reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ASIOWO zazdroszcze tego wypadu na narty. Super sprawa !!!
JOAN-NA nie ma to jak wypad do dziadków. Świetnie, że jestescie zadowoleni a i dziadkowie mogli się troszcze wnukiem nacieszyc.
MAGDZIARA mam nadzieje, że u ortopedy będzie wszystko ok :-)

WIELKIE GRATULACJE DLA DOBRUSI , DOMINICZKA ORAZ OLI Z OKAZJI SKOŃCZENIA 7 MIESIECY !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Bry :-)

Wszystkiego najlepszego dla 7-miesięczniaków :tak:
Magdziara - super, że Antoś zaczął ładnie jeść - niech tak chłopak trzyma :tak:
Azile - współczuje nocnego wstawania.. ja chyba nie wiem co to znaczy, bo Ola od 3 miesiąca darowała sobie nocne jedzenie :zawstydzona/y: czasami pomarudzi, ale ciężkie nocki zdarzają się rzadko...odpukać :tak:
Mata, magdalenkakol - to mogę sobie z Wami ręce podać, ja też samotna całymi dniami, znajomi pracują, albo daleko mieszkają :-(rodzina też cała poza Wrocławiem...
A te uśmiechy naszych maluchów - rozbrajające :-D

U mnie nocka spokojna, Ola przebudziła się gdzieś około północy i... uwaga! :szok: wypiła około 100ml herbatki, a to jak na nią nielada wyczyn bo tyle to ona wypija w ciągu tygodnia :szok: Chyba zacznę podawać w nocy, bo wtedy jak widać jakoś idzie... Ja już po śniadanku(ale jeszcze w pidżamie :zawstydzona/y:), własnie dopijam kawkę, a mała froteruje mi podłogę :-D Pogoda cudowna(życzę takiej marlena_nad), więc pewnie po obiadku na spacerek :-)
Miłego dnia!:happy2:

Właśnie wyjżałam przez okno a tam biało i sypie :szok: chyba nici z dzisiejszego spaceru ale może to i lepiej we środę jedziemy do Wwy do neurologa, ortopedy i na usg brzuszka :tak: a w czwartek mamy szczepienie ostatnie przeciw żółtaczce.
Zapomniałam jeszcze napisać, że wczoraj Jasio pierwszy raz szalał z dziadkiem na sankach :-D siedział jak na tronie i taki zadowolony rozglądał sie dookoła bo w wózku zawsze śpi :-D

Dziekuje Joasiek1977 chyba podzialalo bo zaczyna sloneczko wychodzic tak wiec spacer:-Daha no i gratulacje dla Oli 100ml,suuuuuper:-D
Bbakania super weekend mialas:tak:
Magdziarko zycze zeby u ortopedy bylo wszystko dobrze;-)
Aniknulko,Jas ma super dziadziusia:tak:
Marysia ma drzemke nr1,a ja powoli bede szykowac nas do wyjscia dzwonilam do kolezanki i mamy sie spotkac w drodze,jej mala zabkuje i w nocy spala tylko1.5h ale i tak idzie ciesze sie,sama tez lubie spacerowac:-D

Wszystkiego naj dla 7 miesięczniaków:-):-)

Magdziarko no to gratulacje przełomu jedzeniowego i pomyślnej wizyty u ortopedy

Azile jeszcze trochę i się przestawisz i mały się przestawi,ja już nie daje butli w nocy tylko herbatke bo tak mi lekarz kazał i działa dostaje o 4 lub 5, 150 herbatki i śpi do 8, na początku budził się dwa razy na tą herbate,teraz tylko raz.

Magdalenkakol obyś się wyspała...

U mnie nocka Ok. ale mały ma katar i musiałam mu w nocy odciągać wydzieline fridą potem nasivin i spaliśmy z wybudzaniem na picie ale prawie do 10 bo mama jest i wysłała mi małą do szkoły. Czuję się wyspana,chociaż położyłam się grubo po północy.

pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpią się, męczą, ciągną... Jest! Weszły! Spoceni siedzą na podłodze, dziecko mówi:
-Ale założyliśmy buciki odwrotnie...
Pani patrzy, faktycznie.
To je ściągają, mordują się, sapią. Uuuf, zeszły.
Wciągają je znowu, sapią, ciągną, nie chcą wejść... Uuuf. weszły. Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:
-Ale to nie moje buciki...
Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy, odczekała i znów szarpie się z butami... Zeszły.
Na to dziecko:
- To buciki mojego brata i mama kazała mi je nosić...
Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała aż przestaną się trząść, przełknęła ślinę i znów pomaga wciągać buty.
Tarmoszą się, wciągają, silą się... Weszły.
-No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie są twoje rękawiczki?
-Mam schowane w bucikach...

Ostatnia edycja:
Gratulacje dla wszystkich 7-miesięczniaków!!!!

Ja tylko na chwilę bo mam stranie dużo na głowie! Muszę leciec do kuchni, wcześniej byłam u lekarza- oczywiście się nie dotałam, a się wystałam jak głupia, musze leciec do sklepu, Ł na 14-stą do roboty, obiadu jeszcze nie ma i coś bierze mojego Ł... ehhhh, pozniej wpadnę!

reklama
witam:tak:
Gratulacje dla 7 miesiecznych dzieciaczków!!!

U nas noc standartowa... 2 pobudki, ale powoli zaczynam dostrzegac, ze mała coraz dłuzej spi... moze niedługo skonczy sie nocne podjadanie:tak:

Wczoraj troszke poleniuchowałam, mąz mnie troszke odciazył od małej, a ja w łozku do 11:szok: dzis juz musial isc do pracy, a ja musiałam wrócic do rzeczywistosci. W koncu miałam dla siebie czas, ten wypad w górki mi bardzo pomógł... odzyskałam siły:tak:
Mała ucina sobie drzemke od 10:15, a ja biore sie za robote i obiadek:tak:

Madziu! super wiesci... :)

Miłego dnia zycze!

Do góry