reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Witaj Agatko. Zaglądaj do nas często i zdaj relacje jak tam misiek. Zreszta... jest do tego nawet specjalny wątek

Blanes ale macie fajnie. Moje pierwsze usg było troche z zaskoczenia no a poza tym to nie bardzo było jeszcze co oglądać. A tak bardzo szczerze... gin mi zapowiedział dopoludnia zebym przez przypadek przed wizytą nie poszła do toalety i u niego o niczym innym nie myslalam jak tylko żeby jak najszybciej... :zawstydzona/y:

reklama
Blanes tak tak dzis ide na usg a wlasciwie idziemy bo nie mam gdzie mlodej zostawic - ciekawe co tam powiedza na wizyte z dzieckiem no ale coz... nie mam wyjscia.
efilo ja nosilam do konca ciazy te same gatki co na co dzien tzn stringi ale niskie i pod brzuchem - bylo okay. dopiero po porodzie zalozylam wielkie gatki kupione na targu rozmiar xxxxl hehe zeby trzymaly mi podklady i w razie co moga sie pobrudzic i moge je wyrzucic ;)
agatkaa witaj i gratulacje!!! na pewno mezus sie ucieszy :)))) daj znac jak poszlo!
hmm a jak w ogole oznajmilyscie facetom ze beda tatusiami? ja zrobilam test jak wrocilam z zakupow bo ciekawosc mnie zzerala i napisalam mu smsa ze mam wielka niespodzianke ale juz nie moglam wytrzymac i zadzwonilam ale nie odbieral kilka razy i juz sie wkurzalam ale w koncu oddzwonil a ja na to ze moze jednak powiem mu pozniej ale nie wytrzymalam. ucieszyl sie bardzo i szczerze - staralismy sie od 2 miesiecy o nastepne dziecko. hmm a jak to bylo z Cyrylka... musze sobie przypomniec i skonsultowac :)
aha blanes niektorzy twierdza ze do badania usg trzeba miec pelny pecherz ale moj gin nigdy tego nie wymagal a raz nawet powiedzial ze dobrze ze mam pusty - rozne teorie...

Hej dziewczyny, przyłączam się do rozmowy o siusianiu przed usg. No wieć jeżeli lekarz zabronił sikać przed planowanym usg to znaczy że chce je wykonać przez powłoki brzuszne(może nie ma w gabinecie usg dopochwowego) i dlatego lepiej jak pęcherz będzie pełen, bo będzie "wypychał"macicę i bedzie wszystko lepiej widoczne. Natomiast w tak wczesnej ciąży stosuje się dopochwowe usg i wtedy trzeba mieć pusty pęcherz bo inaczej grozi to posiusianiem się po włożeniu i lekkim naciskaniu przez urządzenie:-) No także jest już sprawa jasna co do wstrzymywania się z siusianiem przed usg:-)

Hej Dziewczyny!!
Wczoraj bylam u lekarza rodzinnego. Ale tutaj to jest zupelnie inaczej. Zwazyl mnie, zmierzyl cisnienie, ustalil date porodu i kazal czekac na telefon od poloznej. Tak ze u mnie bez zadnych emocji zadnego usg. ;-)

A co do latania samolotem to podczas pierwszej ciazy lecialam zaraz na poczatku pewne gdzies w 5/6 tygodniu. A w 5 miesiacu lecialam do Kanady i wszystko bylo ok. Zreszta moja polozna mowila ze nie ma zadnych przeciwskazan do latania jezeli wszystko jest w porzadku z ciaza. A niektore linie lotnicze nie chca zabierac kobiet w ciazy w ostatnim trymescie bo obawiaja sie porodu na pokladzie. Jezeli chodzi o jazde samochodem to kilkakrotnie jechalam z Angli do Polsi i z powrotem i tez bylo ok.

Blanes spoko, trzymam kciuki za udane usg:-) napisz jak było i co wogóle widać w 8 t.c. Ja też będę miała za jakieś 2 2,5 tygodnia usg także będę na twoim etapie ciąży:-)

Witam:-)

jestem dzis cala w skowronkach, bo glowa mnie przestala bolec...co za ulga:-D

Asylan - ja swojemu mezowi powiedzialam od razu jak zrobilam test - przez telefon, bo nie wytrzymalam az wroci do domu. Swoja droga to test wyszedl mi w 25 dc, w sumie glupio, ze zrobilam go 3 dni przed dniem @, bo potem zylam w nerwach czy ciaza sie utrzyma. Ale jak widac wszystko jest ok.

Asylan i Blanes - prosze Was o relacje z usg:-) Ja juz swojego doczekac sie nie moge. Jakos dotrwam do poniedzialku.

Efilo i Siwucha - widze, ze zaraz 7 tc zaczniecie:)

Hej dziewczyny długo do was nie zagladałam ale postaram sie to naprawic, ja jeszcze nie bylam u lekarza ale ide w czwartek wiec wszystko bede juz wiedziec, narazie nie mam objawów po za tym ze czesto do wc chodze i piersi mnie bola. Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki,:-)

reklama
Czesc Grygana:) Jesli chodzi o siusiu to ja na poczatku latalam jak glupia:-D A teraz to juz troche przycichlo. Wzamian mam mdlosci:wściekła/y:

Do góry