reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam:tak:
U nas tez biało... mała była zachwycona jak pokazalismy jej krajobraz za oknem:tak: Była zszokowana sniegiem jak padał...:-p

Magdziarko... dobrze, ze mężowi nic sie nie stało...:tak:, ale współczuje, wyobrazam sobie co musiałas czuc:zawstydzona/y:

Dziekuje w imieniu Paulinki...:tak: Jak ten czas leci... juz 5 miesiecy mój skarb jest ze mna:-)
U nas nocki ostatnio koszmarne, wiem, za duzo ja chwaliłam... co 2 godziny jest głodna:confused: dziwne, bo nawet w dzien je co 4..., a w nocy chyba nadrabia:zawstydzona/y:

reklama
Witajcie:-) I u nas też zima bialutko za oknem. Tyle śniegu było 3 lata temu jak się przeprowadziliśmy. A przez nastepne dwie zimy to prawie śniegu nie bylo. I drogowcy jak zwykle zaskoczeni. Drogi nie posypane nie wspomnę, że nie odśnieżone. A mieliśmy jechać dzisiaj do Gdańska do Ikei na zakupy. Zastanawiamy się teraz czy jechać bo nie wiemy jak drogi wyglądają. Nic musimy się zastanowić

Dziewczyny gratulacje dla maluszków z okazji kolejnego miesiąca :-)

Asiowo mam nadzieję, że Paulince przejdzie to nocne budzenie się, przecież już tak ładnie spała :sorry2:

Kasiu ja też miałam zamiar się wybrać na zakupy, ale chyba się to nie uda, bo musielibyśmy ciągnąć małą, a ona je teraz tak dziwnie... niby strasznie głodna, pociągnie trochę i koniec... a raz rzuca się jakby pół dnia nie jadła i ciągnie, ciągnie... raz je ładnie co 2-3 godziny a raz co 1,5 :baffled: no i mi się nie uśmiecha karmic ją w taką zimnicę w aucie :szok::rofl2:

Ja to już tracę nadzieję, że spanie małej się poprawi... od kilku dni śpi 9 godzin po karmieniu, oczywiście budzi się jeszcze kilka razy na jedzonko, ale na szczęście co 2-3 godziny. Wczoraj późno załapała ostatnią drzemkę i położyliśmy ją spać przed 21 z nadzieją, że ostatnio kładliśmy koło 19 i spała do 5, więc może do 7 pośpi, a tu guzik... obudziła się o 6 :baffled: o 8 była już marudna, więc przymierzaliśmy się do łóżeczka no i usnęła... o 9.30 :baffled: ja już nie mam siły na tej jej płacz... jest śpiąca, noszę ją na rękach, śpiewam, odkłądam do łóżeczka, daję smoka i mała niby łapie, ale zaraz już wyciąga smoka i płacze... a jeszcze niedawno ten sposób działał :-( no i kolejny raz okazuje sie, że jak mała załpie o co chodzi z usypianiem, to po kilku dniach już na nią to nie działa :baffled: i szukaj sposobu od nowa :wściekła/y: zawsze zostaje lulanie na rękach, ale ona swoje waży i nie chcę, żeby tak zasypiała, bo mnie plecy bolą od samego nosznia ja na rękch, a co dopiero jakbym miała ją znów lulać...
wiem, że maudzę i macie już chyba dosyć tego mojego narzekania, ale jak zawsze wyrzucę z siebie co mi leży na wątrobie, to mi lepiej :sorry2:

tak poza tym to u nas fajnie biało, mrozik mały, ładne niebo... może wybiorę sie na spacerek:confused:

Ale macie fajnie z tym sniegiem!U nas przez 3 minuty popadal tylko taki sniezny grad.
Dzis M w domu-super:-)Maja dala nam polezec w lozku prawie do 10.00 rano!Obudzila sie ok.3.00,ale dalam jej smoka i zasnela sama z powrotem,a potem po 8.00,M dal jej smoka i znowu zasnela!!!Obudzila sie dopiero po 9.30,ale jeszcze sobie grzecznie lezala:-)Ale laba!:-)
Teraz M ja usypia,bo juz jest marudna,a ja siedze na bb:-)

U nas poranek śniegowy, a teraz nawet słonko wyszło.

My już po spacerze, brrrr... zimno.

Staś dziś ładnie spał, bo obudził się dopiero o 5.00.

gratulacje z okazji 5 miesięcy Paulinki

no i my dziś skorzystałyśmy z ładnej pogody i pobrnełyśmu po oblodzonych chodnikach na spacer;-) Zuzia zachwycona!!!!!!!! Jak nigdy cały spacer podziwiała mijane widoki zamiast spać.:tak:A teraz znowu sypie śniegiem i mrozik mały więc nie powinno być chlapy:happy2:

Mata ja już przestałam narzekać na małą ale tak samo śpi jak zając. Dziś się obudziła o 2 i z godzinkę nie spała . W zasadzie to ja ją obudziłam bo jadła i miała strasznie zapchany nos i jej zaczęłam czyścić i się wkurzyła na mamuśkę.
Też poszła spać później i nic to nie dało. Od dzisiaj robi takie wygibasy że szok. Dawniej mogłam ją w leżaczku położyć bez przypinania a dziś przekręciła się na leżaku na brzuch a do tego zaczęła podnosić dupkę do góry leżąc na brzuszku i w ogóle śmieszne robi akrobacje.
My zostawiliśmy małą z Wercią u teściów po raz pierwszy i sami poszliśmy na zakupy. Mała się u nich przespała i nawet nie zapłakała. Mąż kupił mi obiecany na urodziny płaszczyk i kupiłam sobie jeszcze fajną czapkę no i małej zimową cieplutką czapunię.
Jestem happy że już M w domku bom ożna dużo więcej zrobić .

Gratuluje kolejnych miesięcy!!!!!!!! :-)

U nas też biało, a śniegu to z 5 cm napadało, Bartek jak zobaczył przez okno jak pada to aż gaworzyc zaczął :-D byliśmy w trójeczke na spacerku, biało i mroźno- oczywiście zmarzłam, bo nie wizięłam rękawiczek i czapi- tzn. nie mam- muszę kupic, chyba juro się wybiorę, może z Ł a może sama żeby Bartka nie ciągnąc??? Zobaczymy ;-)
dzsiaj cały czs coś robie, a to obiead na dzisiaj, a to na jutro, lodówkę rozmroziłam i cudownie umyłam, cisto właśnie piekłam, na spacerze byłam, dwa pranie zrobiłam, zaraz wstawię trzecie, sprzątałam... aż w końcu mam chwilkę wolnego :tak: Też lubię jak Ł jest w domku ;-)

Mata kurcze, a już miałam nadziję że Dobrusia przestawiła się na ''dobrą drogę'' tzrymam kciuki, żebyś dzisiaj poszła spac bez problemu!!!

Kasaiu mam nadzieję że wrzucisz fotki na zamknięty, co dzisiaj kupiłaś- (chodzi mi np. o czapkę bo planuje też kupic, a nawet nie wiem jakie teraz się nosi :baffled::confused:)

Daruunia to się dzisiaj narobiłaś kobieto .
Ja siedzę z M po pysznym obiadku - mąż zrobił i popijam piwko leszka bezalkoholowego a Ola zjadła cały słoik obiadku i spała po nim 2 godzinki.
Zdjęcia wrzucę jak się ogarnę bo już dzisiaj pełen luzik:-D

reklama
JA RÓWNIEŻ GRATULUJE KOLEJNYCH MIESIĘCY:-):tak:

Kasiu zazdroszcze Ci,że masz już męża w domku,ja jeszcze muszę ze trzy tygodnie poczekać:-(

A my mamy ząbeczka:-):tak: wyłonił się bialutki koniuszek:-)

Ja to dzisiaj nie mam weny na nic, dodatkowo Eryka mnie denerwuje bo ciągle coś wymyśla:baffled:

Do góry