reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A ja znowu wpadłam na chwilę do biura (tak, tak Esia to tzw. pracoholizm:zawstydzona/y::-D). Ale ponieważ Staś ma właśnie drzemkę razem z tatusiem, a do biura mam niedaleko, no i przy okazji moge coś napisać na BB - to chyba największa motywacja:-D

Szopka, my tez ostatnio mamy pobudki o 6.00:szok: No cóz jest takie przysłowie " Kto rano wstaje, temu ........." ;-):-)Trzymam sie tego. Jak jest łądna pogoda to nawet przyjemnie wstać tak wczesnie, ale najgorsze były te ostatnie dni: zimno, ciemno, leje .brrrr, niefajnie. A to dopiero początek pieknej polskiej jesieni i zimy:dry: Najbardziej obawiam się przestawienia zegarków, ciekawe czy wtedy Stasiek będzie wstawał o 5.00:crazy:

Dzagud trzymam kciuki, żeby się sprawą z teściową szybko wyjaśniła, albo żeby się udało ze żlobkiem. Tak by było chyba najlepiej, ja też nie lubie byc od nikogo zależna.

Kachasek jak pokrzywka Misia??? I nie zamartwiaj się sytuacją ze żlobkiem/teściową: jest dobrze jak jest:tak: Bierz sie lepiej za sprzedawanie tych kredytów ;-):-D

Agik Stasiek biega na bosaka po domu, w prawie całym mieszkaniu jest parkiet, więc chyba nie marźnie. Na zimę ma kapcio-skarpetki z chicco. Bardzo fajne, cała podeszwa jest z gumy. A i trzymam kciuki, żebyś wytrzymała z M w domku;-)

Gingeros jak Antonek? Mam nadzieję, że na katarze się skończy:tak:

Anielap, mówisz że pociąg to niezła atrakcja dla maluchów:dry: Musze wypróbować, bo ostatnio mam mało pomysłów na uatrakcyjnienie życia mojego smyka. A uwierzcie, jemu trzeba co chwilę coś wymyslać, bo szybko sie nudzi .to po mamusi:-D

Olla, jakćwiczenia? Chyba ćiwczysz non stop, bo rzadko ostatnio bywasz;-)

Jeżlei chodzi o kwestie dziadków podpisuje się pod tym co napisała Agik. U nas dokładnie ta sama sytuacja: dziadek - mój tata - oszalał na punkcie wnuka. Poważnie, a kiedys to był taki poważny człowiek:dry::-D

A z ciekawostek z naszego życia:
Stas dostał wezwanie do urzędu skarbowego, w celu wyjasnienia sprawy. Ma się stawić osobiście:tak:
W poniedziałek mam zamiar podjechać z nim do urzędu, zostawić w pokoju, do którego go wzywaja i niech panie spróbują z niego wyciagnąć wyjasnienia:-p
A i oczywiście było chocki-klocki z odebraniem awiza na Staśka, pani na poczcie nie wierzyła, że Staś to Staś.
Oto polska rzeczywistość:dry: Tylko nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać:baffled:

ok lecę do domu, buziaki, miłego weekendu

Ostatnia edycja:
reklama
Podpisuje sie pod wszystkim co napisala toska :zawstydzona/y:.Wiem tak mniej wiecej o co kaman:zawstydzona/y:

...a cwicze duzo,ostra dietka i efekty pomalutku widac ,moze nie w wadze ale w centymetrach:w biuscie 4cm,talia 5cm,biodra 3cm i uda 2cm:tak:
Dumna jestem i ciesze sie bo zaczynam wygladac jak czlowiek:-p tylko nie wiem co za cholera mnie podkusila zeby wciskac sie w skorzana sukienke jeszcze z przed slubu...wlozyc wlozylam,ale musialy byscie mnie widziec jak probowalam sciagnac.Kurna jeszcze przy zadnych cwiczeniach tak sie nie zmeczylam!!!Pomyslow mialam juz kilka na sciagniecie(to w tedy jak myslalam ze sie udusze bo utknela na ramionach i czesc na pysku za przeproszeniem) wlacznie z dzwonieniem do kolezanek co by z pomoca przyjechaly:szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D
...no ale sciagnelam, do tej pory dysze jak parowoz i siedze przed kompem w staniku i majtkach tak sie zdyszalm,uffff goraco mi.....:-p:-):-D

Buziakuje Was mocno:**** i milego weekendu :tak::tak::tak:

Olla mało się nie posikałam :-D:-D:-D:-D

Dziewczyny a jak się mają te skarpetki z abs- em do rozwoju stopy? Czy to zdrowe? Stópka się kształtuje? Bo jak tak to ja też wolałabym takie skarpetki mu zakładać zamiast tych sztywnych bucików:tak:

Olla no widzisz jakie fajne ćwiczenie sobie wymyśliłaś :-D:-D:-D

Muszę się wam pochwalić, że w pracy dostałam praktykantkę :-) jak ją trochę podszkolę, to będę miała chwilę oddechu (będzie moje lekcje prowadzić) :-D:-D
Narazie jednak niestety dzieciakom na jej widok amba odbija (szczególnie chłopcom :confused:)

A z ciekawostek z naszego życia:
Stas dostał wezwanie do urzędu skarbowego, w celu wyjasnienia sprawy. Ma się stawić osobiście:tak:
W poniedziałek mam zamiar podjechać z nim do urzędu, zostawić w pokoju, do którego go wzywaja i niech panie spróbują z niego wyciagnąć wyjasnienia:-p
A i oczywiście było chocki-klocki z odebraniem awiza na Staśka, pani na poczcie nie wierzyła, że Staś to Staś.
Oto polska rzeczywistość:dry: Tylko nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać:baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D poprawiłaś mi humor:-D:-D:-D
Misiek już lepiej, ze żłobka wypisany, chyba idą kolejne zęby, bo się ślini okropnie, marudzi, co chwilę chce na ręce:baffled::dry:
ja mam we wszystkim mega zaległości i jeszcze większego lenia:dry:
no to tyle w sumie, co u nas
zaczyna do mnie docierać, że w poniedziałek zaczyna się harówa, w sobotę za tydzień szkoła. w sumie dobrze, bo może będzie mnie coś nakręcać do życia. tzn teraz oczywiście nie jest źle, a nawet dobrze, ale rozleniwiłam się okrutnie;-)
Olla gratuluję samozaparcia:tak: mój suwaczek jest nieaktualny, bo waga wskazuje 77 i nie chce drgnąć:dry: mam nadzieję, że szybko będę wymieniać strój służbowy, bo ten, który dostanę będzie mi z tyłka leciał;-) to takie moje ciche marzenie:-p
Agik, z chęcią bym cię nawiedziła. Dzagud też:tak: to trzeba jeszcze kiedyś powtórzyć. najlepiej w większym gronie BB:tak:

kachasku na pewno każda Wasza decyzja będzie tą najlepszą dla Miśka :tak:
elmaluszku cieszę się, że już lepiej :tak: A "najazdu Hunów" współczuję ;-)
szopka bo najczęściej ich nie mam :zawstydzona/y: Z gotowaniem u mnie krucho (gdy staję przed wyborem - leżeć lub stać - to się nie zastanawiam :zawstydzona/y:) no i tak często jadę na kanapkach :zawstydzona/y:
agik no tak, dwójka dzieci (w tym jedno dorosłe) w domu, to odrobinkę dużo :sorry2:
Co do stopy, zdania (jak ze wszystkim ;-)) są podzielone. Ja przychylam się do opinii, że zdrowej jest jak najpóźniej wejść w buty i jak najczęściej tuptać boso. Jednak wiem, że są orędownicy podejścia butowego, na zasadzie, że chodzenie boso po terakocie czy parkiecie ma niewiele wspólnego z naturalnością :sorry2:
Streszczając - Piotruś po domu śmiga w skarpetkach z abs (do momentu gdy je zdejmie, wtedy boso), na dworze zawsze w butach (ale mieszkamy w bloku i nie mamy ogródka). Na zimniejsze dni i "w gości" kupiłam Mu takie skarpetki frotte z naszytą miękką skórzaną podeszwą - sprawdzają się :tak:
Dzagud fajny ten numerek :dry: Mam nadzieję, że natarczywością uda Ci się wymusić wcześniejszy termin :tak:
Nasz polecony spec ma wyłączoną komórkę cały dzień :dry:
toska to nie tak - poplątałaś przysłowia ;-) Przecież to brzmi "kto rano wstaje, ten cały dzień chodzi śpiący" ;-)
A co do stawiennictwa Stasia w US, to Małż tylko skomentował, że powinnaś pomyśleć, czy mu szczoteczki do zębów i zapasowej pieluszki nie zapakować, bo to może być poważniejsza sprawa :-D
Olla :-D:-D:-D Też tak kiedyś utknęłam w sukience - tylko to było w przymierzalni :dry: Wtedy jakoś się nie śmiałam :dry:
No i gratulacje wyników! Nie kg się liczą ale właśnie cm! :tak: Pamiętaj, że mięśnie są cięższe niż tłuszczyk, dlatego ćwicząc chudnie się inaczej niż tylko poszcząc ;-)

Byliśmy na usg - Młoda pięknie pozowała, obejrzałam nosek (śliczne dziurki dwie :-D) i urocze, zaciśnięte usteczka (już ćwiczy, żeby nie siedzieć z rozchylonymi ;-)). Póki co nie bawi się w nietoperza, ale dowiedziałam się, że ułożenie pośladkowe jest bezwzględnym wskazaniem do cc tylko przy pierwszym porodzie :confused: Przy kolejnym może być wskazaniem, ale nie musi :szok: Kurka, wychodzą z założenia, że pierwszy poród już wszystko zmasakrował, to za drugim razem nawet nogami wyjdzie??!! :szok::wściekła/y:
Zaczynam poważnie myśleć o cc, zwłaszcza że wskazaniem okazuje się być laserowa korekta ubytków siatkówki (miałam przed poprzednim porodem). Cóż, okulista pod koniec miesiąca, zobaczymy co powie...

Esia uśmiałam się:-D jak utknęłaś w sukience to przepraszam, w sklepie z odzieżą dla dzieci ją przymierzałaś?
u nas jak nie urok to... Michał zalewa się gilami, w nocy był koszmar, bo go zatykało i budził się z krzykiem, warczał jak traktor i nawet płakać nie bardzo mógł, bo mu grało i charczało. teraz mam mega marudne dziecko i serdecznie dosyć:zawstydzona/y::-(

No Esiu Kachasek ma racje,chyba niuniowe ciuszki przymierzalas:-)
Mi totalnie nie bylo do smiechu,powaznie myslalam ze sie udusze bo nie dalo sie ruszyc ani w jedna anie w druga strone:szok:Prawie sie poryczalam a Mela miala ubaw,ale ona to zawsze sie najbardziej usmieje z czyjegos nieszczescia:confused::baffled::dry:
Ciesze sie ze z malenka wszystko oki no i ze skromnisia Wam rosnie ku uciesze Taty :-D:-D:-D

Milego dzionka:)

reklama
witam
U nas wirus dzieciaki leżą ,Livka wymiotowała raz ,marudna temp. nie ma ,ponoć dużo dzieci w szkole nie ma przez to choróbsko:szok:

Do góry