku spał do 9ej..ale jaja. Koleżanka mi odprowadziła Olka, więc Olek za drzwi a ja siup do łóżka siup.
Teraz idę na śniadanko.

Hej!

Co do waszych podrażnionych pupci- to może na ten czas przemywajcie przygotowaną wodą+ wata??? słyszałam że to jest dobre.

U nas nocka ok- Bartek wstał o 4 na dwa cyce i spał dalej do 7:30. A ja mam dzisiaj dzień do du... bo dostałam @, myślałam, że jak urodzę dziecko to bedzę już miał regularnie, a tu proszę znów sie opóźniło i to sporo, i te bóle brzucha ajj wykończe się :baffled:

Witam:tak:

a ja w ramach relaksu szydełkuję, tzn.uczę się :sorry2: no i kupiłam na allegro taniutko całą masę kordonków, więc musze je wykorzystać ;-)

Chetnie zamówie u Ciebie jakas czapeczke dla małej na wiosne:tak: wiec ucz sie, ucz:-p:-p

Darunia, współczuje @, ja na szczescie jeszcze nie mam z tym problemu:tak: ciekawe kiedy mnie dopadnie!

Mata... moja mała tez ulewa, niewazne kiedy zjadła, tak jak piszesz, hop na brzusio i mleczko , a własciwie juz serek wylatuje:zawstydzona/y: ale moja to tez taki mały żarłoczek, ona by tylko jadła, to potem jej wylatuje:-p

My na szczepienie mamy sie wstawic pod koniec grudnia, a pozniej jak mała roczek skonczy:tak: w miedzy czasie, po 9 miesiacu mamy przyjsc na pomiary!

M. dzis moze wyjsc wczesniej, bo musi wybrac nadgodziny i o 12 bedzie juz w domku:tak: super, dzis znow odpoczne:-p bo nocke znow miałam nie za ciekawa:zawstydzona/y: a ząbki to juz widac i na gorze i na dole i kły... ale nic nie stuka!

Ktos pytało ząbki, dla przykładu napisze, ze zdarzaja sie inne przypadki... np. córce mojej kuzynki w wieku 9 miesiacu wyszły pierwsze zabki i były to kły:-D i chodził taki mały wampirek, dopiero jak skonczyła rok zaczeły wyrastac jedynki:-)

A mnie czeka podróż z mała do szkoły a u nas leje i wieje .
Magda moją uczulały chusteczki pampersa a jak zmieniłam na dada to jest ok.
Biedna jesteś Daruunia z tą @ ja jeszcze nie mam .
Co do szczepień to moja 3 razy infanrix heksa i koniec chyba że szczepicie na rota albo pneumo ?

Hej dziewczyny!
U nas nocka jako tako (po japońsku hihi :-D) pobudki co 2 godziny o 4 już chciał się bawić ale wsadziłam go do wózka i ululałam wstał jeszcze koło 5.30 i potem o 7.12 i nie dał się już uśpić nawet cycem :no: cóż dobre, że mimo pobudek jakoś funkcjonuję :tak: kawka bułeczka i przeżyję :tak:
Dziś mamy o 11 szczepienie (3 raz przeciwko żółtaczce) no i mam nadzieję, że Jasio jakoś to zniesie bo mnie już boli brzuch z nerwów. Po szczepieniach mały jest taki rozbity że 3 dni musi dochodzić do siebie choć ostatnio zeszło mu się nawet tydzień po tej 5 w 1.
Głuszku będzie dobrze kochana :-D jesteśmy z Tobą i mam nadzieję, że palec szybko się zagoi :tak:
Mata podziwiam Twoje zdolności :tak:
ja za to rysuję i szkicuję potem w fotoramy i pokoik dziecięcy od razu będzie weselszy :-D
Darunia cieszę się, że się wyspałaś. Mój mały raz spróbował kaszki ale mu nie smakowała może kleik będzie lepszy ale ja tak jak Kasiau na razie cały czas na cycu tylko popołudniu daję mu troszkę zupki (jak na razie zjada z 8 łyżeczek - czyli pół słoiczka). Wczoraj dałam mu brokuła i marchewkę ale robiłam sama
Zazdroszczę mamusiom, któe mają dzieciaczki lubiące sen a są karmione piersią ;-) cóz taki urok Jasia
Miłego dnia mamusie :-D

Widze ze pogoda wszedzie podobna Wiatr i deszcz. Kasiu nie zazdroszcze wycieczki.
Co do szczepienia my mielismy 3 razy infarix ale za kazdym razem innym.Teraz mamy w styczniu zoltaczke i dopiero pozniej po roczku .Czy w miedzy czasie bede musial isc na jakas kontrole nie wiem to sie okaze po nastepnym szczeopieniu.

reklama
Jola-Maja tylko od czasu do czasu budzi sie raz w nocy na karmienie.A zazwyczaj spi od 22.00-23.00 do 8.00-9.00 rano bez przerwy.No,czasem z krotka przerwa na podanie smoka,tak jak dzis.Dzis spala od 23.00 do 8.30:-)

Mata-no i ja mam ten sam problem z ulewaniem i wymiotowaniem,i na brzuchu,i na siedzaco.
I ten sam problem z zabkami-najbardziej przeswituja jej kly na dole;-)
Ty masz czas na szydelkowanie?Ja juz prawie zapomnialam o drutach,ktorych sie uczylam w ciazy-ale musze do nich powrocic,bo malej szalik by sie przydal;-)To przynajmniej nie wymaga wielu zdolnosci;-)

A ja bylam wczoraj na zakupkach z Maja-nie moglam znalesc zadnych strojow mikolajowych dla niej,tylko czapke Mikolaja i rogi renifera;-)
Ale kupilam jej taka sliczna sukieneczke swiateczna,kilka par fajnych bodziakow z dlugim rekawem i inne drobiazgi:-)

Do góry