reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

a no i jeszcze wam napiszę, jakich to mamy uczynnych i wyrozumiałych urzędników (a raczej panie urzędniczki):tak: poszłam dzisiaj złożyć wniosek o dowód osobisty, kolejka ogromniasta (nie liczyłam, ale 20-30 osób spokojnie), ale myślałam, że po odbiór. jedna z pań zaczęła mnie przekonywać, że oni też składają wnioski i że w innym pokoju się odbiera dowody, a w innym składa wnioski niż mi powiedziano (dowiedziałam się na odwrót). więc weszłam do pokoju się spytać, gdzie mam złożyć, pani mówi, żę faktycznie obok, ale (spojrzała na brzuch) mam wejść bez kolejki. spytałam, czy myśli, że mnie ktoś wpuści, pani szybciutko pomyślała, wzięla ode mnie papiery i kazała poczekać. tak więc usiadłam sobie i czekałam, nikt się nie denerwował, że poza kolejnością (bo nikt nie wiedział), a ja wyszłam zadowolona po 10-15 minutach z urzędu:tak: normalnie, aż mi się lżej i miło zrobiło, że jeszcze są dobrzy ludzie wśród nas;-):-)

reklama
Jolcia nie lam sie,bezszczelnosc ludzka nie zna granic,ja dzis w pracy sie o tym przekonalam,zresztą szkoda gadac

co do pacjentow to umawiam do konca maja,choc juz teraz sie mnie pytaja czy napewno bede,a skad do cholery mam wiedziec

Kachasek trzymam kciuki rowniez,a gran to granulocyty,ogolnie ich liczba w ciązy moze rosnac,nie lam sie ja mam wyzsze

Jola współczuję, co za babsko i to właśnie rodzice są tacy nieodpowiedzialni, a potem na ostatnią chwilę próbują wszystko załatwić.
Kachasku ciesze się że wyniki masz dobre, a jednak są jeszcze życzliwi ludzie w stosunku dla ciężarnych, jak to dobrze, chociaż ja niestety na własnej skórze jeszcze się o tym nie przekonałam ;-).

A ja dzisiaj wparowałam na pocztę po odbiór paczki, kolejka oczywiście spora, ale ja niewiele myśląc poszłam prosto do okienka, pani w okienku się uśmiechnęła, zawołała obsługę z zaplecza żeby przynieśli mi paczkę, bo muszę być obsłużona poza kolejnością :-D i nikt w kolejce nie odważył się nawet odezwać :-)

no i super:tak: już widzę obsługę poza kolejnością u siebie na poczcie:szok: panie nawet nie wiedzą, co gdzie mają, a co dopiero miłyby się domyśleć, żeby obsłużyć bez kolejki:baffled: nawet jak sie stanie przy okienku

Jolcia to super:tak:
ja placac rachunki dzis tez sie zdziwilam, bo taki starszy mocherek ustapil mi miejsca w banku i na siedzaco czekalam na swoja kolej

reklama
Do góry