reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Oj, mało fajny klub "nasuwających łbów" ;-)
Ciągnięcie brzucha ponoć jest normalne - macica się rozciąga. Ale mnie tak w ostatnich dniach kilka razy "zakłuło" jakby mi ktoś nóż pod bok wbił :eek: Strasznie niefajne uczucie... Jeśli dok powie co to, na pewno się podzielę - mam nadzieję, że to jakiś normalny objaw :-(

reklama
mnie bolała wczoraj calusienki dzień odkąd wstałam i całą noc,w sumie nie można by,juz prawie zapomnialam co to mdlosci a tu znowu,buziaczkiło tego nazwac bolem głowy,ale tak mnie cmiła,że momentami nie mogłam wytrzymać,ale proszka p-bolowego bałam sie brać,za to dzis tak mnie strasznie mdlilo,juz prawie zapomnialam co to mdlosci a tu znowu,buziaczki

Hej jestem tu pierwszy raz i powoli uczę się poruszac w tym nowym dla mnie świecie. Jestem w 14 tygodniu, ale miałam to szczęście, że nawet raz mnie nie zemdliło. Boli mnie tylko mocno głowa i ostatnio coś kłuje mnie w lewym boku. Martwię sie też troczę bo mam małą nadżerkę i nie wiem czy to nie jest groźne dla Maleństwa, może ktoś wie coś na ten temat? Pozdrawiam

demuszka,
witaj serdecznie

Jak masz nadżerkę to powinnaś mieć koniecznie zrobioną cytologię - na tej podstawie dopiero można stwierdzić czy jest to niebezpieczne dla maluszka (i dla Ciebie) czy nie. Ja mam i nic się nie dzieje. Generalnie optymalne to to nie jest - bo może wywoływać jakieś stany zapalne, ale u mnie spokój. A w czasie ciąży nadżerki się przecież nie usunie więc nie ma się co zamartwiać.

Hej dziękuję bardzo za wiadomość, miałam już robioną cytologię i wszystko wyszło ok ale chciałam sie dowiedzieć tego od kogoś z podobnymi doswiadczeniami.

Jak wyszło ok to znaczy że nie ma żadnych zmian (wszystkie komórki są prawidłowe) i już w ogóle nie ma się co martwić.

A lekarze różnie mówią - niektórzy optują za zostawieniem nadżerki na ciążę - bo wg nich lepsza nadżerka niż blizna która nie jest elastyczna i podczas porodu może powodować problemy. A podczas porodu pewnie przy okazji Ci ją usuną. Coś mi się obiło o uszy że tak robią - ale głowy nie dam uciąć bo się nie zagłębiałam w temat. Może później poszperam albo po prostu spytam mojego gina.

Jesli nadzrerka jest niewielka to ciaza moze ja zaleczyc,a po porodzie napewno gin. cos zaradzi-nadzerki to czesta przypadłosc i nie martw sie:-)

:-)witaj demuszka
zgadzam sie z dziewczynkami,z tego co jest mi na ten temat wiadomo to małych nadzerek nie leczy sie wogóle gdyz przeważnie w ciąży same się goją,duzych tez nie pod warunkiem ze cytologia jest oki,zresztą twój lekarz napewno poinformował cie o wszystkim i naprawde nie powinnas sie stresowac,buziaczki

Czesc babeczki,
ja sie tu przywitam i zamelduje. Musze sobie wybrac jakies watki u was do ktorych bede zagladac bo brak czasu troszke uniemozliwia ostre siedzenie i klikanie na bb:-) (czyli niestety czytanie wszytskiego nie wchodzi w gre:baffled: :sick: )

reklama
Cześć Aniu,
będzie to trudne. Bo my się nie możemy zdecydować o czym gdzie piszemy i często w wątku 'tatusiowie' piszemy o robionych usg a w 'uciążliwych objawach' o ochotach na seks :-D

Esia,
mam nadzieję że lekarz Ci powie że to normalne. Bo ja mam to samo. :baffled:

Do góry