reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Olla Blanes współczuję waszym pociechom. Moja niunia też się czasem podrapie po buźce, ostatnio rano znalazłam w uchu strupek krwi, raz w lewym a na drugi dzień w prawym.
Anni może Suri fotomodelką będzie;-)?
Asylan tez się długo nie odzywała chyba ze 2 miesiace, może też na innym forum siedzi:confused::baffled::-p.

Oj te historie uszno/oczkowe faktycznie jak z horroru :szok: Może niedrapki pomogą...
Na szczęście Piotruś nie ma takich akcji - bo bym chyba padła na widok zepsutego uszka :zawstydzona/y:

Anni, Kotek
jeśli o mnie chodzi to tamto forum chyba było pierwsze i to w dodatku chyba od 7 tyg. ciąży, także nigdzie nie uciekam. Różnica jest taka że na tamtym forum jest tylko taki jakby czerwcówkoland - nie ma w ogóle podziału na wątki więc w tym jednym głównym mówi się o wszystkim. Przez to trzeba się wielokrotnie powtarzać bo nikt przecież nie wróci 200 stron żeby poczytać jakie kto używa pieluszki ;-)
Jeśli chodzi o mnie to częściej jestem chyba tutaj.
A Jolka to na 100% - jestem świadkiem :tak::-D

Efilo jeśli możesz, napisz proszę jak zastosowaliście rady z "Języka..." odnośnie zasypiania Zosi? Pisałaś, że po 3 dniach się wdrożyła. Mogłabyś napisać bardziej szczegółowo? I czy to dotyczyło tylko snu nocnego, czy też drzemek w dzień? Dzięki :-)
Esiu - najpierw chciałam wdrozyć rytuał. Wyszło beznadziejnie - nie dość że Zosia chciała po kąpieli do cyca (dodam że nie chciała sie tak usypiać bo nie była do tego przyzwyczajona na szczęście - po prostu była głodna) to jeszcze w dodatku wymyśliłam puszczanie jej na cd kołysanek - jak później odkryliśmy właśnie to nie pozwalało jej zasnąć.
Zmieniliśmy koncepcje - jedzonko, kąpiel, jedzonko, odbicie i do łózia. Wtedy następowało darcie - więc na rączki. Uspokajała się - do łózia. Znowu darcie - na rączki. I tak w kółko aż w końcu zasypiała. Czasem po włożeniu do łóżeczka nie było darcia a tylko takie łkanie - wtedy poklepywaliśmy ją po pleckach w rytm serca bez wyciągania z łóżeczka.
Tak jak napisała TH po kilku dniach nie trzeba jej już było wyciągać. Potrzebne są jednak stalowe nerwy i cholerna cierpliwość. Ja przy tym przysłowiowym 'setnym' razie jak Zosia dalej płakała chciałam ją przez okno wyrzucić (żart oczywiście ;-):-D)
A teraz jest jeszcze łatwiej bo Zosia ma smoka. Kładziemy ją do łózia, smoka w buzię, całus w czółko, kołderka na plecki i lulu.

W dzień o dziwo nie musieliśmy stosować żadnych specjalnych forteli albo technik bo zawsze zasypiała sama.

Olla - horror z tym uszkiem. Ale myślę że niedrapki to nie jest dobry pomysł - dziecko wtedy nigdy nie nauczy się kontrolować rączek :baffled: Już lepszy ten kiddopopotamus czy jak się to nazywa (te takie specjalne otulacze).

A co do Asylan - to ja o nią już miesiąc temu pytałam. Sprawdzałam nawet kiedy się ostatnio logowała - zaraz po porodzie. Chyba ją dziecko tak zaabsorbowało. Bo mam nadzieję że wszystko w porządku.

Kotek
ależ ja tego super serio nie odebrałam :-) Moja odpowiedź nie była tłumaczeniem się tylko wytłumaczeniem że ostatnia absencja kobitek na forum nic z innymi wątkami nie ma wspólnego. Raczej wynika z tego że nasze szkraby coś przestają spać jak susły w dzień :-D

reklama
Do góry