reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Heloł!
padam na twarz :(
Mała przytyła ponad 250 g!!!:tak::-D :D, mieścimy się nadal w dolnych granicach normy, do szpitala, na razie nie idziemy- leżymy w domku :) Buzi wielgaśne i dzięki za wsparcie!

reklama
I ja witam się poświątecznie:tak:. U nas święta minęły milusio i przytulnie:tak:. Wigilie mieliśmy dwie pierwszą u moich rodziców z moim całą rodzinką (w sumie było nas 18 osób), a drugą już w domku tylko my i teście:-). Natalia obcałowała wszystkich (na trzy cmoknięcia w policzki) i każdemu łamała swojego opłatka i mówiła "wszystkiego najlepszego":-):-). Prezenciki oczywiście Nati dostała najwięcej, bo hulajnogę, domino, puzzle, pieska szczekającego i chodzącego, trochę ubranek, piłeczki do basenu do którego zjeżdża ze zjeżdżalni (największa chyba radocha właśnie z nich):tak::-D. A święta u rodzinki:tak:, Natalię mieliśmy z głowy bo ciągle bawiła się tam z Martą. No a w niedzielę spędziliśmy w domku. Także wszystko spokojnie. Ja się nie naszykowałam, ani nie nasprzątałam na święta:-p:-p:-p:-) Tak lubię:-p
Sorki że tylko o sobie, ale jakoś ostatnio nie mam zapału do pisania:baffled::sorry2: Co nie zmienia faktu, że czytam Was na bieżąco. Buziaki:blink:

izka fajnie się postarał Twój mąż :tak:
A "zabawy" sylwestrowej ja też nie lubię :-p Coś tak czuję, że w tym roku dojdzie mi wkurzenie, że petardy dzieci pobudzą :-D;-)
Gingeros gratuluję udanego zakupu :tak: Moją mamę przed tą formą kupna powstrzymała opinia zaufanego glazurnika, że często w transporcie uszkadzają nawet 30% płytek :szok: Oczywiście, wszystko zależy od dostarczyciela, dobrze że Twój się spisał :tak:
Dzagud no nie do końca tak jest - dziecko MOŻE zarażać na 1-2 dni przed wystąpieniem objawów, ale nie musi. Czyli mogła się tym bardziej powstrzymać przed wizytami :dry: A krostki mają kilka stadiów - najpierw plamka, potem grudka, potem bąbelek z płynem, przysycha i robi się strupek. Cykl trwa ok. 24h i krostki na bieżąco się pojawiają przez ok. 7 dni - dziecko zaraża aż do przyschnięcia ostatniej krostki... No ale skoro Madzia szczepiona, to w najgorszym razie przejdzie ospę poronną (obyście nawet nie zauważyli) :tak:
jolka cieszę się, że humor Cię nie opuszcza :* Będzie dobrze - wiesz przecież, cyce przywykną i dalej niemal samo pojedzie ;-)
Sorga super! Mała przypakowała i już nie stresuje mamusi :-)

No i wena mi siadła... Padam po basenie :sorry2:

ESIA pewnie zależy od dostarczyciela, ale i od spakowania towaru przez sprzedającego ;-) zero strat :-D

JOLA witamy u nas :-D
cmoknij w czółko Jacka :tak: wszak dzisiaj jego dzień ;-)

czas poszukać tapet :cool2: znaczy się już wybraliśmy, ale muszę znaleźć sklep, gdzie najtaniej ;-)

SORGA gratki przybierania na wadze :p

tapety zamówione i zapłacone ... oj, resztki mojej barbórki już zostały ... ale łazienkę mamy prawie całą skompletowaną :tak: tylko jeszcze prysznic kupić ;-) i po mojej kasie :-(

Ostatnia edycja:
Jolu przyjmij ode mnie spóźnione gratulacje - niech Albercik będzie grzecznym aniołkiem i zdrowo rośnie! Reakcja Maksa jest normalna, niedługo zrozumie co wolno, a czego nie i będzie dobrym braciszkiem, a do tego czasu życzę ci ogromu cierpliwości do wszystkich. No i niech się cyce szybko goją. :tak:

Sorga ucałowania w brzuszek, niech rośnie zdrowo i da mamie trochę odetchnąć od zamartwiania :tak:

Dorotko kciuki za pomyślne wieści :tak::-)

Dzagud kciuki by wam się nic nie wykluło - za dobra babka jesteś, ja bym chyba palnęła kuzynkę w łeb za taki numer:no:

Esia zazdroszczę wyjazdu narciarskiego, ciekawi mnie jak sobie poradzicie z trzodą na stoku - zabieracie jakieś nianie czy będziecie jeździć na zmianę?

Gingeros dobry pomysł z zakupami w sklepach internetowych - ja prawie wszystko tak kupiłam (po obejrzeniu w stacjonarnym sklepie), a największe oszczędności zrobiłam na sprzęcie kuchennym - tu różnice w cenie np. lodówki były rzędu kilku tysięcy. :szok: Szybko wam idzie ten remont - kiedy planujecie przeprowadzkę?

Ja mam ambitny plan spakować nas podczas pobytu Czarka w przedszkolu (poszedł po świętach z wielką ochotą) i wieczorem wyruszamy do teściów ponadrabiać zaległości jedzeniowe:-D

Życzymy wszystkim udanego Sylwestra i Dużo zdrowia i szczęścia na Nowy Rok :-)

Hello laski

Ja przepraszam ze tak zniklam ale teraz w robocie mam same splity czyli latam na ranki potem 2 godzinki przerwy i wracam na wieczor.Podczytuje ale sil niet na pisanie:sorry2:W sylwestra lece na wieczor a w nowy rok juz na rano:-(Wiec jeszcze raz przepraszam ze znikam.Świeta minely nam naprawde superowo i
obiecuje ze postaram sie napiszac wsjo jutro rano.buziollllllllllllki;-)

Już po świętach, stary rok się kończy
jego blask już mija, a nowy do brzegu dobija...

Życzę wam by był piękny, lepszy od starego
i przyniósł coś szczególnego...

samej serdeczności i samej miłości
uśmiechu na twarzy i to o czym skrycie marzycie...

tt4721755fltt.gif

tt4721759fltt.gif
tt4721762fltt.gif

Już po świętach, stary rok się kończy
jego blask już mija, a nowy do brzegu dobija...

Życzę wam by był piękny, lepszy od starego
i przyniósł coś szczególnego...

samej serdeczności i samej miłości
uśmiechu na twarzy i to o czym skrycie marzycie...

tt4721755fltt.gif

tt4721759fltt.gif
tt4721762fltt.gif

i ja podlaczam sie do tych slicznych zyczen dla Was I WASZYCH RODZIN

Dziewczynki Kochane, życzę Wam wielu cudownych chwil oraz dużo szczęścia i miłości
w Nowym Roku 2010.
Oby to co było złe, zostało ze starym, odchodzącym rokiem i niech odejdzie w zapomnienie.
A to co dobre, radosne, niech z nami zostanie i towarzyszy nam dalej.
Bawcie się dobrze dzisiejszej nocy.

reklama
Dziewczynki Kochane, życzę Wam wielu cudownych chwil oraz dużo szczęścia i miłości

w Nowym Roku 2010.
Oby to co było złe, zostało ze starym, odchodzącym rokiem i niech odejdzie w zapomnienie.
A to co dobre, radosne, niech z nami zostanie i towarzyszy nam dalej.
Bawcie się dobrze dzisiejszej nocy.

I my życzymy wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby był lepszy od poprzedniego:tak: czego i sobie życzę;-):-(, buziaczki:-).

Do góry