reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Eluś Ale twoje tempki jednak cały czas utrzymywały się na wysokim poziomie i nie było takiego spadku jak u mnie...
Ja miałam wysoką tempkę i nagle spadła do 36,9... chociaż oglądałam na FF wykresiki ciążowe i tam wiele było takich, że właśnie w momencie gdy miała przyjść @ tempka spadała, ale ona od razu podnosiła się spowrotem... a u mnie ona jakoś do góry już nie chce iść... ja nie wiem może do zapłodnienia doszło, ale jest jakiś problem z zagnieżdżeniem czy coś... :-( Tak mnie trochę dołuje ta tempka, bo mimo tego śluziku/plamienia, które de fakto jest tylko w środeczku a na zewnątrz się w ogóle nie pokazuje miałam nadzieję, ze tempka pójdzie w górę...

reklama
Julinka: strasznie mocno trzymam kciuki za Ciebie, wiem jak to jest jak liczysz, że może w tym miesiącu się uda a wychodzi jedna krecha. Nic się nie martw ja robiłam w sumie trzy testy pierwszy przed pierwszym dniem spodziewanej @ i wyszedł negatywnie, ale już wtedy Fasolka była :) nastepny test tydzien pozniej juz mial dwie II.
Asylan i Fantazja: objawy mam ale na szczęście nie mam mdłości, tylko okropnie nabrzmiałe piersi i ciągle sikam. Mam też trochę wzdęty brzuch, ale nie wiem czy to jest objaw czy wynik tego, że chcę mieć już brzuszek :). Nie mam też zimnych rąk i nóg, ale jest mi na zmianę zimno i ciepło.

Mam też do Was pytanko: czekacie na USG czy już się chwalicie, że jesteście w ciąży? Bo ja mam z tym problem jak mówię komuś, że jestem ciężarówka to potem zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, bo może jednak lepiej poczekać na potwierdzenie USG.

Aha i jeszcze apropos objawów: brzuch mnie trochę boli, a raczej mam takie bóle jak przy okresie, ale to powoli się zmniejsza. O wiele bardziej mnie bolało tydzień temu. Jeśli chodzi o jedzenie, to też raczej względny spokój, tylko waga się zmieniła o 1kg w ciągu tego miesiąca.

Julinka poczekaj te kilka dni i sie testuj znow - wiem ze to sie wydaje jak cala wiecznosc... moze tez byc tak ze jestes w ciazy ale za malo hcg - moze jakbyc poszla do gina juz teraz to by sie wsjo wyklarowalo - moze na razie slabo sie rozwija i powinnas brac progesteron czy cus... roznie slyszalam od kolezanek. natomiast ja temperatury nigdy nie mierzylam wiec nie wiem czy spadek to gut czy czy nie - moze roznie bywa...
Blanes fantazja u mnie objawow praktycznie brak tzn jesli porownywac z poprzednia ciaza. Po zrobieniu testu moze jakies 2 dni czulam sie zmeczona rozdrazniona ale potem full energii - czesto mam ciezkie powieki jakbym miala zaraz zasnac na stojaco ale w sumie spiaca nie jestem moze troche zmeczona ale to tez moze byc przez upaly u nas - wczoraj bylo 36.6 st uff. brzuch mnie nie bolal i nie boli i nie czuje powiekszania sie macicy - moze w drugiej ciazy inaczej. mdlosci tez nie mam ale szybko robie sie glodna a rano niby nie chce mi sie jesc ale w zoladku burczy strasznie. do tego slaba jakas jestem ale jak juz zjem to jest okay. powiem Wam ze calkiem inaczej. co troche mnie niepokoi bo kiedys gin mi powiedzial ze brak objawow to zly objaw. no ale wyczytalam ze te objawy moga pojawic sie ok 6-8 tyg ciazy wiec poczekamy zobaczymy.zimno mi bylo w zeszlym tygodniu ale jak tylko wlazlam pod kocyk to znow upal nie do zniesienia - teraz trudno stwierdzic bo sa upaly i na dworze i w domu...
co do informowania rodziny i znajomych o ciazy to jeszcze nie informujemy - wie tylko nasz jeden przyjaciel ktory czesto nas odwiedza i szef mojego faceta - zeby w razie co nie bylo problemu zeby mogl wziac urlop. myslimy ze jak wszystko pojdzie okay do swiat bozego narodzenia to wtedy sie pochwalimy :dry:

Ja to juz kilku osobom sie pochwalilam. Wczoraj powiedzialam tacie. Ja jestem mysli, ze wszystko pojdzie ok. A gdyby cos jednak..to powiem, ze niestety...Ale jestem dobrej mysli.
Usg mam dopiero 30 pazdziernika, wiec nie wytrzymalam tyle:)
Musze tez w srode powiedziec promotorowi, bo juz nie moge chodzic do labu i robic doswiadczen.
A co do mdlosci - naszczescie tez ich jeszcze nie mam:-)

hej dziewczyny !!! Mam pytanko może któraś z Was będzie mogła mi pomóc bo ja już się w tym wszystkim trochę pogubiłam!!! Ostatni mój cykl był cyklem monitorowanym po terapi Clostilbegyt-em, pęcherzyk się pojawił w momencie kiedy mił 3cm dostałam zastrzyk Pregnyl na pęknięcie pęcherzyka po potwierdzeniu pęknięcia dostałm Duphaston (2 opakowania) i miałam go przyjmować 2 razy dziennie - no i przyjmuję !!! Teraz mam termin @ (sobota/niedziela) Teraz nie wiem co mam zrobić bo jutro kończę 1 opakowanie i nie wiem czy mam zacząć drugie ?! Jeśli @ nie przyjdzie to chyba powinnam nadal przyjmować, a jeśli @ przyjdzie to powinnam odstawić?! Nie mogę dodzwonić się do gin, a wciąż mam nadzieję, że udało się zafasolkować, ale różnie to może być, to mój pierwszy monitorowany cykl, jestem pełna obaw no i się gubię w tym wszystkim, nie wiem co mam robyć ?! Czekam,czekam.... Kiedy najlepiej wykonać test ciążowy ?! Proszę o pomoc :-(

Witaj Magdarybka:) Ja teraz biore duphaston, wiec na pewno wiem, ze jak Twoja @ nie przylezie to powinnas brac dalej (ja biore 3 dziennie). Nie wiem, jak to jest w przypadku, gdy @ jest.
Test mozesz zrobic w dniu spodziewanej @ z rannego moczu, choc nie wszystkim dziewczynom wtedy wychodzi, to zalezy od poziomu betaHCG. Ja robilam w 25dc i mialam bardzo slaba druga kreske, a w 28 dc kreska byla juz duzo wyrazniejsza. Trzymam kciuki:-)

reklama
Ja mam brać ten Duphaston 2 razy dziennie !!! Więc póki @ się nie pojawi będę nadal przyjmować !!! A tym czsem poprostu trzeba odrobinę cierpliwości i zobaczymy jakie będą tego wszystkiego skutki :-) Bardzo wierzę w to, że w końcu sie uda ... Dzięki za odpowiedź !!! Pozdrawiam

Do góry