reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Anni-no sorry ale twoje informacje sa z kosmosu. Na ustnym liczy sie tylko i wylacznie tresc. Sa wyklady, ktorych trzeba wysluchac a potem jest pytanie do wykladu wiec najwazniejsza czesc jest wlasnie tresc! Trzeba mowic plynnie i bardzo stricte na temat. Wszystkie czesci oprocz readingu wymagaja zestwu sluchawkowego, bo wszystkie opieraja sie na konwersacjach lub wykladach, ktorych trzeba wysluchac a potem w zaleznosci od czesci egzaminacyjnej: odpwiedziec na pytania (listening), napisac essay (writing) lub wypowiedziec sie (speaking). Mam bardzo duzo materialow pomocniczych w domu, ksiazek plytek a takze jestem w kontkacie z profesorem ktory ocenia moje wypowiedzi i wyglada to zupelnie inaczej niz to przedstawiasz.

reklama
Ty zaczelas!:-(

Dobra - sluchaj - oki.

Przejzalam doklanie i doszlam do konkluzji:-D:

Musisz byc na wysokim poziomie znajomosci jezyka by zdac ten test. :tak:

Faktycznie - moze juz zapomnialam jak to jest. A moze sie zmienil. Jednak zrozum mnie, ze ja posluguje sie lepiej jezykiem angielskim niz polskim i nie pisze tego by sie wymadrzac ja poprostu spedzilam prawie 2/3 mojego zycia w panstwie anglojezycznym. Toefl zdawalam tak z glupia franc i po latach pobytu w US.
Bez pardonu powiedzialam, ze jest latwy jak budowa cepa bo z mojej perspektywy jest. Przepraszam :tak:

Hejka!!!

Ja to sobie daruje chyba ten test ...probowalam na poziomie general i mialam problemy mega...akademicki jest dla mie poza zasiegiem,ile lat musialabym sie uczyc zeby cos takiego zdac...No nic,dowiadywalam sie i zeby pracowac jako asystant fizjoterapeuty to nie musze sie rejestrowac ani zdawac niczego.Moze z czasem jak popracuje,zalapie slownictwa troche,podszlifuje jezyk.
Goraco sie wczoraj zrobilo ale calkiem niepotrzebnie,kochaniutkie!Szkoda zycia na nerwy:*
Moj angielski na pewno nie jest na Waszym poziomie,gadac-gadam ale bez szalu,tak wiec chyba na za wysokie progi startuje,moze i wiedze mam w swojej dziedzinie(choc i tak juz pozapominalam)ale dukac do pacjeta nie bede :p
Juz tak mysle...moze ten general zrobie chociaz ,w tedy latwiej bedzie mi prace w szpitalu dostac,nie mowie jako fizjoterapeuta ale np asystant.Eehhhh life is brutal :)

Wiecie .... Amela ma teraz faze na koniki,ma na biegunach takiego starego,,drewnianego,caluje go i ''tusia'' czyli tuli.Wszedzie by go targala ze soba :)
Ostatnio w sklepie jak chwycila bluzeczke z konikiem tak juz nie puscila:/
No musialam kupic i juz heheh a wczoraj w tesco (pierwsze co tyo leci na zabawki,potem na szmpony hihihi) zwinela z polki dwa koniki pony,takie malinkie i teraz w kieszonkach je nosi :p
Konik jeszcze powiedziec nie potrafi ale za to pelna paszcza ''iiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaa'' wola :DDD

DZagdku no to imprezka sie udala ,super:)
Wiesz ja to uwielbiam czekoladowe torty ale kiedys u kolezanki byl wlasnie owocowy i powiem ze w zyciu jeszcze nie jadlam tak pysznego i za chiny nie zamienila bym kawalaka na czekoladowy :DDD
Jezuniu jak mi sie chce TOOORTUUU!!!!!

OOO! I kebaba bym zjadla i pizze z pizzy hut-taka z serem w brzegach ...ojjjjjjjj :(

Kurna...ide...na platki fitness z truskawkami hehehe :)))

Ostatnia edycja:
Esia kostium juz kupilas?
Ja kupilam i w cycach mam juz za wielki :(((
Nowego juz nie kupie wiec bede swiecic reflektorami w Kurwii hahah :D
Dzagut w Ustce tez moge poswiecic :p

Ollus - fajnie wymyslilas z tym asystentem :tak:
Amelka :-D:-D Milosniczka rumakow Ci rosnie.

U nas Su zaczyna mnie taaak wyprowadzac z rownowagi....:sorry: Wrzeszczy jak nawiedzona o byle co... Achhh szkoda gadac. Dalam ja extra zien o zlobka i widze, ze dyscyplina ucieka.

A propos zlobka - chce Wam powiedziec, ze bylam na swojej pierwszej wywiadowce w srode :-D
Wywiadowka dla 2 latka - najpierw sie smialam, ale potem zaczelam im bic brawo. Otoz okazuje sie, ze Panie prowadza "pamietnik" Suri od pierwszych godzin w ich zlobku - to juz ponad rok! Zapisuja kiedy zaczela chodzic, co robi na zajeciach - namietnie cykaja fotki - Ksiega mega gruba. Suri ma swoja Pania ktora tylko sie nia zajmuje i ona tez pisze tam swoje obserwacje. Co jakis czas ewaluuje to pani psycholog i fizykoterapeuta. Dziecko nie przechodzi o nastepnej "klasy" jezeli ma tyly w rozwoju.
Powiem Wam, ze bylam bardzo zadowolona :tak:

Anni no super z Tym pamietnikiem:)nie dziwie Ci sie ze brawo bilas i wylas z zachwytu :D
Ekstra sprawa :))
Amela tez sie wydziera z byle powodu,najchetniej w sklepie :/

Aha! Mam nadzieje ze Mela bedzie milosniczka koni a nie ''koni'' heheheh :pPP

reklama
Olla kupiłam, ale na razie mogę sobie 2 miseczki założyć na 1 pierś, a i tak wystaje :baffled: Mam miesiąc na skończenie karmienia i spadnięcie biustu - jak się nie wyrobię, będziemy mogły zamienić się stanikami :-D

Piotrek zrobił już dziś 2 qpy, Małgosia też. Zdecydowanie, przesrany dzień ;-)

Do góry