reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Sto lat wszystkim aktualnym i zaległym świętującym

Ja myślę o jakichś starankach za rok ;-)

Fantazja spokojnie, teraz nie masz już na to wpływu ;-) co ma być to będzie

reklama
wlasnie jak mantre sobie powtarzam..co ma byc to bedzie:szok: no i jeszcze sie pomylilam w obliczeniach, bo dzis to juz 3 dzien sie mi okres spoznia a nie drugi...no ale jeszcze mam czas - bo powinien byc do 7 dni przy przerwie w tabsach...nic to, jak do poniedzialku nie dostane to zrobie test:sorry2:
tj mam teraz 3ci dzien 7-dniowej przerwy wiec jeszcze cztery zostaly na pojawienie sie okresu..tak rozumiem z ulotki. choc w oprzednim cyklu mialam okres jak w zegarku-pierwszy dzien odstawienia

Ahhh Fantazja. Sama nie wiem za co trzymać kciuki w Twojej sprawie. Bo jakby się coś "zalęgło" to też by było fajnie;-) Ja wciąż się waham i w kółko powtarzam, że na razie to za żadne skarby świata, ale jakby coś było na rzeczy to...sama nie wiem, może i bym się ucieszyła;-) Jakoś szczególnie nie planuję powiększania rodziny w tej chwili, ale tabletek nie biorę, a i mąż chyba by nie miał nic przeciwko. Tylko jak sobie pomyślę o tym słoniu to...:szok::wściekła/y:

No wlasnie agik:) ten slon...ja jeszcze mam z niego po poprzedniej ciazy troche, wiec przy nastepnej..to bym pewnie do setki dobila:szok:

my planowalismy wyjazd na stale do australii za kilka m-cy....tu po doktoracie z moja specjalizacja lipa..a tam....raj...

ale...jakby sie okazalo, ze jestem...no nie wiem...wlosow z glowy nie bede wyrywac...choc...:-D

Ja bardzo miło wspominam bycie w ciąży.Był to dla mnie naprawdę piękny czas. Nic mi nie dolegało, czułam się wyśmienicie i nawet nie czułam się jak słoń, mimo, że wyglądałam na pewno. Nawet poród miałam lekki i bezstresowy. Dla samego bycia w ciąży tak, ale przeraża mnie brak czasu i nieprzespane nocki. Małe mieszkanie i finanse.
Dla mnie to zdecydowanie jeszcze za wcześnie na takie decyzje.​

Fantazja przyszła mi na myśl pewna rzecz. Otóż moja znajoma też na pigułach, któregoś razu nie dostała @. Oczywiście była PEWNA ze jest w ciązy i takie tam historie. W końcu po negatywnej ocenie gina wybrała sie na USG dróg rodnych i okazło sie, że jej jajnik przestał pracować. Jajnik nie pracuje to nie ma @ - proste. Brała na to jakieś leki ale dalej nie miała @ i w końcu nie wiem jak ta historia sie skonczyła. W każdym badź razie nie zawsze brak @ oznacza ciążę.
USZY DO GóRY ;-)

ŻYCZONKA 8 MIESIĘCZNIAKOM

Fantazja, nie wiem czego Ci życzyć w takiej sytuacji - rozwiązania na tak czy na nie? Niech będzie tak co dla Ciebie najlepsze.
A czy Ty ten czas dostania @ liczysz jako dni cyklu czy jako któryś dzień po odstawieniu tabletki? Może po prostu pierwszy cykl był inny, bo pierwszy, a teraz będzie inaczej? Przecież powinien być co ok. 28 dni. Ja @ mam w każdy piątek, tabletki biorę przez 3 tygodnie od poniedziałku (czyli zaczynam brać 4 dnia cyklu) do niedzieli (czyli razem już jest 24 dni), no i następna @ w piątek czyli po kolejnych 4 dniach. Mój cykl trwa więc łącznie 28 dni jak w zegarze. Może policz sobie dni i przestaniesz się martwić?;-)

reklama
Do góry