reklama
Aniu witaj! :-)
Efilo z tego wszystkiego zapomniałam napisać - dok mówi, że takie bóle (nawet bardzo ostre i trwające do kilkunastu sekund) są zupełnie normalne. Prawdopodobnie powoduje je przesuwanie się jelit, ew. rozpychanie macicy w jamie brzusznej. Niepokoić powinny dopiero takie bóle, które powtarzają się z jakąkolwiek regularnością - choćby co 2-3h. I wtedy ciupasem do lekarza. Ale takie, które np. raz dziennie zginają mnie w pół, nie są powodem do obaw.
Mam nadzieję, że Twoje są właśnie takie - tzn. nieregularne
Efilo z tego wszystkiego zapomniałam napisać - dok mówi, że takie bóle (nawet bardzo ostre i trwające do kilkunastu sekund) są zupełnie normalne. Prawdopodobnie powoduje je przesuwanie się jelit, ew. rozpychanie macicy w jamie brzusznej. Niepokoić powinny dopiero takie bóle, które powtarzają się z jakąkolwiek regularnością - choćby co 2-3h. I wtedy ciupasem do lekarza. Ale takie, które np. raz dziennie zginają mnie w pół, nie są powodem do obaw.
Mam nadzieję, że Twoje są właśnie takie - tzn. nieregularne

E
efilo
Gość
Hm
Nie mam bladego pojęcia czy mają jakąkolwiek regularność skoro są na tyle rzadkie. Nie liczyłam odstępów. W życiu bym na to nie wpadła. Mam nadzieję że nic takiego nie odkryję. Ale juak zauważyć regularność co kilka godzin? Ja zdążę do następnego razu zapomnieć że mnie zakłuło...
Nie mam bladego pojęcia czy mają jakąkolwiek regularność skoro są na tyle rzadkie. Nie liczyłam odstępów. W życiu bym na to nie wpadła. Mam nadzieję że nic takiego nie odkryję. Ale juak zauważyć regularność co kilka godzin? Ja zdążę do następnego razu zapomnieć że mnie zakłuło...

Myślę, że lekkie zakłucie nie ma znaczenia - a i regularność powyżej 3-4h też chyba niewielkie. Ale jeśli się zaniepokoisz, możesz gdzieś np. zapisać o której zakłuło i sprawdzić 2 następne kłucia.
Dok mówił o przykładowej regularności "co 2-3h".
Dok mówił o przykładowej regularności "co 2-3h".
Dziewczyny, ja trochę w innym temacie, ale chciałam się pochwalić, że 10 minut temu postawiłam ostatnią kropkę w mojej pracy magisterskiej. Sama nie mogę uwierzyć że to już koniec i na razie jeszcze to do mnie nie dotarło. Może jutro zacznę się cieszyć jak oddam to cholerstwo w diabły.

E
efilo
Gość
Dzagud - podziwiam i zazdroszczę - ja jeszcze pierwszej nie postawiłam i straaasznie mi się nie chce :-( 

Dzaaaguuud mnie też napisz, proszę, proszę 
. Oczywiście żartuję i szczerze gratuluję, bo ja tak Efilo mam strasznego lenia, ale coś już tych kropek nastawiałam (chyba jakieś 20% mam napisane).
Kiedy dziewczyny się bronicie?? Ja sobie załatwiam obronę na maj, ale boję się, że mogę się nie wyrobić. Wrzesień to też mi się nie uśmiecha, niby więcej czasu, ale przecież Mały już będzie i będzie dawał pewnie czadu.
Jak tu pisać pracę w takich warunkach??

Kiedy dziewczyny się bronicie?? Ja sobie załatwiam obronę na maj, ale boję się, że mogę się nie wyrobić. Wrzesień to też mi się nie uśmiecha, niby więcej czasu, ale przecież Mały już będzie i będzie dawał pewnie czadu.

reklama
Aniu a z jakiej części Krakowa pochodzisz? Ja mieszkam w Krowodrzy, przy parku Krakowskim.
I gdzie zamierzasz rodzić? Ja się wybieram do Żeromskiego, a widzę, że mamy podobne terminy to może się tam spotkamy
I gdzie zamierzasz rodzić? Ja się wybieram do Żeromskiego, a widzę, że mamy podobne terminy to może się tam spotkamy