reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hello! to sie dzis rozpisalyscie :-)
Olla-moja tez ma klopoty z zasypianiem, szczegolnie w dzien, po prostu nie chce spac, wyrzuca wszystko, skacze, probuje wylezc z lozeczka, szarpie za firanke no i jak juz krzyki i placze nie pomagaja to ostentacyjnie wali kupe, bo wie ze wterdy na pewno przyjde ja przebrac...takze ostatnio moja Ala nie spi w dzien wcale, tylko w nocy od 7 do 7...
Anielap-ja nie wiem jak Ty mozesz tak dlugo wytrzymac bez zrobienia testu...ja bym zwariowala ;-)
Anni-kciuki za G odpalone, a co do gadania to moja Ala tez sie uwstecznila...moze to jakis taki etap? Albo nam sie zdaje.
Dzagud- to sie Madzia rozgadala :szok: :-) Juz mozesz dialogi prowadzic, he he. U nas jeszcze nie bardzo, choc Alusia umie odpowiedziec "tak, nie" no ale otworz! to zdecydowanie za trudne. Zaczela za to gadac pojedyncze angielskie wyrazy-powtarza po misiu np. ear, nose.
Elmaluszek-dobry pomysl z tym kominkiem, my tez mamy ale jeszcze ani razu moj leniwy P go nie odpalil...musze pogonic go troche :-) A lot bedzie trwal 10,5 godziny ze Seattle do Kopenhagi a potem jeszcze 1 godzina do Gdanska...No i jeszcze samochodem sie musimy doczlapac do Seattle a to jakies 3 godziny...no ale na szczescie ten dlugi lot wypada w nocy wiec mam nadzieje ze Alusia pospi choc troche...

reklama
Iza moze bedziesz mogla mi pomoc.Wlasnie zauwazylam ze jedna dziurka w uszku Amelki zaczela ropiec a dokladnie dziurka obok...hmmm.nie wiem jak wytlumaczyc....Mela
miala przebijane jedno ucho dwa razy bo zgubila kolczyka i zanim doszlam do kosmetyczki tojuz nie dalo rady przelozyc kolczyka.Wstrzeliwala w to samo miejsce niestety troche przy koncu(z tylu ucha)zjechalo i ma z tylu jakby dwie dziurki i wlasnie ta ''wolna''potwornie ropieje.Nie wiem jak tyle sie tam miesci,wydaje mi sie ze tam w srodku zrobila sie ''kieszen'' i ta ropa w duzej ilosci tam siedziala.Dzis przez przypadek przy pielegnacji naciagnelam platek ucha i ropa wystrzelila:(z krwia.Nie ma opuchlizni i Chyba jej nie boli bo dala sobie ladnie oczyscic i RIVANOLEM posmarowac ale moze antybiotyk potrzebny?Moze zanasz cos bez recepty co by pomoglo?Prosze o odpowiedz szybka ,nie wiem czy isc z tym do lekarza? :(

Niech już będzie koniec tego dnia!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:
W chwili obecnej nie jestem w stanie zrobić niczego, serio NIC.
Rozpisałam się tutaj, ale chyba przeniosę dalszą część wiecie gdzie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzagudku Ty Mooojj - no coz Ci powiem kochaniutka - ja mialam taki szok, ze przez rok siedzialam slicznie na 4 literach - popijalam herbatke i czytalam forum.
Taka oduzona bylam i szczesliwie leniwa. Teraz niestety zaczyna mi wracac dawny charakter a z nim - brak czasu bo robie 100 rzeczy albo i wiecej. W sumie sie ciesze, bo znow sie czuje "soba" jednak na forum w zwiazku z tym mam mniej czasu:zawstydzona/y:. Nie zloscic sie tu na mnie prosze:zawstydzona/y: ;-)

hehehe. Dzis mam dzien leniucha tak w ogole, powoli mi zaczyna przechodzic - jednak wale ktoras szklanke zielonej i nic... Jakis takis dzien.
hehehe co do bycia aktywnym - wczoraj zaliczylam biegi - a raczej spacer:-p nad morzem - efekt - nie moge sie ruszyc - taaakie zakfasy. Trening trwal doslownie 10 minut. No comments:sorry:

Dobra ide do tego zmaknietego.

Iza moze bedziesz mogla mi pomoc.Wlasnie zauwazylam ze jedna dziurka w uszku Amelki zaczela ropiec a dokladnie dziurka obok...hmmm.nie wiem jak wytlumaczyc....Mela
miala przebijane jedno ucho dwa razy bo zgubila kolczyka i zanim doszlam do kosmetyczki tojuz nie dalo rady przelozyc kolczyka.Wstrzeliwala w to samo miejsce niestety troche przy koncu(z tylu ucha)zjechalo i ma z tylu jakby dwie dziurki i wlasnie ta ''wolna''potwornie ropieje.Nie wiem jak tyle sie tam miesci,wydaje mi sie ze tam w srodku zrobila sie ''kieszen'' i ta ropa w duzej ilosci tam siedziala.Dzis przez przypadek przy pielegnacji naciagnelam platek ucha i ropa wystrzelila:(z krwia.Nie ma opuchlizni i Chyba jej nie boli bo dala sobie ladnie oczyscic i RIVANOLEM posmarowac ale moze antybiotyk potrzebny?Moze zanasz cos bez recepty co by pomoglo?Prosze o odpowiedz szybka ,nie wiem czy isc z tym do lekarza? :(
Olla-mysle ze antybiotyk bedzie potrzebny, w Polsce jest cos co sie nazywa Tribiotic-takie male zaszetki z antybiotykiem (a wlasciwie z trzema stad tri-biotyk), tutaj w USA tez sa podobne w sprzedazy OTC wiec moze i w UK. Jak sie nie poprawi to do lekarza ale w sumie dobrze by bylo zeby ktos obejrzal to uszko skoro tam sa 2 dziury zamiast jednej moze sie cos gdzies zbierac, zeby nie bylo zakazenia!!! Posmaruj antybiotykiem w masci na poczatek moze przejdzie, rivanol tez skuteczny ale tribiotyk lepszy, mocniejszy.

Czesc dziewczyny! Pamietacie mnie jeszcze:-D:szok:? Mam nadzieje:zawstydzona/y:Tak dawnoooooooo nie zagladalam bo kompletnie brak mi czasu. Chce sie tylko przywitac i lece na zamkniety poogladac fotki i troche nadgonic. Ja tez jakies przy okazji wkleje ale nie wiem kiedy to bedzie....
Buziaczki!!!

Czesc Izka! No ja stale cos, a no kompa juz mi totalnie brak czasu. Sluchaj jak masz chwilke to moze wtajemnicz mnie troszke bo juz sie glubie:-D Wiem ze Esia ma coreczke, serdecznie gratuluje slicznej!!! Wiem z Kotek w ciazy ale kiedy rodzi nie mam pojecia. W ogole nie wiem czy ktoras jeszcze zaciazyla i w ogole co tu slychac? Jak u ciebie? Szykuje sie rodzenstwo dla Alicji???

reklama
Dobry wieczor
W koncu kominek odpalony i w domku od razu milusi nastroj:tak:.Barierki przyszly i moglismy zaczac dzialac.B wiercil dziury w scianie a Murmelka siedziala mi na kolanach i sie trzesla ze strachu:-D.
Olla-mam wlasnie pytanko bo Ty obcykana jestes. zamowilam te barierki z agrosu przez internet no i facet nie dal nam zadnego paragonu.Niby z nimi wszystko ok,ale ja cos sie stanie to jak to reklamowac???????Kurde 80 funtow drogą nie chodzi.Podpowiedz jak znajesz plis:sorry:

Do góry